Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvilken racercykel skal du vælge at starte med?

Hvis du vil begynde at cykle på landevej, og før du spørger dig selv hvordan du kommer videre på en cykel, spekulerer du sikkert på, hvilken landevejscykel du skal vælge til at starte med. I denne artikel forklarer vi i detaljer, hvilke kriterier du skal overveje, når du vælger den rigtige cykel til din praksis.

En cykel med den rigtige størrelse

Alle cykler fås i forskellige rammestørrelser, så de passer til størstedelen af befolkningen. Det lyder måske indlysende, men det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse cykel til at starte med. En for lille eller for stor cykel vil hurtigt vise sig at være ubehagelig, ubehagelig eller endog farlig under dine ture.

For at vælge den rigtige størrelse cykel skal du tage de rigtige mål på forhånd. Den mest almindelige metode er at måle højden af dit skridt, fra jorden til dit perineum. Når du har fået dette mål, skal du gange det med 0,65 for at få den korrekte rammestørrelse.
Da længden af overkroppen og underarmene kan variere mellem to personer af samme størrelse, er dette mål naturligvis kun vejledende, og hvis du er i tvivl, er det bedre at henvende dig til en cykelhandler for at få foretaget andre målinger for at præcisere dit valg.

Hvilket budget skal du planlægge for din første racercykel?

Køb af en cykel repræsenterer et vist budget, mere eller mindre, afhængigt af dine kriterier og behov. Denne pris kan variere fra 500 € til flere tusinde euro for high-end modeller.

Hvis du er nybegynder, er der naturligvis ingen grund til at købe en racercykel til 10.000 euro, som er den, der bruges af cykelrytterne i Tour de France. Vi anbefaler dig i stedet at vælge en god værdi for pengene ved at vælge en begynder- eller mellemklassemodel på mellem 800 og 1500 euro, som du kan opgradere eller skifte senere, hvis du får smag for landevejscykling og ønsker at presse dig selv endnu mere. Derudover kan du også forkæle dig selv med en carboncykel og bedre udstyr, især hvis du ønsker at få en mere avanceret cykeloplevelse senere.

Og hvis prisen stadig er for høj for dig, kan du eventuelt reducere den ved at købe en brugt cykel.

Hvordan vælger jeg min racercykel til at starte med?

Når du lige er begyndt, ikke har nogen cykelerfaring og aldrig har dyrket nogen sport før, kan det virke overvældende at vælge din første racercykel. Her er et par tips til, hvordan du ikke går galt.

Først og fremmest skal du, hvis du lige er begyndt på sporten, gå på jagt efter en komfortabel cykel, dvs. en cykel, der ikke har gavn af racergeometri. Til det formål skal du kigge mere mod modeller, der er designet til tur- eller udholdenhedscykling.

Hvis du holder dig inden for et budget på under 1.500 euro, er det bedre at vælge en god aluminiumramme (eventuelt med en carbongaffel) end en carbonramme på begynderniveau (ofte mindre komfortabel).

Du skal også være omhyggelig med at vælge din udvikling og drivline med omhu (det mest almindelige mærke er nok Shimano). Til at starte cyklen findes der næsten ikke længere tredobbelt kædehjul, så vi anbefaler dig at vælge et kompakt krumtapaksæt (50x34), som vil være ret alsidigt. Med hensyn til baghjulet skal du vælge en 11-32-kassette, hvis det er muligt, eller endda 11x34, hvis du bor i et bjergrigt område. Hvis du derimod bor i et meget fladt område, burde 11x30 være nok.

Når det kommer til bremsesystemet, har du valget mellem fælgbremser og skivebremser. Sidstnævnte bremsesystem siges at være mere sikkert, især på våde veje, men på dette punkt er det i virkeligheden et spørgsmål om personlig smag.

Hvis den sadel, der fulgte med din cykel, ikke passer dig eller føles for fast, skal du bare skifte den ud. Der findes et væld af modeller, mere eller mindre lette, mere eller mindre komfortable, der passer til enhver cyklist.

De originale hjul på cykler på begynderniveau er ofte ret tunge. Hvis du nyder cyklen og ønsker at opgradere efter et par måneder, kan det første, du kan gøre, være at skifte hjulsæt med hensyn til vægt, men også cyklens reaktion på vejen.
Endelig, hvad angår hjul, leveres de fleste cykler i denne prisklasse med slangeløse dæk, men hvis du skifter dem, er der intet, der forhindrer dig i at opgradere til slangeløse dæk bagefter.

Nu har du alle elementerne i hånden til at begynde at cykle på landevej, så hvad med at finde ud af mere om hvordan man begynder at cykle på landevej og hvor mange kilometer skal du køre, når du lige er begyndt? Og endelig, vidste du, at det er muligt at begynde at cykle på landevejen som 50-årig?

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic