Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Det grundlæggende i downhill mountainbike

Nu, hvor du kender det grundlæggende i mountainbiking, vil du måske gerne udvide dine færdigheder. Med det i tankerne tilbyder vi dig i dag at lære dig det grundlæggende om downhill mountainbike.

Hvorfor skal du lære det grundlæggende om downhill mountainbikecykling?

I mountainbiking er nedkørslen ofte den del, der imponerer nybegyndere på mountainbike mest. Men med nogle få grundlæggende teknikker vil du se, at det er muligt at forstå disse passager bedre, så du kan have det sjovt på en downhill-cykel uden at bringe dig selv i fare, uanset om du kører crosscountry, enduro eller en anden cykeldisciplin.

Bremser godt

For at opnå en jævn og sikker nedstigning er det nødvendigt at kende bremseteknikker. Under alle omstændigheder skal du altid holde en finger på bremserne under en nedkørsel, så du kan reagere hurtigt.

Bremserne er ikke en god idé

Når du aktiverer forbremsen, forårsager det en fremadrettet overførsel af masse, hvilket kan sende dig ud over styret. bagbremsen giver dig derimod mulighed for at dosere bremsningen og dermed undgå at køre over styret.
I tilfælde af nødbremsning, for eksempel for at undgå en forhindring, anbefales det for eksempel at bruge 40 % bagbremse og 60 % forbremse, mens du flytter så meget af din vægt som muligt mod cyklens bagende og står på pedalerne.
Ved en klassisk bremsning er det omvendt: 40 % forbremse og 60 % bagbremse som en generel regel, og du bør undgå at lade baghjulet skride ud for at bevare et maksimalt greb.

Forventning

I mountainbike-cykling, især downhill, er forventning nøglen. Dette gælder især for at undgå forhindringer, vælge dine baner og nærme dig hjørner. Kig derhen, hvor du vil hen: blikket skal altid være så langt væk som muligt, ved udgangen af kurven.

For en teknisk eller stejl nedkørsel skal du ikke tøve med at sænke sadlen. Du vil få mere komfort og sikkerhed.

I sidste ende vil du kunne cykle mere komfortabelt

Kontrol af din hastighed

Med bremseteknikker vil du kunne kontrollere din hastighed. Men på den anden side kan for langsom kørsel give problemer med at krydse visse tekniske passager: hvis du kommer kastet mod en forhindring (rod, sten osv.), vil du komme lettere over den, end hvis du kommer næsten i stilstand. Hvis du tager lidt fart på for at komme over en forhindring, får du en mere stabil cykel.

Men at gå hurtigere er ikke ensbetydende med at gå for hurtigt. Fordi kontrol af din hastighed er nøglen til at foregribe dine baner.

Nu da du har lært at gøre det, kan du gøre det hurtigere

Nu hvor du kender det grundlæggende i downhill mountainbike, hvad med at finde ud af teknikken til at lære at hoppe på en mountainbike og finde ud af hvordan man lærer at køre mountainbike trials?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic