Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er den førende cykelløbskonkurrence for kvinder?

I flere år nu har kvindecykelkonkurrencer været i vækst internationalt set. Men ved du, hvornår den allerførste verdenscykelkonkurrence for kvinder blev født? Hvilken dame blev kronet som historisk verdensmester? Hvem vandt den første olympiske guldmedalje? Ekoï tilbyder dig et dyk ned i historiens hjerte...

VM i cykling for kvinder i 1958

Slutningen af 1960'erne markerede et vendepunkt i kvindecykling. Det var i 1958, at de bedste kvindelige ryttere for første gang skulle konkurrere på landevej for første gang på højeste internationale niveau. Takket være mobiliseringen af de nationale forbund gik den internationale cykelunion (UCI) endelig med til at arrangere verdensmesterskaber for kvinder.

Dermed finder den allerførste udgave af VM i cykling for kvinder sted i Frankrig, i Reims. En stor begivenhed, som den unge luxembourgske cykelrytter Elsy Jacobs, der er på toppen af sine 25 år, under ingen omstændigheder ville gå glip af. Ved afslutningen af løbet på banen i Gueux blev den lille dronning af Grand Duchess of the Little Queen den første verdensmester i historien! En utrolig præstation, som derefter satte gang i hendes karriere.

2021 fejrer den 61. udgave siden denne uforglemmelige sejr. I 1994 blev der tilføjet en tidskørsel til VM.

Det var første gang, at der blev tilføjet en tidskørsel til VM

Debuten for et Tour de France for kvinder i 1955

Mange konkurrencer i kvindecykling fandt sted længe før verdensmesterskaberne, på regionalt eller nationalt plan.

Nær i Frankrig med oprettelsen af en enkelt udgave af det første Tour de France dedikeret til kvinder på foranledning af journalisten Jean Leulliot. I 1955 samlede etapeløbet, der afslørede Lily Herse, 41 deltagere. Cykelrytteren fra Manche Millie Robinson vandt løbet, der bestod af 5 etaper fra Rambouillet til Mantes.

Dette mislykkede forsøg skulle genopstå fra asken næsten tredive år senere med Women's Tour de France, der senere blev omdannet til Tour de la CEE, derefter Women's International Grand Loop (tidligere Women's Tour Cycliste) og endelig Women's Tour de France med Zwift planlagt til 2022.

Den første kvindekonkurrence i landevejscykling ved de olympiske lege

Twenty-six år efter at Elsy Jacobs vandt verdensmesterskabet, var de olympiske sommerlege i 1984 vært for den første konkurrence i landevejscykling for kvinder. Og det var næsten et århundrede efter indførelsen af mændenes cykelsport.

Sammenlignet med mændenes sport var kvindernes landevejscyklingskonkurrence den første, der blev afholdt i USA

I modsætning til mændene, som også deltager på hold, indeholder kvindernes olympiske program kun et enkelt individuelt landevejsløb. Dette blev suppleret med en individuel tidskørsel i 1996.

Kvindecykling har i mange år været et vigtigt fokusområde ved de olympiske lege

Kvindecykling er et stort og fascinerende emne! Ekoï inviterer dig til at lære mere: Ved du hvorfor Route de France ikke længere eksisterer? Kender du de vigtige kvindelige cykelsportsfigurer fra i går og i dag?

De bedste tilbud

# EKOI
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud