Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvad er slopestyle på mountainbike?

Hvis du er nybegynder og gerne vil vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbiking, så er du kommet til det rette sted. I dag præsenterer vi dig for mountainbike slopestyle.

Hvad er slopestyle på mountainbike?

Slopestyle er en ekstrem og meget spektakulær mountainbike-disciplin, der i høj grad er inspireret af dirt- og BMX-kørsel. I slopestyle består disciplinen i at udføre figurer på jordbump, træmoduler eller byelementer afhængigt af det terræn, som rytteren kører på.
Deltagerne starter fra en stor rampe, der er over 10 meter høj, for at opbygge momentum, inden de bevæger sig ud på en mountainbikebane med flere forhindringer, der starter med en 8-10 meter lang dobbelt pukkel. Slopestyle dyrkes normalt i Bike Parks.
Slopestyle stammer oprindeligt fra vintersport, da disciplinen findes i både ski og snowboarding, hvor den har været med i World Cup siden sæsonen 2011-2012.

I konkurrencen er udøverne adskilt af en jury, som markerer de forskellige tricks, der udføres i henhold til en barreème, der er fastlagt på forhånd, og som omfatter flere kriterier såsom trickets sværhedsgrad, stilen, springets amplitude, trickets præcision osv.

Som dual slalom er slopestyle-disciplinen især til stede i Crankworx World Tour, en international mountainbike-konkurrence, der afholdes i flere omgange rundt om i verden, og som omfatter flere discipliner (downhill, dual slalom, pumptrack, slopestyle osv.).

Hvilket udstyr skal man bruge til at træne slopestyle?

For at dyrke denne disciplin skal du bruge en slopestyle-specifik mountainbike med lille vandring og helst all suspension for at absorbere stød og samtidig være lydhør ved relanceringen. Cyklen har en enkelt bremse og et enkelt gear. Det koster mellem 500 og 2.000 euro for en cykel, der er beregnet til slopestyle.

Da fald er en integreret del af disciplinen, er det obligatorisk at bære hjelm, rygbeskyttelse eller en beskyttelsesjakke samt knæ- og albuebeskyttere.

Nu hvor du ved alt om mountainbike trials, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike discipliner som downhill, marathon downhill, enduro mountainbike, all mountainbike, cross country, cross-country-marathon, freeride, mountainbiking, four cross, dual slalom, dirt, street mountainbiking, eller trial mountainbiking ?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic