Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

De forskellige mountainbike-discipliner

Hvis du har sat dig for at vide alt om mountainbike (eller mountainbike), undrer du dig sikkert over, hvad de forskellige discipliner inden for mountainbike er? Vi giver dig en liste over dem alle i denne artikel.

Langturen

cross-country (XC) er den vigtigste begivenhed inden for mountainbiking. Det er et tidsbestemt løb, der foregår på en rundstrækning, hvor alle rytterne starter sammen. Det har været en olympisk disciplin siden 1996.

Langrendemaraton

Cross-country marathon er en variant af crosscountry, der løbes over lange distancer, individuelt eller i hold.

Den nedadgående vej

downhill (DH) er en anden af mountainbikesportens førende discipliner og uden tvivl en af de mest spektakulære. Det er en tidsbestemt begivenhed på en specielt forberedt bane, hvor kørerne starter en efter en.

Marathon ned ad bakke

Den maraton downhill er en variant af downhill. Den foregår over længere distancer og deltagerne starter i grupper.

Maraton ned ad bakke

Freeride

I ånden handler freeride om at køre uden om reglerne. Denne disciplin betragtes som en af de mest ekstreme ifølge nogle mountainbikere, som ikke tøver med at køre ned ad farlige steder som f.eks. kløfter i jagten på spænding.

Enduroen

Enduro er en disciplin, der opstod i 2000'erne. Den er meget populær og er en syntese af to andre discipliner: langrend og downhill, med fokus på downhill.

All-mountain

All mountainbike all mountain (eller mountainbike) er en ideel disciplin for mountainbikeentusiaster, der udøves uden konkurrenceånd.

Mountainbiking

Mountain Bike Hiking kan praktiseres af alle, uanset deres sportslige niveau. Et mål: at have det sjovt og nyde landskabet.

Gade-MTB'en

Den Gade VTT praktiseres i byen. Naturlige forhindringer erstattes således af bymøbler (trapper, fortove osv.) til at udføre spring og tricks.

Processer

Den trial består i at overvinde forhindringer, naturlige eller kunstige, på en cykel uden at sætte foden på jorden med dækkene som eneste støtte.

Skidt

Det dirt, der er inspireret af BMX, består i at køre over kunstige bump på en dirt track, mens man udfører akrobatiske tricks.

Dual slalom

I dualslalom kører rytterne parvis og konkurrerer på to parallelle nedkørselsbaner. Det er forfaderen til fire kors.

De fire kors

four cross er en disciplin, der involverer løb ned ad en nedkørselsbane med pukkelbaner, hvor rytterne kører fire ad gangen.

slopestyle

Slopestyle slopestyle er inspireret af jord og indebærer, at man udfører tricks på jordbump eller trædesten foran et dommerpanel.

Nu hvor du ved alt om de forskellige discipliner inden for mountainbike, hvad med at lære mere om cykelgrundprincipper og hvordan du vælger dit mountainbikeudstyr?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic