Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Fokus på Ironman Barcelona i Calella, Spanien

Søger du efter en ny udfordring? Hvad med Ironman Barcelona i Calella? Den catalanske konkurrence har intet at misunde de andre løb i den internationale Ironman-kalender! Her er alle de oplysninger, du har brug for om distancer, baneprofil, tidsgrænser og resultater, før denne unikke dag under den spanske sol.

Jernmanden i Barcelona: hvor og hvornår?

Spanien handler om paella, tapas, afslapning... og Ironman Barcelona! Siden 2014 er der hvert år i oktober blevet afholdt en triatlon XXL på Middelhavskysten under det ikoniske Ironman-mærke, som er skabt af World triathlon corporation (WTC).

Byen Calella har æren af at være vært for denne publikumsvenlige begivenhed. Det ligger på Costa Maresme, mellem Barcelona og Costa Brava, og tilbyder idylliske omgivelser for både deltagere og tilskuere.

Løbet er sponsoreret af Athletic Brewing og hører til den Europæiske tour-serie. Tripel-entusiaster, både amatører og professionelle, vil kunne forsøge at vinde en af de 40 kvalifikationspladser til den mytiske Ironman på Hawaii!

Løbet er en fantastisk mulighed for at få en chance for at konkurrere om titlen

Hvis Ironman endnu ikke er en del af dine mål, vil du stadig kunne svømme, cykle og løbe i Catalonien. Calella er nemlig også værtsby for Ironman 70.3 Barcelona: en triatlon, der er mere overkommelig end den fulde Ironman-version. Arrangementet, der normalt afholdes i slutningen af maj, vil undtagelsesvis finde sted på samme dag som Ironman Barcelona i 2021, nemlig den 3. oktober. Skylden er en kalender, der er blevet forstyrret af pandemien.

En triatlon, der udløser passioner

Ironman Barcelona skaber stor begejstring i triatletermiljøet. Det er en af de mest populære konkurrencer i slutningen af sæsonen! Måske har Maresme-regionens fantastiske naturomgivelser noget at gøre med det, ligesom det milde klima, der nærmer sig 25 grader i det tidlige efterår.

I 2021-udgaven forventes der ikke mindre end 6.500 deltagere i begge løbsformer!

Distancerne i Ironman Barcelona

I Ironman Barcelona, som i enhver anden triatlon, foregår begivenhederne altid i denne rækkefølge: svømning, cykling og løb. I alt skal du ud og tilbagelægge 226 km uden stopur mellem disciplinskift.

Denne langdistancetriatlon er opdelt på følgende måde:

  • 3,8 km at svømme;
  • 180 km til at træde i pedalerne;
  • <42,195 km at løbe, et maraton

Bemærk, at for at blive en ægte "Iron Man" eller "Iron Woman" skal du gennemføre kurset inden for en tidsfrist på 15 timer og 40 minutter.

Er du klar til at tage udfordringen op? Zoom ind på profilen for hver enkelt begivenhed.

Svømmebegivenheden

Starten foregår på stranden i Calella. Atleterne dykker ned i Middelhavets varme vand og gennemfører en enkelt løkke, der er markeret med bøjer. En kredsløb der appellerer til triatleter, da Ironman Barcelona ligger på en 6. plads på verdensranglisten over "svømmeoplevelser", der er foretaget efter "Ironman athletes' choice awards"-undersøgelsen.

På dette tidspunkt er vandtemperaturen omkring 22 grader. Mens våddragter derfor generelt er forbudt for professionelle, står det amatøratleterne frit for at tage dem på eller ej (våddragter er tilladt under 24,5 grader inklusive).

Barrieretiden for at komme op af vandet er 2 timer og 20 minutter.

Cykeleventet

På cykelbanen er aerodynamik det vigtigste på dagen!

Det er kendt for at være ekstremt hurtigt og fladt, og banen giver næppe deltagerne tid til at beundre Costa del Maresme-kystens storslåede kystlinje. Den består af to sløjfer og løber fra Calella til Montgat. På ruten er der tre forfriskningspunkter, hvor du kan genoplade din energi.

Den tidsmæssige barriere for at aflevere din mount igen i cykelparkeringen ved afslutningen af cykelløbet er 9 timer og 10 minutter efter starten på triatlonløbet.

Den løbende begivenhed

Løbdelen af Ironman Barcelona vil først og fremmest kræve din mentale styrke!

Det krævende maratonløb løber langs kysten og den smukke gyldne strand i Pineda de Marsur. De tre sløjfer fra Calella til Santa Susanna er fyldt med tilskuere, der hepper på deltagerne. Et værdifuldt boost af motivation, inden vi krydser målstregen på det catalanske sand.

Et magisk øjeblik!

Prislisten for Ironman Barcelona

På mændenes hold er det tyske Florian Angert, der holder rekorden på banen med en tid på 7 timer 45 min 5 s En fantastisk præstation opnået i 2019.

Også i 2019 tager den svenske triatlet Sara Svensk den nye rekord ved at gennemføre Ironman Barcelona på 8 t 34 min 10 s.

Ironman Barcelona har ikke flere hemmeligheder for dig! Hvad med at lære mere om andre Ironmans som f.eks. Frankfurt Ironman eller den legendariske Hawaii Ironman?

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic