Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan afslører man et cykelhjul?

cykelhjul ved at følge trin for trin i denne vejledning!

1. Forbered materialet til at afsløre et cykelhjul

For at fortsætte med afsløringen skal du bruge:
et centreringsstativ eller en afsløringsbænk, som kan rumme hjulet, der skal tilbage på den rette vej (hvis du ikke har et sådant, kan et værkstedsstativ gøre tricket);
en justeringsmåler (praktisk, men ikke afgørende);
en passende eller universel egernøgle til justering af egespændingen (afgørende).
Manipulationen udføres ideelt set på et afmonteret og afmonteret hjul uden dæk eller inderlanger.

2. Kontroller egespændingen

Prøv egerne på hjulet for at kontrollere deres spænding. Hvis du vil finde løse eger, skal du bruge din tommelfinger og pegefinger til at klemme to eger ad gangen, som om du forsøger at trække dem sammen.
Hvis nogle af egerne er løse, skal du stramme dem med din egernøgle ved at skrue møtrikken på. Gå forsigtigt frem: ikke mere end en kvart omgang ad gangen. Pas på at justere spændingen jævnt, uden at overdrive, ellers risikerer du at knække egeren.

3. Brug af justeringskomparatoren

Hvis du har en justeringsmåler, kan det være nyttigt at kontrollere fælgens centrering, især hvis dit hjul er særligt skævt.
Målet? Sørg for, at fælgen er korrekt justeret i forhold til navet. Centreringsmåleren giver dig mulighed for at kontrollere dette aspekt.
Hvis fælgen er forkert justeret til højre, er midlet at stramme alle egerne på den modsatte side, dvs. dem, der er forbundet til venstre flange på navet, og omvendt.

4. Find det beskadigede område af det skæve hjul

Er din fælgjustering korrigeret? Er egespændingen jævn og korrigeret? Nu er det tid til at identificere kilden til problemet.
For at finde det skæve område skal du placere hjulet på centreringsbænken eller værkstedsstativet og langsomt dreje det. Der er Warping-indikatorer, som gør det muligt for dig at observere start- og slutpunkterne for det forvredne område.

5. Afsløring af cykelhjulet

Når du har lokaliseret det forvredne område, kan du gå videre med afsløringen.
Afhængigt af retningen af den laterale deformation af fælgen skal du kun stramme gruppen af eger på den forvredne overflade i højre eller venstre side.
For at slette en deformation til højre og dermed bringe fælgen tilbage til venstre på det identificerede område, skal du således stramme egerne i venstre side eller løsne egerne i højre side (hvis der allerede er for meget spænding). Og omvendt!
Nu ved du, hvordan du selv kan afmontere et cykelhjul. Med lidt øvelse bliver du snart en ekspert i stripning!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic