Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

De forskellige cykelkonkurrencer for kvinder

Kender du de forskellige konkurrencer i kvindecykling, der udkæmpes på internationalt niveau? Verdensmesterskaberne i landevejs- og CLM-cykling, UCI World Tour, OL, Kvindernes Tour de France... en kort oversigt over de vigtigste cykelløb for kvinder og deres vindere.

VM i cykling for kvinder

Dette er den aller første cykelkonkurrence for kvinder, der afholdes på globalt plan! Den første udgave fandt sted i 1958. Den blev vundet af den såkaldte "Grand Duchess of the Little Queen", Elsy Jacobs.

Siden sin begyndelse er begivenheden blevet arrangeret årligt af International Cycling Union (UCI) i slutningen af cykelsæsonen. Konkurrencen i elitekategorien består af et landevejsløb, en individuel tidskørsel og en blandet holdtidskørsel i stafet.

Det VM i cykling for kvinder har produceret stjerner, herunder Jeannie Longo, der har slået rekorder på landevej og bane.

UCI arrangerer også verdensmesterskaber i andre discipliner som mountainbike, BMX og endda cyklecross. På samme måde kæmper cykelryttere hvert år om titlen som europamester.

UCI arrangerer også verdensmesterskaber i andre discipliner som mountainbike, BMX og cyklecross

UCI Women's World Tour

UCI Women's World Tour er en årlig cirkel, der samler de største landevejscyklingkonkurrencer for kvinder. Alle cykelsportens gotha konkurrerer der!

Løbet blev lanceret i 2016 og erstatter den tidligere World Cup, der blev oprettet i 1998. Den amerikanske cykelrytter Megan Guarnier tog førstepladsen i klassementet.

I 2021 vil VM blive afholdt i USA

I 2021 afholder UCI Women's World Tour sin 6. udgave. Alle hold med "WorldTeam"-mærket skal deltage i alle løb på banen, hvilket er en ny funktion siden 2020.

UCI World Tour er den første af sin slags i verden

De 9 hold, der er tilmeldt til 2021-sæsonen for kvinder:

    • FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope (Frankrig);

    • Alé BTC Ljubljana (Italien);

    • Canyon-SRAM Racing (Tyskland);

    • DSM (Nederlandene);

    • Liv Racing (Nederlandene);

    • SD Worx (Nederlandene);

    • Movistar (Spanien);

    • BikeExchange (Australien);

    • Trek-Segafredo (USA).

I blandt begivenhederne er der klassikere med Paris-Roubaix Femmes endagsløb, Flèche wallonne Féminine, Course by le Tour de France og Amstel Gold Race Ladies Edition. UCI-kalenderen indeholder også prestigefulde etapeløb, såsom Ceratizit Challenge ved La Vuelta eller Giro Rosa (Kvindernes Rundt i Italien).

Den hollandske rytter Annemiek van Vleuten, der fører den foreløbige rangliste ved udgangen af september 2021 med 5.409 point, beviser endnu en gang sin status som stor dame i kvindecykling.

Den olympiske cykling for kvinder

Radcykling kom med på det olympiske program i 1984 i form af et rowing race. Cykelrytter Connie Carpenter leverer den første olympiske titel nogensinde til USA! Sølvet forblev på amerikansk territorium med Rebecca Twiggs præstation, mens bronze gik til Tysklands Sandra Schumacher.

Fra 1996 blev der også kørt en individuel tidskørsel hvert år ved de olympiske lege. Andre olympiske discipliner blev senere åbnet for kvinder: banecykling i 1988, mountainbike i 1996 og BMX i 2008.

I 2021 vil de olympiske lege være åbne for kvinder

I 2021 blev østrigske Anna Kiesenhofer olympisk mester i landevejsløb. Annemiek van Vleuten vinder guldmedalje i tidskørsel for første gang i sin karriere.

Den olympiske tidskørsel blev vundet af Annemiek van Vleuten

Den store internationale kvindeløkke

Den internationale kvindeløb, der tidligere var kendt som "Kvindernes cykeltour", tager over efter det første Tour de France for kvinder, som blev født i 1984 og forsvandt i 1989.

Jeannie Longo og Pierre Boué forfulgte ideen om en kvindernes version af Touren med oprettelsen af et etapeløb i Frankrig i 1992.

Desværre fik økonomisk ustabilitet kombineret med organisatoriske problemer det sidste udslag for den internationale Grand Loop for kvinder: 2009 blev den sidste udgave.

Men håbet om en kvindetour er ikke tabt. Amaury Sport Organisation (ASO) har annonceret, at der igen vil blive afholdt en begivenhed i 2022 under navnet Tour de France Femmes avec Zwift.

Den internationale kvindeløb Route de France

Selv om den ikke længere er relevant, var Women's Route de France alligevel med i UCI-kalenderen i de år den eksisterede (2006-2016) i kategorien 2.2 og derefter 2.1.

Med sine ten udgaver har etapeløbet, der strækker sig fra 500 til 1000 km, set de store navne i kvindecykling deltage, herunder den uundgåelige Annemiek van Vleuten.

A desværre besluttede det arrangerende selskab Routes et Cycles at aflyse konkurrencen for altid på grund af manglende mediedækning og finansiering.

Konkurrencer i Frankrig

Det franske cykelforbund (FFC) har arrangeret de franske mesterskaber for kvinder på landevej hvert år siden 1951. I 2021 vandt Evita Muzic titlen i landevejsløbet og Audrey Cordon-Ragot stod øverst på podiet i tidskørsel.

Det franske cykelforbund (FFC) har arrangeret de franske mesterskaber for kvinder på landevej siden 1951

I 2000 blev en ny konkurrence født: Coupe de France féminine de cyclisme sur route. Ligesom i UCI World Touren deltager de kvindelige ryttere i adskillige begivenheder i løbet af sæsonen. Vinderen af 2019-udgaven er Lucier Jounier.

De bedste tilbud

# EKOI
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic