Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvor mange kilometer skal jeg cykle på min cykel som nybegynder?

Efter at have fulgt dine yndlingscykelrytteres bedrifter har du besluttet dig for at begynde at cykle på landevej. Nu spekulerer du på hvordan du kan komme videre på din cykel. Vi forklarer i denne artikel, hvor mange kilometer det er tilrådeligt at cykle, når du er nybegynder.

Hvor mange kilometer skal jeg cykle, når jeg er nybegynder?

Hvis du er nybegynder i vejcykling, spekulerer du på, hvor mange kilometer du skal cykle på en udflugt.

I teorien bør denne afstand være mellem 15 og 30 kilometer. Men det afhænger af flere parametre, herunder din sportslige baggrund og højdeforskellen.
Hvis du er en stor nybegynder og aldrig har dyrket nogen sport før, så tøv ikke med at reducere denne distance til at starte med. Hvis du derimod dyrker en anden sport (f.eks. løb), kan du sandsynligvis øge kilometerantallet en smule.
Denne distance bør også tilpasses efter niveauet på din udflugt, da 10 kilometer flad vej ikke svarer til 10 kilometer op ad bakke. Hvis du har mulighed for det, så prøv at vælge en relativt flad bane for at komme i gang.

Hvilket tempo skal jeg træde i?

Formålet med de første par ture er at vænne din krop til den anstrengelse og position på cyklen, som ikke er naturlig. Målet er også at arbejde på din udholdenhed, så du bør køre i et moderat tempo uden at øge din puls. På den anden side er det vigtigt at varme godt op i starten af hver træning og ikke at forsømme genopretningen mellem turene.

Løb regelmæssigt for at gøre fremskridt

For at gøre fremskridt er det vigtigste regelmæssighed. Det ville være ideelt at kunne køre to eller tre ture om ugen. Omvendt ville det være helt kontraproduktivt at køre en stor tur om søndagen og så ikke køre i fjorten dage. Hvis du ikke kan ride i løbet af ugen, kan det være værd at investere i en hjemmetræner, så du kan træne derhjemme.

Hvornår og hvordan skal man øge afstanden?

Denne afstand bør forøges gradvist. En ekstra 15 minutter om ugen anses for at være en rimelig stigning. Men igen afhænger det af, hvordan du har det: så snart du føler dig godt tilpas med en distance, kan du øge den lidt.
Efter to eller tre måneder, når du har et godt grundlag af udholdenhedsarbejde, vil det være muligt at tilføje øvelser for at arbejde med andre punkter som intensitet, kraft, hastighed eller styrke.

Nu hvor du ved, hvordan du skal dosere dine første ture, hvad med at finde ud af, om det er muligt at begynde at cykle som 50-årig? Vi foreslår også, at du finder ud af hvordan du begynder at cykle på landevej og hvad for en landevejscykel du skal vælge for at starte?

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic