Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

De største landevejscykelkonkurrencer: 3 legendariske løb

I blandt de forskellige cykelkonkurrencer er der nogle, der skiller sig ud ved deres prestige og spænding. Find ud af og lær mere om tre sportsbegivenheder, der er blandt de største konkurrencer inden for landevejscykling.

Tour de France: den mest ikoniske cykelløbskonkurrence

I 1903 blev Grande boucle skabt af Henri Desgrange og Géo Lefèvre og blev dengang udråbt som "det største cykelløb i hele verden". Et løfte, der bliver holdt!
Hvis Tour de France er en af de mest prestigefyldte cykelkonkurrencer, er det også en af de mest fulgte i hele verden med udsendelser i næsten 200 lande. Det er stadig den tredje mest sete sportsbegivenhed i verden.
Dette ikoniske etapeløb er en af de tre grand tours, som enhver rytter drømmer om at føje til sin præmieliste, sammen med Giro (Tour of Italy) og Vuelta (Tour of Spain).
I dag varer Tour de France tre uger og omfatter 21 etaper med en distance på ca. 3.500 km. Cyklisterne krydser Hexagone på en rute, der nogle gange er bjergrig, andre gange landlig, og slutter derefter deres bedrift i Paris på Avenue des Champs-Élysées.
Den rytter, der fører klassementet, bærer den berømte gule trøje under løbet. Selv om vinderen af Touren er den cykelrytter, der slutter først i det endelige klassement, er der andre berømte klassifikationer:
pointklassifikationen (grøn trøje);
bjergklassifikationen (prikket trøje);
ungdomsklassifikationen (hvid trøje);
holdklassifikationen (gul hjelm og startnummer).
Fire legendariske cykelryttere har vundet Grande Loop fem gange, herunder to franskmænd, Jacques Anquetil og Bernard Hinault.

UCI verdensmesterskaberne i landevejscykling

At blive kronet som verdensmester er ikke nogen lille bedrift! Det er næsten 100 år siden, at verdens bedste cykelryttere deltog i denne landevejskonkurrence - en af de vigtigste inden for denne disciplin.
Det særlige ved disse VM i cykling er, at de afholdes af landshold, mens de fleste andre konkurrencer afholdes af et mærkehold.
Tidskørsels- og landevejsløb, både for mænd og kvinder, er endagskørsler. De heldige vindere får en regnbuetrøje som et symbol på deres sportslige evner.

De Olympiske Lege: den hellige gral

Cykling er en af de første discipliner ved de olympiske lege. Det er rigtigt, landevejscykling har eksisteret siden de allerførste Sommer-OL i 1896! Denne mytiske og unikke sportsbegivenhed er uden tvivl en af de største konkurrencer i verden inden for landevejscykling...
For at opnå den olympiske medalje skal rytterne deltage i et individuelt landevejsløb eller i en individuel tidskørsel.
Ligesom ved verdensmesterskaberne ifører cykelrytterne sig deres lands farver for at forsøge at vinde denne gral.
En begivenhed, som ingen landevejscykelfan må gå glip af!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic