Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er mountainbike trials?

Hvis du er nybegynder og ønsker at vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbike-cykling, er du kommet til det rette sted. I dag giver vi dig et kig på mountainbike-trials.

Hvad er mountainbike trials

Den VTT-prøve (også kaldet trial) består af overskridelse af forhindringer, naturlige eller kunstige, opdelt i fem zoner på en tildelt tid. Kun motorcyklens dæk må hvile på jorden: Hvis køreren hviler på nogen del af sin krop, straffes han eller hun. Hver forhindring, der gennemføres, giver point. Placeringen bestemmes ud fra det antal point, som hver deltager har opnået.

De bedste deltagere i mountainbike-trials konkurrerer hvert år ved verdensmesterskaberne, som har eksisteret siden 1986 i 20-tommers kategorien og siden 1995 i 26-tommers kategorien.

Rekorden i mountainbike-trials

I verdensmesterskaberne i 20-tommer trials for mænd ligger spanierne øverst på præmielisten, og de har vundet 20 titler i 35 udgaver. Den mest succesfulde af dem er Benito Ros Charral med 8 guldmedaljer.
I kategorien 26 tommer har franskmændene vundet femten af de fireogtyve udgaver. Den mest succesfulde af dem er Gilles Coustellier med fem verdensmestertitler i disciplinen.

Hvilket udstyr skal man bruge til mountainbike-trials?

Du kan begynde at lære tricks på en hvilken som helst mountainbike, men for at komme videre eller deltage i konkurrencer skal du købe en særlig cykel. Der er to modeller: trials bike (med hjul med en diameter på 20 tommer) og trials mountainbike (med hjul med en diameter på 26 tommer).
De to modeller har følgende fælles træk: lavt sæde, stiv forgaffel, lang akselafstand, enkelt gear, friløb, kraftige bremser, fleksible hjulforbindelser, hævet bundbeslag, bredere styr og en ultralette cykel.

Da der er risiko for fald ved trials mountainbike cykling, er det obligatorisk at bære en cykelhjelm ved træning og konkurrence.

Nu hvor du ved alt om mountainbike trials, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike discipliner som downhill, marathon downhill, enduro mountainbike, all mountainbike, cross country, cross-country-marathon, freeride, mountainbiking, four cross, dual slalom, dirt, street mountainbiking eller slopestyle?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic