Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan reparerer man en cykellunkning?

Når man ejer en cykel, spekulerer man altid på hvordan man reparerer sin cykel. Men som cyklist stiller man altid sig selv en masse spørgsmål. Hvad kan jeg selv gøre? Hvad skal jeg få en cykelmekaniker til at gøre? I dag forklarer vi, hvordan man reparerer en punktering på en cykel.

Hvad skal jeg bruge for at reparere et punkteret dæk?

Stikskader er det mest almindelige cykelbrud. For at reparere en cykellunkning har du brug for nogle værktøjer:

  • Et dækjern;
  • En inderslange;
  • Patches;
  • Hvis punkteringen ikke kan repareres, skal du blot udskifte indendalsløbet.
    Hvis du er hjemme, kan du for at finde punkteringsstedet lettere finde det, bruge en skål med vand og lidt sæbe til at lægge inderslangen i, når du har pustet den op igen. På det sted, hvor hullet er, vil der faktisk komme bobler.

    Sådan reparerer du en punktering.

    For at reparere en punktering er det første skridt at afmontere hjulet fra cyklen. Derefter skal du føre en dækfjerner ind mellem fælgen og dækket på din cykel for at løsne det og derefter gå hele vejen rundt om hjulet med den, før du forsigtigt trækker slangen ud.

    Når du er på tur, er den nemmeste måde at reparere en punktering på at skifte slangen. I vejkanten er det nemlig ikke altid tydeligt, hvor punkteringen er sket.
    Alternativt, hvis det lykkes dig at identificere hullet på inderrøret, skal du placere et plaster efter at have slebet inderrøret let med sandpapir og påført lidt plasterlim, før du lader det tørre i et par minutter.

    Hvor du sætter slangen i igen, før din hånd ind i dækket for at kontrollere, at der ikke er nogen torn, glasskår eller hul i dækket, som straks kan forårsage en ny punktering.

    Pust din slange lidt op, før du sætter den på plads i dækket, og pas på ikke at klemme den. Luk dækket med dækhåndtagene, og fyld derefter slangen helt op igen. Til sidst skal du sætte hjulet på cyklen igen. Du er klar til at køre igen

    Tænk på altid at have et reparationssæt og en cykelpumpe med dig på dine ture. For at forhindre punkteringer kan du også bruge forebyggende væske til at påføre indersiden af dækket.

    Nu, hvor du er i stand til at reparere en punktering på en cykel, hvad med at finde ud af andre ting, du selv kan reparere. Ved du hvordan du reparerer et slangeløst cykeldæk?
    hvordan du skifter dit cykelhjul? Hvordan reparerer man en cykelkæde? Hvordan sætter man et plaster på? Hvordan reparerer man en skivebremse på en mountainbike?

    ?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic