Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan gør man fremskridt i cykling?

Siden du er begyndt at cykle på landevej, er du blevet mere og mere interesseret i træning af landevejskørsel. Du spekulerer faktisk på, hvordan du skal komme videre på din nye cykel. Vi forklarer det hele i denne artikel.

Er det muligt at begynde at cykle på landevej som 50-årig?

Du er 50 år gammel, og du vil gerne begynde at cykle. Men undrer du dig over, om det er muligt at begynde at cykle på landevejen som 50-årig? Svaret er ja. Faktisk er cykling en sport, der passer til alle. Den er skånsom for leddene (fordi det er en sportstøj) og anbefales derfor som genoptræning eller til genoptagelse af sport efter en lang periode uden aktivitet. Det er f.eks. langt mindre traumatisk for leddene end løb. Så bare rolig: Selv hvis du har haft en stillesiddende livsstil indtil nu, er landevejscykling et glimrende valg til at (gen)starte en aktivitet. Men før noget andet er det stadig tilrådeligt at konsultere en læge og tage en træningstest for at sikre, at din puls fungerer perfekt.

Selvfølgelig begynder man ikke at cykle på samme måde som 20, 30, 40 eller 50-årig, fordi man ikke er i samme fysiske tilstand. Du skal gradvist vænne din krop til anstrengelserne.

Hvordan man begynder at cykle på landevej.

Nu ved du, at det er muligt at begynde at cykle i alle aldre, og du spekulerer på hvordan kommer du i gang med at cykle på landevejen? Til at begynde med, og selv om det virker logisk, skal du have en cykel, der er egnet og korrekt indstillet. På samme måde skal du udstyre dig selv til at køre sikkert med en hjelm og tøj, der er egnet til cykling (shorts, trøje) og passer til årstiden.

For det andet har du valget mellem at køre dine første soloture i dit eget tempo eller at melde dig ind i en klub for at nyde godt af gruppens motivation og råd under klubture.
Men når du lige er begyndt, er kodeordet at have det sjovt. Så det nytter ikke noget at forsøge at overgå dig selv på de første par ture, da du risikerer at få den modsatte effekt: at demotivere dig selv og gøre dig modløs for resten af turen.
Blandt de fejl, du skal undgå, når du starter, er at du for at gøre fremskridt skal gå gradvist i dine træningspas og især ikke forsømme restitutionen mellem træningspas.
Husk også at varme op i begyndelsen af hver træning, drikke hvert kvarter og spise regelmæssigt under dine træningspas for at undgå trang.

Hvor mange kilometer på en cykel, når du lige er begyndt?

Nu er du klar til at komme i gang, og du spekulerer på hvor mange kilometer skal du cykle, når du lige er begyndt.

For at komme i gang er det tilrådeligt at køre ture på mellem 20 og 40 kilometer. Denne distance er naturligvis teoretisk og vil blive tilpasset efter flere parametre: din sportslige baggrund, højdeforskellen (20 km i fladt terræn er ikke det samme som 20 km med stigninger) osv.
Denne distance vil blive forøget gradvist hver uge efter din følelse på cyklen. I første omgang er det vigtigste at arbejde med udholdenhed for at vænne kroppen til anstrengelserne og positionen på cyklen. Det betyder, at du øger arbejdsbelastningen lidt efter lidt ved at køre længere og længere ture i et stabilt tempo uden at øge din puls for meget.

Når dette grundarbejde er gjort, kan du begynde at inkorporere specifikke træningssessioner for at udvikle visse aspekter såsom intensitet, styrke, hastighed, PMA osv.

Hvilken racercykel skal du starte med?

Nu spekulerer du sikkert på hvilken racercykel du skal købe for at starte. Som nævnt ovenfor skal du bruge en cykel, der er egnet til at komme i gang. Hvem siger tilpasset cykel, siger cykel i din størrelse. Dette kriterium virker indlysende, men er alligevel meget vigtigt: En for stor eller for lille cykel vil hurtigt blive ubehagelig.

Køb af en cykel repræsenterer et bestemt budget. Men for at komme i gang og mens du venter på at se, om cykling virkelig tiltaler dig, er der ingen grund til at investere i en high-end cykel. Det vil være bedre at købe en indgangs-/mellemklasse-alu-cykel ny eller brugt og især foretrække en cykel med en komfortabel geometri.
På den anden side skal du være opmærksom på de udviklinger, der er installeret på cyklen: til at starte med er det bedre at have en 50x34 foran og mindst en 11-30 eller endda 11-32 kassette bagpå for at være komfortabel på alle terræner.

Nu hvor du kender alle de gode råd til at komme videre på din cykel, er det eneste, der er tilbage, at du skal omsætte dem til handling. Men hvis du vil gå et skridt videre, hvad med at tjekke et træningsprogram for nybegyndere på racercykler og et klassisk træningsprogram for racercykler.

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic