Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Vinter outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Hvilken slags briller til cykling?

Hvis du har problemer med synet og ønsker at dyrke sport, har du sikkert en dag spurgt dig selv: hvordan tilpasser jeg mit syn under cykelture? Derfor vil vi i denne artikel finde ud af, hvilke cykelbriller du skal vælge til cykling.

Hvorfor skal du have briller på, når du cykler?

Ved cykling, uanset disciplin, kan vores øjne blive udsat for forskellige projektioner (støv, grus, mudder, insekter osv.), men også grene, når vi cykler. Solen anses også for at være en ekstern aggression for dine øjne. Det er derfor vigtigt at beskytte dine øjne ved at bære briller, også selvom du ikke har øjenproblemer.
cykelbriller er specielt designet til cykling. Takket være et større overfladeareal giver de således perfekt dækning og øget udsyn takket være et ekstra bredt synsfelt. Desuden er de takket være deres materialer meget lette og skridsikre, så de ikke glider på næsen på grund af sved. For ikke at nævne det faktum, at de ligesom almindelige solbriller giver dig fremragende UV-beskyttelse.

Kan man bruge cykelbriller, når man har synsproblemer?

I modsætning til hvad mange tror, er det helt muligt at bruge et par cykelbriller til at få det perfekte cykellook, når man er brillebruger på daglig basis. Enten har du mulighed for at bære kontaktlinser, og så kan du vælge mellem de mange modeller af cykelbriller, eller også er du tvunget til at bære briller, og i så fald har du brug for et par cykelbriller med optisk korrektion.
Sportsbriller - der også er designet til at være lette og holdbare - kan også være velegnede i nogle tilfælde, men vi anbefaler ikke at bruge dine sædvanlige receptpligtige briller eller solbriller med korrigerende linser, da de ikke er egnede til cykling og endda kan være farlige i tilfælde af f.eks. et fald.

Hvilket system skal du vælge for at få cykelbriller, der passer til dit syn?

Hvis du har brug for cykelbriller med optisk korrektion, har du valget mellem to systemer, som således giver dig mulighed for at finde briller, der passer til din næse:

    • Den cykelbrille med korrigerende linser;

    • Den cykelbrille med optiske indsatser.

Valget mellem det ene eller det andet system afhænger af den valgte brillemodel, men også af dine præferencer og dit budget.

De optiske indsatser omfatter korrigerende linser til dit syn og klipses på indersiden af brillerne, på næseryggen, mellem dine øjne og brillernes ydre skærm. Prisen er forholdsvis overkommelig, og dette valg kan være mere økonomisk, hvis dit syn ikke er stabiliseret, og du har brug for at skifte dine briller ofte: prisen på optiske indsatser er lavere end prisen på cykelbriller med korrigerende linser. Hvis du bruger kontaktlinser, kan du desuden nemt tilpasse dine briller ved at fjerne den optiske clips.
Men da de optiske indsatser er ret små, er deres synsfelt mere begrænset: Hvis du bruger progressive linser, anbefaler vi, at du i stedet vælger modeller med korrigerende linser for at opnå mere komfort. På grund af de to lag linser er risikoen for dugdannelse også større end på en konventionel model.

Fejlebriller med korrigerende linser giver således et større synsfelt og er lettere. Desuden vil duggen blive reduceret sammenlignet med modeller med optiske klips på grund af bedre ventilation.
Men for personer, der har brug for stærk korrektion, kan cykelbriller med korrigerende linser muligvis ikke tilpasses dit syn.

Hvordan du vælger dine cykelbriller

Når du har valgt dit brillesystem, skal du stadig vælge din brillemodel. Og dette valg af briller afhænger af flere kriterier: din praksis (landevejscykling, mountainbike osv.), vejret (klart, overskyet osv.), linsernes teknologi (fotokromisk, polariserende osv.) osv.

For det første er der to hovedtyper af stel blandt de mange modeller af cykelbriller:

    • Den halvfælede ramme (uden nederste fælge);

    • Den ringede ramme (hvor rammen omslutter hele linsen).

Den halvringede ramme har den fordel, at den er lettere og giver et ekstra bredt synsfelt, hvilket er ideelt til landevejscykling. Det ringede stel, som er lidt tungere, har den fordel, at det er mere stift og derfor stærkere, hvilket er ideelt til f.eks. mountainbiking, hvor der rystes meget.
De fleste modeller har en non-slip-bro på næse og bøjler for at sikre en udmærket pasform på trods af sved og vibrationer. De bløde tindinger kan justeres på nogle brillemodeller for at opnå en perfekt pasform.

Solbrillernes glas fås i flere kategorier, dvs. i flere forskellige nuancer, der passer til alle vejrforhold:

    • Kategori 0: Dette er klare briller, som er bedst egnet til regnvejr eller hvis du kører om natten, da de filtrerer meget lidt lys;

    • Kategori 1: Dette er let tonede briller, der skal bruges på overskyede dage, når lyset er svagt;

    • Kategori 2: Disse briller skal bruges, når himlen er delvist solrig, og højden er gennemsnitlig;

    • Kategori 3: Dette er linser med optimal UV-beskyttelse og er de mest almindeligt anvendte, da de er velegnede til de fleste situationer, så længe lyset er stærkt.

Nogle par briller giver mulighed for at bruge udskiftelige linser for at tilpasse sig til alle situationer, vinter eller sommer.

På linseniveau findes der flere teknologier. Nogle af dem kan være meget nyttige, når du cykler:

  • Fotokromiske linser: de giver stor polyvalens, da de automatisk tilpasser sig det omgivende lys ved at skifte fra en kategori til en anden på få sekunder, og dermed undgår man at købe flere par;
    • De polariserede linser: de forbedrer kontrastopfattelsen og giver bedre visuel komfort ved at fjerne 99 % af refleksionerne på overflader som vand eller vejbane;

    • Den farvede linser: Farvede linser kan være nyttige i visse situationer. Gult tonede linser øger kontrasten i dårlige lysforhold: de kan være nyttige om vinteren eller i skumringen. Brune farvede linser øger kontrasten og reducerer lysstyrken ved brug i direkte sollys. Gråtonede linser ændrer ikke farverne og er derfor neutrale linser par excellence.

Hvornår du skal skifte brillestolpe på dine briller.

Nogle reservedele kan udskiftes på cykelbriller. Hvis du spekulerer på hvornår du skal skifte dine goggle sleeves, skal du vide, at det er muligt at gøre det, når de er for beskadiget, i stedet for at skifte dit par goggles.

Nu ved du, hvilke briller du skal vælge til cykling, men hvad med hvis du skal vælge briller eller kontaktlinser til cykling?

EKOI SPORT OPTICAL
Design-selv dine briller med styrke (glidende overgang er ikke muligt)

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic