Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Alt, hvad du behøver at vide om triatlonløbet

Den tredje og sidste begivenhed i en triatlon, løbetræningen, afslutter den kædeformede disciplin. Har du lyst til at kaste dig ud i denne sport for at opleve smagen af tredobbelt indsats? Fantastisk! Uanset om du er en søndagsjogger eller en erfaren løber, skal du vide, at løbskomponenten i triatlon har sine egne særtræk. Fokus på denne aktivitet, som er kernen i triatlon, fra kortdistance til maraton!

Hvad består løbseventet af?

Først svømningen, så cyklen og til sidst løbet: Det er den rækkefølge, som disciplinerne er opstillet i i triatlon. Triatleterne afslutter deres cykeldel og foretager deres anden overgang. De afleverer deres landevejscykler og løber banen, der fører dem til målstregen.

Banen er anlagt som en out-and-back eller en loop. Afhængigt af triatlonformatet kan løberne tage ruten flere gange for at gennemføre den givne distance. Mens løbet normalt køres på bitumen, kan det være nødvendigt for triatleterne at løbe på en række forskellige terræner, især i cross-triatlon: veje, stier, sand, stenet terræn osv.

Den kuperede varierer alt efter områdets højdemåling. Nogle gange er det fladt eller kuperet, andre gange stejlt: der er noget for enhver smag.

Den del af triatlonløbet: hvilke distancer?

Løb er et løb over både korte og lange distancer. Det er løbsformatet, der bestemmer antallet af kilometer, der skal tilbagelægges:

  • triatlon XS: 2,5 km;
  • triatlon S: 5 km;
  • M triatlon: 10 km (den olympiske distance);
  • Half Ironman: 21,1 km (et halvmaraton);
  • L triatlon: 30 km;
  • triatlon XL: 30 km ;
  • triatlon XXL eller Ironman: 42,195 km (et maraton).

Sådan håndterer du overgangen til løb.

Løb er den mest tilgængelige del af de tre kædesportgrene. Mange mennesker løber allerede regelmæssigt, før de begynder på triatlon. Men det er ikke mindre krævende, langt fra!

Faktisk er løbedelen af triatlon ret kompleks og svære at håndtere, da triatleten har meget at se til efter at have svømmet og trådt i pedalerne i et stykke tid. På grund af akkumuleret træthed i kroppen, viser det sig, at indsatsen er helt anderledes end ved en klassisk tørløbskonkurrence.

Princippet er i praksis at foregribe overgangen til løb på de sidste par kilometer af cykelturen ved at sænke kadancen og wattstyrken en smule. Husk på, at de første skridt vil være besværlige, hvilket er normalt: det vil tage dig flere minutter at finde din rytme og føle dig godt tilpas i dine træningssko.

Selvfølgelig spiller sindet en stor rolle!

Hvilke løbesko til triatlon?

Når det kommer til udstyr, skal du bruge et par løbesko eller trailsko til cross-triatlon.

Det ideelle er at vælge sko med god dæmpning, der er komfortable nok til at kunne bæres på barfod. Det er rigtigt, de fleste triatleter løber uden sokker! Selv om det ikke er en nødvendighed, vil du stadig få et par ekstra sekunder under overgangen fra svømning til cykling (T1).

Det andet kriterium har også en tendens til at spare dig tid, men denne gang for overgangen fra cykel til løb (T2). Det indebærer, at du bruger hurtige snørebånd, så du kan tage dine sko på uden at skulle binde dem. Disse elastiske snørebånd er fremstillet af silikone eller med knuder og låses automatisk i den indstilling, du ønsker. Ingen risiko for, at de går op under din løbetur, praktisk!

Hvis du går efter ydeevne, skal du vælge en let og dynamisk model til at flyve over asfalten.

For at fuldende dit triatleteroutfit skal du bruge en trifunktion, solbriller og en kasket. Hvis du vil holde styr på tiden, er GPS-uret også uundværligt. Det vil også være nyttigt at analysere din præstation ved afslutningen af triatlon.

Sådan gør du fremskridt i løb med triatlontræning

Løb en 10 km eller et maraton er ikke forberedt på samme måde! Ligesom andre triatlondiscipliner kræver løbetræningen en træningsplan, der er tilpasset til den distance, du har planer om at løbe.

Generelt set vil dine træningspas arbejde med både udholdenhed og hastighed og udvikle din aerobe og anaerobe kapacitet. Du skal veksle mellem split sessioner for at forbedre din præstation og fundamentalt udholdenhedsfodarbejde for at ilte musklerne og fremme restitutionen.

VMA, maksimal puls (max HR), maksimalt iltforbrug (VO2 max), mælkesyre, tærskelværdi... alt sammen termer, som du lærer at tale om løb og forberede dig på din triatlon!

Så, er du klar til at krydse målstregen i din første triatlon? Hvis det er tilfældet, foreslår vi, at du også lærer om svømmebegivenhed og cykelbegivenhed, så du kan nærme dig dem med selvtillid.

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic