Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Vinter outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Hvad er langrend maraton?

Hvis du er nybegynder og ønsker at vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbike-cykling, er du kommet til det rette sted. I dag tager vi et kig på maraton crosscountry mountainbike cykling.

Hvad er maraton-country mountainbikecykling?

Cross-country marathon (også kendt som XC Marathon) er en variant af crosscountry-disciplinen.
Men i modsætning til crosscountry (XC) afholdes konkurrencerne ikke på korte ruter på omkring 5 kilometer, men på baner på mellem 50 og 160 kilometer i gennemsnit (selv om de længste løb kan være over 200 kilometer). Det er også et massearrangement, hvor alle deltagere starter på samme tid. I løbet, som har mange niveauer, er der tekniske stigninger og nedkørsler kombineret med mere rullende og hurtige sektioner.
Marathon XC-arrangementer kan afvikles som solo eller holdarrangementer, over én dag eller flere dage. De længste løb kaldes ultra-maratonløb. På grund af anstrengelsens varighed kræver maraton-mountainbiking en reel overvindelse af sig selv.

De mest berømte begivenheder er uden tvivl Cape Epic, der finder sted over flere dage i Sydafrika, MTB Alpine Cup (eller Grand Raid BCVS), der finder sted i Schweiz, samt Roc Marathon, der finder sted i Fréjus (Frankrig) under Roc d'Azur.

Hvilket udstyr til maratonløb på langrend?

På grund af de længere distancer er rytterne i maraton-langrend mere på søgning efter komfort end i olympisk langrend. Derfor findes der næsten udelukkende all-suspension cross-country mountainbikes med en vandring på mellem 80 og 100 mm og carbonrammer for at gøre dem lette. Cyklerne er også udstyret med skivebremser for bedre bremsning.

Som i klassisk crosscountry er det eneste obligatoriske beskyttelsesudstyr hjelm (en klassisk mountainbike-model er tilstrækkelig), men det anbefales kraftigt at bære et par handsker i tilfælde af et fald.

Nu hvor du ved alt om marathon crosscountry mountainbike, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike discipliner som downhill, marathon downhill, freeride mountainbike, enduro mountainbike, all-mountainbike, cross-country mountainbiking, four-cross mountainbiking, four-cross mountainbiking, dual slalom mountainbiking, dirt mountainbiking, street mountainbiking, trial mountainbiking, eller slopestyle mountainbiking ?

?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic