Favorit kategorier

Team Euskaltel Euskadi

Euskaltel-Euskadi holdet er et af de ældste i det professionelle peloton og i UCI World Tour  
Filtrer produkterne X
Til ham / Til hende

Euskaltel-Euskadi holdet er et af de ældste i det professionelle peloton og i UCI World Tour. Vil du vide alt om de cykelhold, der deltager i løbene? Få mere at vide om et historisk hold, der har udløst lidenskaber i Baskerlandet siden 1994: Euskaltel-Euskadi cykelholdet.

Præsentation af cykelholdet Euskaltel-Euskadi

Det blev oprettet i 1994 af Euskadi Foundation, en nonprofitorganisation. Det særlige ved Euskaltel-Euskadi holdet er, at det samler løbere fra Baskerlandet eller er trænet på hold fra dette område. Faktisk henviser udtrykket "Euskadi" til denne region i de vestlige Pyrenæer, der ligger på tværs af Frankrig og Spanien.
I 1997 blev det baskiske telefonselskab Euskaltel holdets titelsponsor. Takket være denne økonomiske støtte og under den nye sportsdirektør Julián Gorospe arbejdede holdet hårdt i ni år og kom med i UCI World Tour i 2005, tidligere UCI ProTour.
Efter strålende år i det professionelle peloton blev holdet opløst i 2013, da hovedsponsor Euskaltel trak sig tilbage. Det var et stort slag for baskisk cykling.
Det blev en genfødsel i slutningen af 2019-sæsonen, da et nyt hold kom ind i den professionelle kategori under ledelse af Mikel Landa, formand for Fundación Euskadi, og Jorge Azanza, sportsdirektør. Det kontinentale Pro-hold (UCI ProTeam), der hedder Fundación-Orbea, kører i den anden verdensdivision.
I 2020 fortsætter genopstandelsen med stor tilbagekomst af holdets legendariske sponsor, Euskaltel. Holdet genvinder sit oprindelige navn: Euskaltel-Euskadi.
Holdets cykelryttere går ind i det nye år mere motiverede end nogensinde før: de håber at vende tilbage til deres tidligere storhed og komme med i UCI World Tour-kalenderen.

De vigtigste sejre for Euskaltel-Euskadi holdet

Mens holdet konkurrerede på de kontinentale kredsløb, oplevede holdet sin første grand tour-sejr i 1999, da Roberto Laizeka vandt 18. etape af Vueltaen. Året efter gentog han denne præstation på 11. etape i Tour of Spain.
Takket være hans hæderlige resultater blev cykelholdet Euskaltel-Euskadi inviteret til at deltage i Tour de France i 2001. Den ekstraordinære spanske rytter Roberto Laizeka udmærkede sig på den 14. etape i Luz-Ardiden, hvor han blev vinder. Íñigo Chaurreau, i mellemtiden, steg til en samlet 12. plads.
Herefter ville det baskiske hold deltage i alle fremtidige udgaver af Tour de France, hvis Pyrenæerne-etaper nu var farvet orange, med skarer af euforiske tilhængere klædt i T-shirts uddelt af Euskaltel. Dette er "marea naranja" (orange tidevand).
Bemærkelsesværdige sejre i de følgende sæsoner omfatter:
8. etape i Tour de France, som blev vundet af Iban Mayo i 2003;
den hvide trøje som bedste unge rytter i Tour de France 2007, som blev tildelt Amets Txurruta ;
tredje trin på podiet i Spanien Rundt i 2007 for Samuel Sánchez;
12. etape i Tour de France 2011 i Luz-Ardiden, som Samuel Sánchez vandt, og som også vandt den prikkede trøje som bedste klatrer.
Senest i 2019, da han vendte tilbage til den professionelle kategori, tog colombianske Sergio-Higuita førstepladsen på 4. etape af Tour of Alentejo.

Teamledere

I denne nye sæson vil Euskaltel-Euskadi holdet se 20 cykelryttere starte i deres farver, herunder deres to ledere: Mikel Bizkarra og Juan José Lobato.

Mikel Bizkarra Etxegibel

Mikel Bizkarra Etxegibel, der blev født i 1989, er en af holdets ledende figurer. Den spanske cykelrytter med en klatreprofil vil forsøge at brillere i 2021-sæsonens etapeløb.
Professionel siden 2011, kørte han karrierens bedste sæson i 2018, hvor han sluttede på andet trin af podiet i Tour of Aragon, især takket være 3. etape, som han vandt solo.
Samme år opfyldte han sin drøm ved for første gang at deltage i Tour of Spain, hvor han klatrede op på 17. pladsen i klassementet.

Juan José Lobato

Den 32-årige spanier Juan José Lobato del Valle (1988) er førende sprinter på Euskaltel-Euskadi holdet. Han har været amatør siden 2006 og begyndte at køre i den professionelle kategori i 2011 på Andalucía-holdet.
I 2013 blev han medlem af Euskaltel-Euskadi holdet, som han deltog i Tour de France med. Juan José Lobato sluttede flere gange i top ti på etaperne. Efter Euskaltel-Euskadi forsvandt, sluttede cykelrytteren sig til Movistar-holdet, derefter Lotto NL-Jumbo og til sidst Nippo-Vini Fantini-Faizanè, før han igen iførte sig den orange baskiske trøje i 2020.
Antonio Angulo;
Garikoitz Bravo;
Iker Ballarín;
Joan Bou;
Julen Irizar;
Mikel Aristi;
Mikel Iturria;
Luis Ángel Maté;
Xabir Mikel Azparren;
Antonio Jesús Soto;
Dzmitry Zhyhunou;
Peio Goikoetxea;
Ibai Azurmendi;
Mikel Alonso;
Jokin Aranburu;
Unai Cuadrado;
Gotzon Martin;
Txomin Juaristi.
Med undtagelse af hviderussiske Dzmitry Zhyhunou er der kun spanske cykelryttere på holdet.
Nu hvor du er bekendt med cykelholdet Euskaltel-Euskadi, hvad med at lære mere om andre hold som Cofidis, Lotto Soudal, Qhubeka Nexthash, Arkea-Samsic, St Michel Auber93, Nippo Provence PTS Conti eller KMC Orbea?

TEAM EUSKALTEL EUSKADI

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic