Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Hvordan vælger du din mountainbike til en god træning ?

Mangler du bare din mountainbike for at fuldende dit cykeltøj? Er du i tvivl om, hvilken mountainbike du skal vælge? Aluminium- eller carbonramme, bremsetype, affjedring, hjulstørrelse... vi gennemgår de vigtigste kriterier for at vide, hvordan du vælger din mountainbike. Sæt dig i sadlen!

Hvilken mountainbike skal du vælge i forhold til din træning?

Til hver disciplin sin mountainbike! Så start med at definere, hvilken type træning du vil give dig i kast med. Dine ønsker, dine foretrukne udforskningsområder og dit engagement er alle elementer, der er afgørende for valget af din fremtidige eventyrkammerat.

Hvilken mountainbike skal du vælge til vandreture?
En mountainbike af vandretøjstypen er ideel til at nyde glæden ved offroadkørsel i fritiden eller på en mere sportslig måde. Den er halvstærk og uden affjedring bagtil og er en alsidig cykel, der giver dig mulighed for at køre både på skovveje og på stejlere stier. Den er perfekt til et par timers sjov med vennerne og vil tilfredsstille mountainbike-entusiaster.

Hvilken mountainbike skal du vælge til all-mountain-cykling?
Afpasset til stejle bakker har all-mountain mountainbikes en støddæmper bagpå, der giver komfort på bjergstier og kuperede ruter.

Hvilken mountainbike skal du vælge til cross-country-cykling?
XC-mountainbike er en aerodynamisk cykel, der er lige så let som den er stærk, og som er tænkt til hastighed og ydeevne. Den har affjedring fortil (og bagtil til marathon cross-country), kort vandring og skivebremser, der forener stivhed og reaktionsevne.

Hvilken mountainbike skal du vælge til enduro-cykling?
Enduro mountainbikes er helt affjedrede eller halvstærke for nybegyndere og har 160-180 mm skivebremser. De ligger halvvejs mellem XC- og DH-cykler og tilbyder en vis alsidighed på trods af en højere vægt.

Hvilken mountainbike skal du vælge til downhillkørsel?
Den downhill mountainbike (DH mountainbike) er tung og kraftig med en forstærket ramme, ofte af aluminium. Helt ophængt vejer den normalt mellem 16 og 18 kg. En rigtig maskine, der er designet til at overvinde stejle nedkørsler!

Nu vælger flere og flere mountainbikere at investere i en elektrisk mountainbike af forskellige årsager: ikke længere begrænset af fysisk formåen, køre længere, mangedoblet fornøjelse osv.

Hvilken ramme til mountainbike?

For at vide, hvordan du skal vælge din mountainbike, skal du se på de materialer, der er brugt i designet af cykelrammen. Mountainbike-rammer er oftest lavet af aluminium, kulstof eller stål:

  • Aluminiumsrammen: meget almindelig, den repræsenterer et interessant kompromis mellem styrke og lethed.
  • Carbonramme: Denne type high-end ramme er ekstremt let og foretrækkes af konkurrenterne på grund af dens stivhed.
  • Stålrammen: Den er efter sigende tungere og mindre stiv, men den er særlig fleksibel og modstandsdygtig.

Hvilken affjedring til din mountainbike?

Fjedringssystemet er uadskilleligt fra mountainbikes. Det er en primær komponent i mountainbikes, der primært giver komfort under kørsel.

Affjedringen spiller en vigtig rolle: den dæmper stød og vibrationer, når hjulene kører hen over de mange rødder, sten, bump og huller, der findes i det ujævne terræn. Ujævnhederne er så at sige udvisket!

Der er to kategorier af suspensioner:

  • Den semi-rigide (hardtail) mountainbike har en stiv ramme og en enkelt affjedring foran, som kaldes affjedringsgaffel. Det kaldes vandring, udtrykt i millimeter, for at angive størrelsen af gaflens lodrette bevægelse.
  • Den fuldt affjedrede mountainbike (fuldt) er udstyret med en for- og bagfjeder, støddæmperen, for maksimal stødabsorbering. En affjedret ramme viser sig at være afgørende for ren downhill og kørsel på skrøbelige spor.

Hvilken størrelse hjul?

Det fjerde valgkriterium vedrører hjulets diameter. I mountainbike cykling er hjulstørrelser angivet i tommer.

26"hjul: Denne historiske standard for mountainbikes bliver mere og mere sjælden. Det findes mere på små rammer og mountainbikes til børn.

Hjulene på 29" : Dette sikre format giver mere stabilitet til rytteren, men også mere fart og lethed til at overvinde forhindringer.

27,5"hjul: Dette er det ideelle kompromis mellem 26-tommer og 29-tommer. Denne konfiguration er interessant til all mountain- og enduro-træning, hvor alsidighed og komfort er påkrævet.

Generelt set giver en større diameter bedre ydeevne og forhindringsfrihed, mens mindre dimensioner afspejler en lettere og mere dynamisk kørsel.

Hvilken bremser skal du vælge?

Svaret på spørgsmålet "hvordan man vælger sin mountainbike" kræver, at man tager fat på begrebet bremsesystemer.

Du har tre muligheder for at udstyre din maskine:

  • V-bremser: Disse mekaniske bremser er nemme at vedligeholde og pålidelige, men de er dog mindre effektive, når det regner.
  • Mekaniske skivebremser: Disse bremser betjenes via en kablet enhed, svarende til fælgbremser.
  • Hydrauliske skivebremser: De er meget effektive og giver optimal bremseevne. Til gengæld kræves der streng vedligeholdelse.

Et sidste vigtigt råd: Husk at vælge en mountainbike i din størrelse, før du kigger på valg af mountainbike-dæk. Eller måske kan du prøve Atv med alt ophæng? Hav en god tur!

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic