Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du din cykelhjelm til bycykler?

Hvad enten det er for at komme på arbejde, shoppe eller gå ud i weekenden, så er cykling i byen i fremmarch! Selv om det er en fantastisk måde at komme rundt i byen på, kræver det visse sikkerhedsforanstaltninger at bruge det. Trafik, gentagne trafiklys, rundkørsler og mangel på cykelstier er alle faktorer, der kan føre til, at en cyklist falder. For at mindske risikoen for hovedskader er det vigtigt at have en byhjelm eller hjelm til landevejscykler for at mindske risikoen for hovedskader. Så hvordan vælger du din cykelhjelm til bycykler? Følg guiden for at køre sikkert og godt beskyttet.

Cykelhjelm i byen: obligatorisk eller ej?

Loven er klar: Siden 2017 har det været obligatorisk at bære cykelhjelm for børn under 12 år. De skal være udstyret med en godkendt børnehjelm, når de har styret i hænderne, eller hvis de er passagerer. Denne foranstaltning har til formål at beskytte de yngste mod de mange farer, der er forbundet med færdsel i trafikken. Vær opmærksom på, at manglende overholdelse af denne instruks kan medføre en fast bøde på 135 €, som i nogle tilfælde kan nå op på 750 €. Uanset om du er et barn, en teenager eller en voksen, anbefales det fortsat stærkt at bruge hjelm. Når du kører i byen, er der ikke nogen nulrisiko. I tilfælde af et fald vil en passende hjelm hjælpe med at absorbere stødet mod dit hoved.

Elektrisk cykelhjelm: obligatorisk eller ej?

Bruger du en elektrisk assisteret cykel (EAB) til dine rejser i byen? To muligheder: hastigheden er begrænset til 25 km/t: det er ikke nødvendigt at bære en hjelm, men det anbefales kraftigt; hastigheden kan nå op på 45 km/t: da denne type speedbike betragtes som en knallert, er du forpligtet til at bære en særlig hjelm (en almindelig cykelhjelm er ikke nok).

Hvilken standard skal du tjekke, før du vælger din hjelm?

Cykelhjelme skal overholde den franske og europæiske lovgivning om personlige værnemidler. Din byhjelm skal være godkendt i henhold til standarden NF EN 1078+A1 eller NF EN 1080 for hjelme til beskyttelse mod stød til små børn. Hjelmen skal være forsynet med visse oplysninger, f.eks. CE-mærkningen, som bekræfter, at den er i overensstemmelse med de gældende regler. En godkendt hjelm er en garanti for pålidelighed og sikkerhed!

Bør du bære en synlig hjelm?

At cykle i byen betyder at køre i et bymiljø, der bruges af mange brugere: bilister, tohjulede motorcykler, fodgængere, andre cyklister, scooterkørere... Det er nødvendigt med årvågenhed og synlighed! Hvis du bærer en farvestrålende hjelm, ofte fluorescerende gul, forbedrer du din sikkerhed i bymiljøer, især hvis du er vant til at køre om natten. Det er et godt supplement til den belysning, der er nødvendig, når der ikke er tilstrækkeligt lys (i tilfælde af regn eller tåge og ved mørkets frembrud). Godt at vide: Uden for bebyggede områder kræver loven, at du bærer en vest med høj synlighed, hvis den er reduceret.

Hvilken model cykelhjelm skal du vælge til byen?

En cykelhjelm består altid af en stiv ydre skal (beskyttelse), en indre struktur (stødabsorbering), skumpuder (komfort) og justeringsmuligheder (remme, hagerem og knob). Her er 3 kriterier, du skal overveje, når du vælger din cykelhjelm til bycykler: Form: Vælg en hjelm, der dækker dit hoved optimalt og beskytter det i tilfælde af kollision. Den runde skålhjelm, der er ideel i byen, er populær blandt bycyklister, der kører korte ture. Du kan også vælge en hjelm med visir for at holde dine øjne ude af regnvejr. Ateration: hjelmens åndbarhed skal tages i betragtning, hvis du cykler lange daglige cykelture, for eksempel for at tage på arbejde. En mere sporty praksis kræver ventilationspunkter på yderstoffet for at undgå at komme svedende på kontoret. I dette tilfælde vil en vejcykelhjelm eller mountainbikehjelm være perfekt til formålet. Designet: Producenterne tilbyder en række byhjelme i mange forskellige farver og stilarter. Diskret, elegant eller broget, du vil blive forkælet med et væld af hjelme! Hvis du drømmer om en unik model, kan du vide, at en del hjelme kan tilpasses efter din smag.

Sådan vælger du den rigtige størrelse til din byhjelm

Har du fundet en cykelhjelm til bycykler, som du kan lide? Den bedste hjelm er først og fremmest den, der har den rigtige størrelse: Du bør absolut kontrollere dette aspekt. Dette er en sine qua non betingelse for effektiv beskyttelse. Mål din hovedomkreds med et målebånd lige over øjenbrynene. Se derefter størrelsestabellen på producentens websted for at finde den størrelse, der passer dig. For at justere hjelmen til din størrelse skal du først justere den bageste knap, sidestropperne og derefter hageremmen under hagen. Din cykelhjelm skal passe perfekt til dit hoved og støtte kraniet korrekt uden at komprimere det. Med disse tips er du klar til at vælge den cykelhjelm til bycykler, der vil ledsage dig på alle dine ture i byen. Glem ikke, kør dækket!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic