Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du din cykellås?

I 2020 blev næsten 300.000 franske husstande udsat for tyveri eller forsøg på tyveri af deres cykler (Insee). Der er kun én løsning til at stoppe denne svøbe: cykellåsen. Men hvordan vælger man en effektiv beskyttelse blandt det eklektiske udbud på markedet? U-formet lås, kabel, kæde... så mange nyttige modeller til at sikre din ramme og dine cykelhjul. Vi hjælper dig med at se mere klart.

Sikkerhedsgraden af cykellåse

Selv om cykellåse er en nødvendig investering for at beskytte din cykel mod kriminelle, er det ikke alle cykellåse, der giver samme grad af sikkerhed mod tyveri. Værner du om din cykel som din øjesten? Hvis det er tilfældet, skal du ikke spare på valget af lås.
Budgettet til anskaffelse af en lås er generelt proportionalt med prisen på cyklen. En racercykel til 2.000 EUR vil tiltrække mere interesse fra ondsindede personer end en gammel cykel, der er ved at være udtjent. Planlæg derfor at bruge mindst 15 % af cyklens pris på din tyverisikring.

De forskellige typer cykellåse

Kode- eller nøglelåskablet giver et minimalt sikkerhedsniveau. Den er begrænset til at sikre cykeltilbehør (cykeltasker, hjelme, sadler osv.), men den forhindrer ikke en tyv i at stjæle din cykel. Den kan bruges som supplement til en mere omfattende beskyttelse.
Den tyverisikringskæde giver allerede bedre beskyttelse mod tyveri. Den er fleksibel, men stærk, og den er let at fastgøre til cyklen og bystrukturer takket være dens manøvredygtighed. Jo tykkere kædeleddene er, jo højere er beskyttelsesniveauet.
Den U-formede tyverisikringslås giver optimal cykelsikkerhed. Disse højsikkerhedslåse er særligt modstandsdygtige og afskrækker generelt tyve i deres forsøg på at bryde ind.
Foldelåsen er et interessant alternativ til den traditionelle U-formede lås. Dens største fordel er, at dens arme er bevægelige, hvilket gør fastgørelsessystemet nemt og alsidigt og samtidig pladsbesparende.
Rammelåsen, eller hestesko-låsen, er fastgjort til cykelrammen ved baghjulet. Det får hjulet til at låse, når der forsøges at flytte cyklen. En hurtig beskyttelse, men anbefales kun til korte stop.

Kunsten at fastgøre din cykel med en cykellås

Som du sikkert har forstået, skal man undgå kabellåse, der kan klippes over med et snuptag, hvis de bruges alene.
Den bedste løsning er at kombinere to tyverisikringer (U + kæde eller U + kabel), især ved lange stop. Ideelt set skal du sikre cykelrammen, forhjulet, baghjulet og sædet. U'et kan f.eks. omfatte ramme, forhjul og fast punkt, mens en kæde fuldender sikringen ved at forbinde baghjulet, fastgørelsespunktet og sadelpinden.
Sørg under alle omstændigheder for at lukke låsen korrekt og vælg et robust og tilstrækkeligt højt fastgørelseselement.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud