Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du den rigtige størrelse til din ATV ?

Størrelsen på en ATV-cykel er et afgørende element i valget af den fremtidige maskine. Men hvordan vælger du korrekt størrelsen på din mountainbike? Ramme geometri, skridthøjde, perifer justering... intet bør overlades til tilfældighederne, da disse elementer er afgørende for komfort, kørekomfort og ydeevne. Vores brugsanvisning guider dig trin for trin for at hjælpe dig med at vælge den rigtige størrelse mountainbike.

Forståelse af rammestørrelsessystemet

Størrelsen på en mountainbike henviser til rammens dimensioner. De er angivet i tommer, centimeter eller bogstaver (XS til XL) og repræsenterer afstanden fra bundbeslaget til toppen af sadelrøret. Bemærk, at hver producent har sin egen størrelsesguide, som du bør henvise til.

For børnemuntainbikes er hjulstørrelsen referencemålet. Det franske cykelforbund (FFV) deler f.eks. følgende oplysninger om mountainbikes på turcykler:

  • 14 tommer fra 4 til 6 år;
  • 16 tommer fra 5 til 7 år;
  • 20 tommer fra 7 til 9 år;
  • 24 tommer fra 9 til 12 år gammel.

Ud over alderen er det især barnets størrelse, der skal tages i betragtning for at vælge en passende ramme. Uanset om det er en teenager eller en lille dreng, er det vigtigt, at dit barn har en cykel i hans størrelse, så han kan nyde at cykle, og det i fuld sikkerhed.

For voksne vil mindre ryttere vælge en XS eller S-ramme og større ryttere en L eller XL-ramme. Bemærk, at der findes blandede mountainbikes, f.eks. mænds mountainbikes og kvinders mountainbikes. Sørg for at tjekke størrelsestabellen, da størrelserne varierer efter køn.

Ved din højde i cm

Den første oplysning, du skal have, er din højde i cm eller dit barns højde. Hvis du ikke ved det præcist, måler du dig selv!

Står du i butikken og har ikke noget at måle dig selv med? Et hurtigt trick er at køre på mountainbike-rammen med begge fødder på jorden. Hvis du kan få to eller tre fingre ind mellem toprøret og skridtet, er ATV'en sandsynligvis den rigtige størrelse. Det er dog stadig vigtigt at kontrollere nøjagtigheden af de nedenfor beskrevne målinger for at sikre, at du vælger den korrekte geometri.

Måling af din skridtlængde for at vælge din ATV-størrelse

Der er en anden almindelig måling i ATV-størrelsesvejledningerne. Det er vigtigt at vælge cyklens dimensioner korrekt, især højden på rammen. Dette er skridhøjden.

Skridhøjden er højden af skridtet

Her er et par trin, du skal følge for at måle din skridtlængde:

  • Gå barfodet.
  • Sæt dig med ryggen mod en væg og stå oprejst.
  • Sørg for, at din bagdel, dine hæle og dit hoved er i kontakt med væggen.
  • Indsæt en tilstrækkelig stiv bog mellem lårene, limet fast til perineum.
  • Lad din position, mens du holder bogen godt fast på væggen.
  • Tegn en blyantslinje lige ved kanten, og mål derefter afstanden mellem gulvet og markeringen med et målebånd.

Det eneste, der er tilbage, er at multiplicere denne værdi med 0,59 for at få den tilsvarende MTB-ramestørrelse.

Beregning af dit abe-indeks

Alle mountainbikere har forskellige kropsproportioner. Der er således en anden beregningsformel for valg af en mountainbike, der passer til din kropstype, især hvis du falder mellem to størrelser som følge af måling af din inderlængde.

Ape-indekset (fransk for abe-indeks) angiver forholdet mellem armlængde og førerhøjde for at vælge en passende rammelængde. Denne afstand mellem styret og sadelrøret bør give mulighed for en behagelig stilling, mere eller mindre forlænget afhængigt af din mountainbike-træning.

For at få dit abeindeks skal du blot trække armspændvidden i cm (dvs. afstanden mellem enderne af dine spredte arme) fra din højde i cm. Hvis resultatet er større end nul, skal du vælge den størrelse, der er angivet ovenfor. Hvis ikke, skal du vælge nedenstående størrelse. Tag jeres lommeregnere frem!

Dette skal dog stadig nuanceres, afhængigt af hvilken disciplin der praktiseres. Når det gælder mountainbike- eller touring-mountainbiking, kan det nogle gange være klogt at vælge den mindste størrelse. På grund af den mere hævede rygstilling vil du opleve en forbedring af komforten og køreglæden. Omvendt vil størrelsen ovenfor maksimere ydeevnen og pedaleringen.

Justering af din position på mountainbike

Valg af størrelse på din mountainbike betyder også, at du skal vælge den rigtige position på din cykel. Så glem ikke at justere dine perifere enheder:

    • Sædehøjde;
    • Sadelhøjde;
    • højde på håndtag;
    • håndtagets bredde;

Når alle disse justeringer er foretaget, kan du endelig nyde dine mountainbike-ture fuldt ud, uden ubehag eller smerte!

Før en undersøgelse af kropsholdning

Selv om holdningsundersøgelsen er særlig populær inden for landevejscykling, er den også interessant for mountainbikere. Det er nemlig den bedste måde at finde den perfekte position på mountainbikecyklen på, dvs. den position, der sikrer dig optimal komfort. Desuden reducerer du risikoen for skader ved at være ideelt placeret på din maskine.

Ofte er denne ergonomiske analyse ofte forbeholdt ryttere, der ønsker at gøre fremskridt inden for disciplinen, men den er ikke nødvendig for at finde en mountainbike-ramme, der passer korrekt.

Nu, hvor du ved, hvordan du skal dimensionere din cykel, er det tid til at vælge den rigtige mountainbike til din kørsel samt dit par mountainbike-dæk. Så vil du vælge en fuldt affjedret eller en halvhård mountainbike?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic