Favorit kategorier

Det grundlæggende om mountainbiking

Hvis du har sat dig for at vide alt om mountainbike (eller mountainbike), spekulerer du sikkert på, hvordan du som nybegynder lærer det grundlæggende om mountainbike? I denne artikel giver vi dig nogle tips til, hvordan du kan lære at cykle sikkert på mountainbike ved at forbedre din teknik lidt efter lidt.

Grundlæggende om mountainbiking

Du skal til at begynde at cykle på mountainbike. Du er sikkert lidt nervøs og spekulerer på, hvilke grundlæggende ting du skal lære, når du begynder at cykle mountainbike. Vi giver dig nogle af svarene her.
Når du har købt din mountainbike, skal du indstille den korrekt (sædehøjde, dækpumpning osv.), før du tager ud for at angribe omgivelserne. For at undgå at sidde fast midt i et bjerg kan det være nyttigt at øve sig i reparation af en punktering. Du skal derfor altid have et reparationssæt med på dine ture.

Når du har taget disse tekniske overvejelser i betragtning, er det eneste, du skal gøre, at sætte dig op på din mountainbike og tage af sted på din første tur. Vælg en let rute første gang: Du vil hurtigt indse, at mountainbiking er en krævende sport. Efterhånden som du får mere selvtillid og kørerteknik, vil du være i stand til at vove dig lidt længere ud og inkorporere tekniske sektioner i dine ture.

For at vælge de rigtige baner skal du ikke rette blikket mod dit forhjul, men langt fremme. Ellers har du ikke tid til at undgå forhindringer (rødder, sten osv.), som kan få dig til at falde.

Grundlæggende om downhill mountainbiking

Downhill-kørsel er ofte det aspekt af mountainbiking, der imponerer nybegyndere på mountainbike mest. Men med nogle få tricks er det fuldt ud muligt at mestre det grundlæggende i downhill mountainbiking for at føle sig mere komfortabel og nyde det.

For at opnå en sikker nedkørsel er det første, du skal beherske, bremsning. Hold altid en finger på bremsehåndtagene for at kunne reagere hurtigt. Og husk altid, at når du bruger forbremsen, overføres der masse til fronten. Så for at undgå at komme ud over styret skal du afbalancere bremsningen mellem for- og bagbremse for at undgå at komme ud over styret. For at bevare det maksimale greb skal du ligeledes undgå at overbremse med bagbremsen, da du ellers kan få baghjulet til at skride.

For at sikre et bedre tyngdepunkt skal du heller ikke tøve med at sænke sadlen, før du tager en nedkørsel. På den måde kan du lettere fordele din vægt på bagsiden af cyklen ved at flytte bagdelen lidt tilbage fra sadlen, stå på pedalerne og have næsten lige arme.

Slutteligt er det vigtigt at kontrollere din hastighed. Hvis du kører for hurtigt, er det indlysende, at du ikke har kontrol over din cykel. Men på den anden side, hvis du kører for langsomt, vil du få sværere ved at overvinde de forhindringer (rødder, sten osv.), som du møder på din vej, og du kan endda falde, fordi dit forhjul i stedet for at krydse dem, kan støde ind i dem.

Teknik til at lære at hoppe på en mountainbike

Hvem har ikke drømt om at udføre et spring på en cykel? For at opnå dette er der teknikker til at lære at hoppe på en mountainbike.

For at berolige dig selv og få tillid er det vigtigt at gå gradvist frem og starte med små spring.

Før du tager springet, skal du analysere dine omgivelser for at få succes med dit spring. Det er vigtigt at definere din bane og at komme vinkelret på forhindringen med pedalerne i niveau og med en vis hastighed. Før springfasen skal du bøje arme og ben, mens du trykker på jorden, og derefter skal du som en fjeder strække arme og ben samtidig, mens du holder godt fast i styret og kigger så langt som muligt. Endelig kan du bøje armene og benene lidt for at afbøde landingen, hvor begge hjul skal røre jorden på samme tid for at undgå at falde.

Lær om mountainbike-trials

Lær at prøve mountainbike kan være en god måde at forbedre din mountainbiketeknik og få bedre kontrol over din cykel for at tage fat på dine omgivelser.

Gennem nogle få enkle øvelser kan du lære at kontrollere din balance, både i tomgang og i stilstand, hvilket kan være nyttigt under din mountainbike-cykling, uanset hvilken disciplin (cross-country, enduro osv.) du vælger.

Lær at løfte forhjulet, udover at imponere dine venner ved at køre en tur på hjul, vil også gøre dig i stand til at krydse mange af de forhindringer, som du senere vil støde på, når du kører gennem de omkringliggende bakker og bjerge.

Nu hvor du ved alt om det grundlæggende i mountainbike, hvad med at lære mere om de forskellige discipliner inden for mountainbike og hvordan du vælger dit mountainbike-udstyr?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic