Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Fokus på Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée

Den seneste Les Sables-d'Olonne-triatlon, som deltagerne foretrak som 70.3 Ironman i 2019, lover en unik oplevelse! Drømmer du om at svømme, træde i pedaler og køre i en Ironman i Frankrig? Ekoï tilbyder dig en gennemgang af Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée: distancer, rute, præmiering... Med sine fortryllende omgivelser er denne konkurrence i Sables et must!

Les Sables-d'Olonne, en unik ramme for Ironman 70.3

Siden 2019 har byen Les Sables-d'Olonne været vært for en Ironman 70.3-konkurrence, det berømte mærke fra World triathlon corporation (WTC). En ny begivenhed, der vækker opsigt og tiltrækker triatleter i tusindvis!

Dermed slutter den sig til Nice, Vichy og Aix-en-Provence, som allerede er med i den franske halv ironman-kalender. Løbet er åbent for både professionelle og amatører og finder normalt sted i begyndelsen af sommeren, i juni eller juli. Det tilbyder 50 kvalifikationspladser til Ironman 70.3 World Championship 2021 i St George, samt 25 yderligere pladser til kvindelige atleter som en del af Woman For Tri programmet.

Legger på Vendées kystlinje i Pays de la Loire-regionen, Les Sables-d'Olonne er det ideelle sted at opleve landskaberne på Côte Lumière.

Distancerne i Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée

Som enhver anden halv Ironman består Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée af en række tre discipliner (svømning, cykling og løb) over en total distance på 113 km, eller 70,3 miles, hvilket er halvdelen af en hel Ironman.

Hvor du krydser målstregen skal du svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton (21 km). En ægte langdistancetriatlon!"

Det er dog vigtigt at huske på, at for at få en finisher medalje er det en ufravigelig betingelse at gennemføre hele kurset på mindre end 8 timer, inklusive overgange!

Den generelle amatørklassifikation omfatter forskellige alderskategorier for både mænd og kvinder.

Svømmebegivenheden

Svømmedelen finder sted i kanalen i Les Sables-d'Olonne, hvorfra det ikoniske Vendée Globe-løb starter. Atleterne kaster sig ud i vandet fra stranden foran kongrescentret Les Atlantes.

Kurset består i at krydse kanalen til havnen på mindre end 1 time og 10 minutter.

Cykeleventet

Når deltagerne har hentet deres cykler i cykelparkeringen på Vendée Globe-pladsen, kan de begynde at cykle!"

Løbet på 90 km fører dem ind i hjertet af Côte Lumière, gennem femten kommuner i Vendée og gennem en række forskellige imponerende landskaber: Olonne skoven, det omkringliggende landskab, saltmarsken og Atlanterhavskysten. Ruten er temmelig rullende og har 600 m positiv højdeforøgelse.

Tiden for at gennemføre svømning og cykling er 5 timer og 30 minutter. Efter denne tidsgrænse vil konkurrenterne ikke kunne fortsætte konkurrencen.

Den løbende begivenhed

Den afsluttende disciplin består af tre sløjfer, der skal løbes på en flad bane på i alt 21 km. Triatleterne vil gå langs Remblai-promenaden, inden de vender tilbage omkring Tanchet-søen, alt sammen under opmuntring fra publikum, der er kommet for at støtte dem!

Som en bonus omfatter ruten en 200 meter lang strækning på stranden.

Den halve Ironman-triatlon blev hyldet af deltagerne

Invielsen af den første Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée i 2019 var en stor succes! Løbet, der arrangeres af Les Sables Vendée triathlon (LSVT), har ikke mindre end 2.500 tilmeldte og har en rekordtilfredshedsprocent på 99,71%. Aldrig før set!

Eventet ligger faktisk i toppen af de 10 foretrukne Ironman 70.3-løb i verden ifølge "athletes' choice awards"-undersøgelsen, der er foretaget af WTC. Desuden optræder Sablaise-arrangementet i næsten alle andre kategorier i undersøgelsen, med undtagelse af kategorierne "ceremonier efter løbet" og "løbeoplevelse".

I 2020 fortsætter priserne med at regne ned, da den anden udgave, der er "endnu smukkere end den første", får tildelt organisationsprisen af Trimax Magazine.

En beundringsværdig præstation for Les Sables-d'Olonne!"

Prislisten for Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée

Podiet i 2020-udgaven blandt professionelle kvindelige atleter:

  • den franske kvinde Justine Mathieux i 4 t 17 min 55 s;
  • Belgieren Alexandra Tondeur i 4 t 19 min 11 s;
  • den britiske Fenella Langridge på 4 t 19 min 21 s.

Podiet i 2020-udgaven blandt professionelle mandlige atleter:

  • Amerikaneren Rodolphe Von Berg på 3 timer og 44 minutter og 12 sekunder;
  • franskmanden Antony Costes i 3 t 45 min 26 s;
  • Belgieren Pieter Heemeryck på 3 t 46 min 54 s.

Podiet i 2019-udgaven blandt professionelle kvindelige atleter:

  • Britisk Frankie Sanjana i 4 timer 32 min 26 sek;
  • Tyskeren Anne Reischmann på 4 timer 34 min 17 s;
  • den franske kvinde Jeanne Collonge på 4 t 39 min 5 s.

Podiet i 2019-udgaven blandt professionelle mandlige atleter:

  • Belgiske Frederik Van Lierde i 3 timer 56 minutter 46 sekunder;
  • franskmanden Denis Chevrot i 3 timer 58 min 57 s;
  • franskmanden Arthur Horseau på 4 h 2 min 44 s.

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic