Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvilke energidrikke er de foretrukne i Tour de France?

Når du følger dine yndlingscykelrytteres bedrifter, har du måske allerede spurgt dig selv: hvad spiser en professionel cykelrytter? Hvis du selv er cyklist, har du måske allerede fået lyst til at prøve de samme produkter som dem? I dag afslører vi, hvilke energidrikke der er de foretrukne i Tour de France.

Hvilken energidrik drikker rytterne før anstrengelserne?

Energidrik (eller ventedrik), som cykelrytteren indtager før anstrengelsen, har til formål at give ham mulighed for at starte løbet perfekt hydreret, men også at øge hans kulhydrat- og mineralreserver. Det skal indtages senest halvfems minutter før starten på etapen eller løbet og skal drikkes i små slurke, så kroppen optager det langsomt.

Hvilken energidrik indtager løbere under træning?

I de energidrikke, der indtages under løbet, foretrækkes tilførsel af hurtige og/eller langsomme kulhydrater (for at sikre det kalorieindtag, der er nødvendigt for rytterens præstation), mineraler (for at kompensere for svedtab) og nogle gange aminosyrer (afhængigt af den præsterede indsats).
For ikke at blive dehydreret skal en cykelrytter indtage mindst en flaske på 500 ml i timen. Afhængigt af vejret og etapens sværhedsgrad kan en rytter således forbruge mellem 6 og 20 vandflasker om dagen (selv om nogle af dem kun kan indeholde vand til at skylle munden med eller sprøjte sig selv med).

Hvilken energidrik drikker løbere efter anstrengelserne?

Efter løbets afslutning er det eneste kodeord at begunstige restitution og genopfylde energireserverne. Dette omfatter at drikke en genopretningsdrik, der hjælper løberen med at restituere ved at genopbygge glykogenreserverne og genoprette muskelfibrene. Den indeholder proteinpulver (til at genopbygge musklen), mineraler (til at kompensere for tab under træning) og aminosyrer.
Nogle løbere kan stadig indtage en drik før sengetid bestående af vand og maltodextrin for at give et ekstra kulhydratindtag til næste dag. Desuden hjælper det med at sove.

Nu da du ved, hvilke energidrikke der er de foretrukne i Tour de France, hvad med at finde ud af hvad Tour de France-rytternes kost er?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic