Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er et maraton downhill mountainbikeløb?

Hvis du er nybegynder og ønsker at vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbike-cykling, er du kommet til det rette sted. I dag præsenterer vi dig for maraton nedkørsel.

Hvad er maraton downhill mountainbikecykling?

Som sin storesøster, downhill, består marathon downhill af en mountainbiker, der kører ned ad en bane. Men i modsætning til nedkørslen er starten grupperet i massestarter og på en meget længere bane, der varer mere end 30 minutter eller endda en time, som regel over distancer.

Maratonløb på nedkørsel finder sted i bjergene, eller endda i de høje bjerge. På grund af afstanden kan der nogle gange være flade eller opadgående strækninger. På grund af disse specifikke forhold forbindes marathon downhill ofte med enduro, og de cykler, der bruges til denne begivenhed, er lidt anderledes end DH-cykler.

De mest berømte maraton-downhill-begivenheder

Den mest berømte af alle maratonløb på nedkørsel er nok Mégavalanche de l'Alpe d'Huez. Denne begivenhed blev afholdt i 1995 og finder sted hvert år om sommeren i Alperne. Starten er på toppen af Sarenne-gletsjeren i 3300 meters højde, og målet er i Allemond i 2600 meters højde.

I denne kategori er der også begivenheder som Mégavalanche de la Réunion, der også så dagens lys i 1995, eller Mountain of Hell, der finder sted i skisportsstedet Les 2 Alpes.

Prislisten

På de to førstnævnte begivenheder er der flere vindere, der har været i stand til at vinde der flere gange, herunder nogle, der kommer fra DH eller enduro.
Nicolas Vouilloz, syv gange verdensmester i DH, vandt således Alpe d'Huez Megavalanche i 2006 og Reunion tre gange. Den mest succesfulde franskmand i disse to discipliner er uden tvivl Rémy Absalon (bror til Julien Absalon, olympisk mester i langrend) med 5 sejre i Alperne og syv titler på Réunion.
Hos kvinderne er den mest succesfulde Anne-Caroline Chausson med 6 sejre i Alpe d'Huez og på Réunion. Hun kommer også fra den nedadgående disciplin.

Nu, hvor du har styr på maraton downhill, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike-discipliner som downhill, freeride mountainbike, enduro mountainbike, all mountainbike, cross country, cross-country marathon, mountain bike touring, four cross, dual slalom, dirt mountainbike, street mountainbike, mountain bike trial eller slopestyle ?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic