Favorit kategorier

Guide til valg af triatlonsko

Vil du være med i den tredobbelte indsats? Vores mission: at hjælpe dig med at vælge dit triatlonudstyr, især dine sko. Du skal bruge to par til at praktisere den kædeformede disciplin: et til cykling og et til løb. Men hvordan vælger du dine triatlonsko korrekt? Følg vejledningen !

Hvilke sko til cykling i triatlon?

I en triatlon kombinerer du tre discipliner: svømning, cykling og løb. Mens vandsportsdelen foregår barfodet, er de andre discipliner ikke barfodede.

Den anden komponent er cykling

Den anden del foregår på en cykel og indebærer derfor brug af et par sko, der er egnede til landevejscykling. Bemærk, at når der er tale om en cross-triatlon, foregår begivenheden i kuperet terræn, hvilket kræver brug af en mountainbike og særligt fodtøj.

Den anden komponent foregår på cykel og kræver derfor brug af et par sko, der er egnet til landevejscykling

Derfra skal du vide, at du har to muligheder: Vælg triatlon-cykelsko eller klassiske cykelsko til landevejscykler.

Den største forskel mellem disse modeller er triatlonskoenes evne til at spare dig tid under overgange. Hvert sekund tæller! Disse sko er udviklet med hjælp fra professionelle triatleter og er perfekt egnet til de særlige behov, som trippel-entusiaster har.

Hvorfor sparer triatloncykelskoene kostbar tid under overgange? På grund af disse små detaljer, der gør hele forskellen:

  • En sløjfe ved hælen til at holde skoen i en vandret position med et elastikbånd, når den er klippet på pedalen.
  • En videre åbning, så du nemt kan glide din fod ind.
  • Et spændesystem, der skal lette indsættelsen af foden og justeringen af indstillingen under løbet, og som normalt består af en eller to velcrobånd eller endda et mikrometrisk hjul (BOA- eller Atop-spænding).
  • En bedre ventilation for hurtigere tørring.
  • En komfortabel foring til ridning uden sokker.

Ud over tidsaspektet giver specielle triatlon-cykelsko en rigtig gevinst i sikkerhed. Der er utallige deltagere, der glider på måtten eller asfalten, mens de løber med skoene på fødderne i stedet for fastgjort til pedalerne.

Hvad enten du smider dine sko på måtten eller løber på asfalten, vil du opdage, at skoene er en god måde at holde fødderne på jorden på

Hvad enten du vælger vej- eller triatlonsko, skal du huske at tjekke, om de er kompatible med dine automatiske pedaler.

Komposit- eller kulstofsåler?

Det hele afhænger af dine mål og dit budget. Er du på jagt efter ydeevne for enhver pris? Hvis du er villig til at stikke hånden i tegnebogen, vil en stivere kulstofsål maksimere din kraftoverførsel. Du vil også få mere lethed. På den anden side skal du være opmærksom på risikoen for at opvarme din fodbue!

Ligger du bare efter at have det lidt sjovt på din triatlon? De billigere modeller med en kompositsål giver fleksibilitet og komfort.

Hvilke triatlonsko til løb?

I forbindelse med konkurrencens sidste begivenhed skal du vide, at producenterne ikke rigtig har skabt modeller, der er dedikeret til løb i triatlon.

Så, hvordan skal du tage dine sko på? Et par kvalitetsløbesko er perfekte til at løbe kilometerne til målstregen.

Hvordan du vælger dine løbesko

Lad os starte med at sige, at valget af model først og fremmest afhænger af, hvor langt du har planer om at løbe på den store dag. Til dette formål skal du se på de løb i kalenderen, som du ønsker at løbe. Entusiaster i størrelse S og M vil lægge mere vægt på biddet i skoen og dens lethed, mens triatleter på langdistancen vil satse på et stabilt produkt med god dæmpning til at klare maratonløbet på 42,195 km.

Her er kriterierne for valg af dine fremtidige triatlonløbesko:

  • Strinformen: pronator, supinator eller neutral (universel);
  • fodens form;
  • reduktion af de indvendige sømme for komfort;
  • den nemme indsættelse af foden.

Triatlonsko: med eller uden sokker?

Det er spørgsmålet... Purister løber uden sokker, et spørgsmål om timing!

Hvis du er med på det hold, er det vigtigt at få vænne dig til at løbe barfodet i dine sko inden konkurrencen. Husk dog på, at sokker har til opgave at absorbere den fugt og sved fra foden, som opstår under træning. Uden dem bliver huden mere sårbar over for friktion og blæredannelse. For at begrænse denne risiko kan du bl.a. bruge et trick ved at drysse talkumpulver på indersiden af dine løbe- (og cykel-) sko.

Selvlåsende snørebånd: overflødigt eller uundværligt?

Supernyttigt for begyndere, uundværligt for dem, der stræber efter at præstere! De kaldes også hurtige snørebånd og giver dig mulighed for at tage dine løbesko på uden at skulle binde dem.

Hvordan virker det? Du justerer snørebåndet efter din smag inden triatlonløbet og tager derefter skoene på direkte under den anden overgang. Ingen risiko for, at snørebåndene går op under løbet: intet bevæger sig!

Der findes tre modeller af triatlon snørebånd:

  • silikone snørebånd;
  • de knyttede snørebånd;
  • elastiske snørebånd;

Du har nu alle nøglerne til at vælge dine triatlon-cykel- og løbesko. God fornøjelse med at søge!

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic