Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvilken hjulhøjde skal jeg vælge til min cykel?

På en cykel er hjulene blandt de vigtigste elementer. Faktisk er de ofte en af de første perifere enheder, som du ændrer, når du ønsker at forbedre din ydeevne. Efter at have opdaget de forskellige typer hjul forklarer vi dig i dag, hvilken hjulhøjde du skal vælge til min cykel.

Hvilken fælghøjde skal jeg vælge til min cykel?

Et af de første kriterier, du skal tage hensyn til, når du vil købe et hjulsæt, er fælghøjden. Det er nemlig vigtigt at vælge en fælghøjde, der passer til din træning og dit træningsområde.
Derefter skal du vælge dine hjul i forhold til dit bremsesystem (bremseklodser eller skive), det ønskede materiale (kulstof- eller aluminiumsfælge) og typen af dæk (slange, slangeløs, slangeformet).

Hvorfor vælge et hjul med en lavprofilfælg?

Et hjul anses for at have en lav profil, når fælgehøjden er mindre end 30 mm.
Jo lavere fælghøjde, jo mere let og manøvredygtigt bliver hjulet. Derfor er disse hjul ideelle, når hældningen er meget høj, dvs. til meget kuperede veje og bjerge.

Hvorfor vælge et hjul med en højprofilfælg?

Et hjul anses for at have en høj profil, når fælgehøjden er større end 50 mm.
Jo højere fælghøjde, jo mere vil hjulet have bedre aerodynamik og bedre inerti. På den anden side vil den have et større vindgreb. Disse hjul er derfor bedst forbeholdt veje med lav hældning og ringe eksponering for vind, samt for veltrænede cyklister, da de er sværere at køre på grund af deres høje stivhed.

Hvorfor vælge et hjul med en fælg med mellemprofil?

Et hjul anses for at have en mellemprofil, når fælgehøjden er mellem 30 og 50 mm.
Halvvejs mellem en lav profil og en høj profil er disse hjul polyvalente og giver dig mulighed for at køre stort set overalt. Det gør dem ideelle til den rytter, der ikke ønsker at købe flere par hjul.


Nu ved du, hvilken hjulhøjde du skal vælge til din cykel, så hvad med at finde ud af hvordan du vælger dine landevejscykelhjul? Ved du hvordan man afslører et cykelhjul? Kender du vejledningen til cykelhjulstørrelser? Endelig, for at beskytte din cykel, ved du hvordan du vælger din cykellås?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic