Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan kender du din håndstørrelse til handsker?

Når du er nybegynder på cykel, er du nødt til at sammensætte det perfekte cykeltøj for at køre sikkert. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse for hvert stykke tøj eller tilbehør. En for stor eller for lille beklædningsgenstand kan hurtigt blive ubehagelig. Det er derfor nødvendigt at se størrelsesguide for mærket. I dag foreslår vi, at du finder ud af, hvordan du kan kende din håndstørrelse til handsker.

Hvorfor skal du tage din håndmåling?

For at vælge cykelhandsker, der passer perfekt til din hånd, skal det være den rigtige størrelse. Det ville være helt kontraproduktivt og endda farligt at bære for stramme eller for brede handsker. Handsker, der er for små, kan klemme dine hænder sammen og dermed forhindre en god blodcirkulation. Handsker, der er for store, kan forårsage friktion og dermed risiko for skader, som sandsynligvis er meget smertefuldt at holde styret. I begge tilfælde kan de endda forhindre dig i at holde styret korrekt, eller endda forhindre dig i at bremse (hvis du f.eks. har for store og lange handsker), hvilket kan være meget risikabelt i en situation med umiddelbar fare, hvor det er nødvendigt at foretage en nødbremsning.

Hvordan du måler din hånd for at vælge handsker

For at måle din hånd for at vælge dine handsker, skal du måle omkredsen af din hånd. Du kan gøre dette ved at udstyre dig selv med et fleksibelt skræddermålestok (eller et målebånd).
Måler omkredsen af din venstre hånd, hvis du er gaucher. Hvis du er højrehåndet, skal du måle drejningen af højre hånd.
Tag målebåndet og vikl din hånd rundt om det bredeste punkt øverst i håndfladen, ved basis af phalanges, uden at klemme hånden. Bemærk den resulterende størrelse.
Afhængigt af handskemærket er det ikke omkredsen af hånden, men håndbredden, der tages i betragtning. I dette tilfælde måler man i stedet for at måle omkredsen af hånden kun bredden, altid ved håndfladen, ved basis af phalanges. Bemærk størrelsen.
Nogle gange skal du også måle længden af din hånd for nogle mærker, især for lange handsker. Det gør du ved at måle fra spidsen af din langfinger (den længste finger på din hånd) til fordybningen nederst i håndfladen, ved håndleddet.

Sådan vælger du den rigtige handskestørrelse ud fra din håndmål.

Når du har målt din håndstørrelse, er det nødvendigt at henvise til skemaet over handskestørrelser for at vælge den rigtige størrelse. Vær opmærksom på, at denne korrespondancetabel varierer fra mærke til mærke. Så afhængigt af hvilket mærke du vælger, kan det være, at du ikke køber den samme størrelse som i et andet mærke.
Afhængigt af mærket fås par handsker i størrelser fra XXS til XXL for at passe til så mange hænder som muligt. I andre mærker vil handskerne kun være tilgængelige i størrelserne S til XL. Sørg for at vælge det mærke, hvor størrelserne passer dig bedst, så du får de bedst mulige handsker.
Hvis du er usikker mellem to størrelser, skal du tage den størrelse, der er over.

Hvis vi tager hensyn til måling af håndens omkreds, så er her hvad hver størrelse svarer til (størrelsen skal selvfølgelig kontrolleres i henhold til handskemærkerne):

  • Størrelse S svarer omtrent til en håndomkreds på mindre end 19 centimeter;
  • Størrelse M svarer ca. til en håndomkreds på 22 centimeter;
  • Størrelse L svarer ca. til en håndomkreds på 24 centimeter;
  • Størrelse XL svarer ca. til en håndomkreds på 27 centimeter;
  • Størrelse XXL svarer ca. til en håndomkreds på 30 centimeter.

Hvis vi tager hensyn til målingen af håndbredden, er her hvad hver størrelse svarer til (størrelsen skal naturligvis kontrolleres i henhold til handskemærkerne):

  • Størrelse S svarer omtrent til en håndbredde på mindre end 8 centimeter;
  • Størrelse M svarer ca. til en håndbredde på 8 til 9 centimeter;
  • Størrelse L svarer ca. til en håndbredde på 9 til 10 centimeter;
  • Størrelse XL svarer ca. til en håndbredde på 10 til 11 centimeter;
  • Størrelse XXL svarer ca. til en håndbredde på mere end 11 centimeter.

Nu, hvor du er i stand til at vælge den rigtige handskestørrelse, hvad med at finde ud af hvordan du måler din hovedstørrelse? hvordan måler du din bryststørrelse? Og hvordan måler du din taljeomkreds?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic