Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Fokus på Ironman Frankfurt i Tyskland

Søger du efter din fremtidige langdistancetriatlon blandt Ironman International? Ironman Frankfurt har noget at byde på mellem tårnhøje skyskrabere, charmerende tyske landsbyer og frodige grønne landskaber! Denne tyske konkurrence er en støttebegivenhed for Ironman European Championship og er et løb, som du ikke må gå glip af, og som vi foreslår, at du udforsker i detaljer. Retning Frankfurt!

Frankfurt Ironman: hvor og hvornår?

Den største Ironman-event i Europa, Ironman Frankfurt, finder sted i Tyskland i Frankfurt am Main, landets økonomiske hovedstad. Regionen er en ægte bylegeplads, men den byder også på nogle af de mest behagelige landskaber, især under svømme- og cykelevents.

Hver sommer forbereder byen sig på at være vært for ca. 3.000 atleter og tilskuere i tusindvis, der strømmer til denne Mainova-sponsorerede sportsbegivenhed. En velolieret og raffineret organisation siden den første udgave i 2002, for en unik oplevelse båret af en uforholdsmæssig stor germansk begejstring!

Europæisk Ironman-mesterskab

Da Ironman Europe engang blev afholdt i Roth, er Tyskland fødestedet for Ironman-triatlon på det gamle kontinent. Derfor er det logisk, at landet har været vært for Jonman European Championship siden 2005!

Konkurrencen i Frankfurt samler således eliten inden for langdistancetriatlon, som kæmper om titlerne Ironman European Champion og Ironman Champion. Men løbet er også åbent for amatører: en chance for at møde de bedste i kædedisciplinen. Triatleter, der konkurrerer i amatørkategorien, er underlagt separate ranglister, der er organiseret efter aldersgrupper.

Ironman Frankfurt distancer

Ironman Frankfurt er en XXL-triatlon, som er en tredobbelt indsats, der skal gennemføres over en total distance på 226 km. For at kunne holde triumferende din finisher-medalje op, skal du gennemføre dette kredsløb på under 15 timer og opfylde de tidstærskler, der er beskrevet nedenfor.

Det er selvfølgelig værd at huske på, at en Ironman ikke kan improviseres. En specifik og grundig forberedelse viser sig at være afgørende for at kunne gå til dette krævende løb under de bedste betingelser.

Her er en oversigt over afstandene fordelt på komponenterne:

  • Svømning: 3,8 km;
  • cykling: 180 km;
  • maraton: 42,195 km.

Kræver det mere for at skræmme dig? Så er det tid til at studere profilerne for de enkelte kurser!

Svømmebegivenheden

Løbet starter i Lake Langener Waldsee, et par kilometer fra Frankfurt, efter en bølgestart. Svømmerne tager ud i et ca. 23 grader varmt vand under et mylder af plask og skrig fra publikum. Afhængigt af den aktuelle vandtemperatur er våddragter enten tilladt eller forbudt.

Kursen består af en enkelt løkke og skal gennemføres på under 2 timer og 20 minutter. En Australian exit pifter begivenheden op og gør den ekstra sværhedsgrad. På halvvejen skal triatleterne forlade søen og løbe en meget kort strækning på land.

Cykeleventet

Efter svømningen er det tid til at cykle! De to sløjfer går først gennem Frankfurt, som har fået tilnavnet "Mainhattan". Vejene er flankeret af utallige svimlende tårne, der strækker sig lige så meget mod himlen som langs Frankfurts hovedfærdselsårer. Herefter giver bymiljøet plads til et naturskønt landskab og maleriske landsbyer, der er spækket med stimulerende fans.

Bref, en rigtig rullende rundstrækning, der skal være færdig højst 10 timer efter Ironman Frankfurt-starten.

Den løbende begivenhed

Når cyklen er sat ned, går det løs med et titanisk løb! Maratonløbet, der foregår på tre omgange, foregår i Frankfurts hjerte på fladt terræn. Triatleterne gik langs Main-flodens bredder under publikums bifald, inden de gik ind i det historiske centrum. Endelig tager målstregen form foran Römer, det middelalderlige rådhus. Det er helt sikkert noget, der er spændende at se!

Prislisten for Ironman Frankfurt

Det er en sand tysk dominans blandt mændene, der jævnligt deler toppen af ranglisten, især i den seneste udgave.

Mændenes podieplacering ved 2019-udgaven:

  • Europæisk Ironman-mester: Jan Frodeno (Tyskland) i 7 t 56 min 2 s;
  • Sølvmedalje: Sebastian Kienle (Tyskland) i 8 t 1 s ;
  • Bronzemedalje: Franz Loeschke (Tyskland) i 8 timer og 17 minutter og 24 sekunder.

Den kvindelige podieplads i 2019-udgaven:

  • Europæisk Ironman-mester: Skye Moench (USA) i 9 timer 15 min 31 sek;
  • Sølvmedalje: Imogen Simmonds (Schweiz) i 9 t 26 min 1 s;
  • Bronzemedalje: Jen Annett (Canada) i 9 t 36 min 25 s.

Rekorden på Frankfurt-banen indehaves af Jan Frodeno med en tid på 7 h 41 min 42 s løbet i 2017. Hos kvinderne er det schweiziske Daniela Ryf, der bevarer sin rekordtid på 8:38:44 fra 2018.

Ironman Frankfurt har ikke flere hemmeligheder for dig! Hvad med at lære mere om andre Ironmans såsom Carcelona Ironman eller den legendariske Hawaii Ironman?

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic