Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er de bedste mountainbike-hjelme til enduro-kørsel?

Du er lige begyndt at køre enduro, og du ønsker at blive udstyret til at køre sikkert. Så efter at have tilbudt dig en sammenligning af mountainbikehjelme for at kende de forskellige modeller af hjelme, der findes på markedet, tilbyder vi dig nu en lille guide for at finde ud af, hvilke der er de bedste mountainbikehjelme til enduro.

Hvilken mountainbikehjelm til enduro?

Først og fremmest er det naturligvis vigtigt at sige, at det anbefales at bruge hjelm ved mountainbiking for at beskytte dig i tilfælde af et fald. Så hvis du er nybegynder inden for enduro-kørsel, spekulerer du sikkert på, hvilken hjelm du skal bruge til denne disciplin for at køre med fuld beskyttelse.
Afhængigt af dit træningsniveau eller det miljø, du skal køre i, er der to muligheder: all mountainbikehjelm eller fuld mountainbikehjelm. Med den anden type hjelm kan du endda vælge mellem en klassisk full face mountainbikehjelm eller en modulær full face mountainbikehjelm, dvs. med en aftagelig hagerem. Lad os nu finde ud af detaljerne, fordelene og ulemperne ved hver af disse hjelmmodeller, så du kan vælge den enduro mountainbike hjelm, der passer bedst til dig.

All mountain hjelm

Den første kategori af mountainbikehjelme, du kan bruge til enduro-kørsel, er all mountain-hjelmen. Den ligner meget den klassiske mountainbikehjelm, kendt som XC-cykelhjelmen, hvilket betyder, at det er en let og ventileret model. Men dens særlige kendetegn er, at den er mere omsluttende, især på bagsiden af kraniet, da den kommer mere ned på nakken og beskytter den - ud over kraniekassen - i tilfælde af et slag mod baghovedet.
Desuden er all mountain-hjelmen normalt udstyret med et visir (aftageligt eller ej) for at beskytte dig mod solen, men også mod grene, ud over at bære et par cykelbriller.

Denne type hjelm er mere for begyndere og mountainbikere, der kører på endurocykler i mindre ujævnt terræn.

For at udstyre dig selv med en all mountain-hjelm skal du regne med mellem 50 € (for en førsteprishjelm) og 250 euro (for de mest avancerede modeller).

Alle mountainbikehjelme

Den anden hjelmkategori, du kan bruge til enduro-kørsel, er den klassiske eller endelte full-face mountainbike-hjelm.
Tidligere var full-face-hjelme mere forbeholdt DH-kørsel. Men med genopblomstringen af enduro-ryttere, der ønsker at køre aggressivt ned ad bakke og samtidig være fuldt beskyttet - også i ansigtet - uden at blive kvalt inde i hjelmen på stigningerne, har producenterne designet full-face mountainbikehjelme specielt til enduro-kørsel. De er derfor lettere og mere ventilerede end DH-modeller, samtidig med at de giver optimal beskyttelse på nedkørslen, hvilket forklarer, hvorfor flere og flere ryttere udstyrer sig med dem for at køre sikkert og dermed reducere hovedskader i tilfælde af et styrt.

Denne type hjelm giver dig mulighed for at være perfekt beskyttet under alle omstændigheder.

For at udstyre dig selv med en full face hjelm skal du regne med mellem 100 og 600 euro.

Modulær (eller hybrid) full face mountainbikehjelm

Den tredje og sidste kategori af mountainbikehjelme, du kan bruge til enduro-kørsel, er hybrid- eller modulære full face mountainbikehjelme med aftagelig hagerem.
Med dette system kan du fjerne hageremmen på stigninger og sætte den på igen på nedkørsler. Den perverse effekt af dette system er, at man efter et stykke tid på en tur, hvor man bare kører op og ned, kan glemme - af dovenskab - at tage den på igen, og hvis man falder af på det tidspunkt, kan man komme slemt til skade.

Denne type hjelm er bedst egnet til brug i bjergene, hvor du skal køre en lang stigning efterfulgt af en lang - og eneste - nedkørsel.

For at udstyre dig selv med en modulopbygget hjelm med fuldt ansigt skal du regne med mellem 150 og 350 euro.

De forskellige teknologier til mountainbikehjelme

Visse hjelmmodeller, uanset om det er all-mountain- eller full-face-hjelme, er udstyret med teknologier, der forbedrer deres beskyttende rolle i tilfælde af et fald.

EPS-skum (eller ekspanderet polystyren) er et deformerbart materiale, der hjælper med at absorbere energi i tilfælde af en kollision. Den er normalt placeret som en foring under skallen. Det er en af de mest anvendte teknologier i hjelme, uanset om det er til landevejs- eller mountainbike-cykling.

En anden meget udbredt - og vigtigere endnu, meget effektiv - teknologi er MIPS (Multi-directional Impact Protection System). Til enduro-kørsel kan vi kun råde dig til at vælge en model, der er udstyret med den, for at styrke beskyttelsen af dit hoved. Ud over at beskytte kraniet i tilfælde af direkte stød giver MIPS-systemet også øget beskyttelse mod hjernerystelse takket være et mellemliggende lag mellem hovedet og den ydre skal.

Nu da du kender de bedste mountainbikehjelme til enduro-kørsel, hvad med at tjekke hvordan du vælger din ATV-hjelm eller hvordan du vælger dit barns ATV-hjelm?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic