Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Alt, hvad du har brug for at vide om enduro mountainbiking

Hvis du er nybegynder og gerne vil vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbiking, så er du kommet til det rette sted. I dag giver vi dig et kig på enduro mountainbiking.

Hvad er enduro mountainbiking?

Den enduro er en forholdsvis ny disciplin inden for mountainbike, som dukkede op i årene. I dag, hvor den er fuldt udbygget, er den sandsynligvis en af dem, der samler flest udøvere, uanset om de har licens eller ej, da de fleste udøvere ikke dyrker enduro i konkurrence.
For oprettelsen af denne nye disciplin henviste begrebet enduro til en specifik model af cykel, der lå midt imellem langrends- og downhillcyklen, og som kunne køre på alle terræner.
Definitionen af enduro mountainbike disciplinen er ret ens, da det er en multi-purpose bike hvor det er muligt at have det sjovt at køre ned ad bakke, især i bjergene, samtidig med at man kan træde i pedalerne - uden for meget smerte - på flade og opadgående strækninger takket være en mere alsidig cykel end en DH- eller XC-cykel.

Denne disciplin er også inspireret af motorcykelenduro. I konkurrencen består begivenhederne af tidsbestemte specialer, der skal gennemføres på cyklen inden for en begrænset tid. I modsætning til downhill-disciplinen er banerne næsten udelukkende naturlige og uden kunstige forhindringer.
For at kunne præstere i denne disciplin skal man ikke kun være i god fysisk form for at kunne klare de opadgående passager og relanceringer med en cykel, der ofte vejer omkring 15 kilo, men også være en mountainbiker med god køreteknik for at kunne mestre de nedadgående passager, der ofte er hurtige og tekniske, men som nogle gange kan vare op til 20 minutter på nogle særlige etaper.

Hvilken cykel til enduro mountainbikecykling?

De enduro mountainbikes er derfor en blanding mellem en crosscountry-cykel og en downhillcykel, dog med en lidt større tendens til sidstnævnte disciplin, og de vejer generelt mellem 12 og 16 kilo.
Disse cykler har en geometri, affjedring og kørestilling, der gør dem effektive på stigninger (selv om ydeevnen er mindre end på en XC-cykel på grund af de store dæk), mens de er lette på nedkørsler, da de giver dig mulighed for at køre overalt, ligesom en DH-cykel.

Almindeligvis kører man enduro på en all-suspension mountainbike med god vandring i gaflen og støddæmpere, der kan låses op under stigninger for at forbedre ydeevnen. De har også normalt et teleskopsæde, så det er lettere at køre ned ad bakke uden at skulle stige af cyklen. Det kan også lade sig gøre på en halvstiv cykel, men det er mere sjældent. Selv om aluminium stadig udgør størstedelen af markedet, er flere og flere enduro-cykler fremstillet af carbon, hvilket gør dem lettere og stivere.
Hvad angår gearkassen, er der som regel en enkelt kædehjul foran og 11 eller 12 tandhjul bagpå.
De hjul, der anvendes mest i enduro, er 27,5 tommer hjul på grund af deres alsidighed og komfort, kombineret med ret brede dæk og med et godt greb.
Endelig skal du være opmærksom på, at der også findes mange elektrisk assisterede mountainbikes, der er beregnet til enduro.

Hvilket udstyr til freeride mountainbiking?

Da enduro er en engageret disciplin, er det vigtigt at være ordentligt udstyret for at være perfekt beskyttet i tilfælde af et fald.

For at beskytte dit hoved er en full face-hjelm ideel, da den ikke kun beskytter dit kranium, men også dit ansigt. Afhængigt af dit kørselsniveau eller dine præferencer kan du vælge enten en klassisk full-face hjelm eller en modulær full-face hjelm med aftagelig hagerem.

I enduro er det også meget vigtigt at beskytte hænderne ved at bære lange handsker, samt dine led (knæ, albuer) med tilpasset beskyttelse (knæbeskyttere, albuebeskyttere). Hvis du er en engageret rytter, der søger spænding, så glem ikke at tage rygbeskyttelse på for at opnå ekstra beskyttelse.

Resten af tøjet vil mere eller mindre ligne en klassisk mountainbiker med løse mountainbikeshorts med integreret skind for komfort, samt en mountainbiketrøje ikke for tæt til kroppen med korte eller lange ærmer, for at være mere bevægelsesfri.
Det skal suppleres med mountainbike-sko, der passer til det klampesystem (SPD eller MTB), der svarer til de automatiske pedaler, der er monteret på din enduro-cykel.

Nu hvor du ved alt om enduro mountainbike, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike discipliner som downhill, marathon downhill, freeride mountainbike, allmountain mountainbike, cross country, cross-country marathon, mountain bike touring, four cross, dual slalom, dirt mountainbike, street mountainbike, mountain bike trial eller slopestyle ?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic