Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du dine grushandsker?

Handsker er et af de vigtigste elementer i et cykeltøj, uanset hvilken disciplin du kører. Efter at have fundet ud af, hvilket udstyr du har brug for til grusridning, giver vi dig i dag en lille guide til, hvordan du vælger de rigtige handsker til grusridning.

Hvorfor du bør bære handsker

Når du cykler, er handsker ikke kun til at holde dine hænder varme om vinteren: de er nyttige hele året rundt. I tilfælde af et fald er hænderne ofte de første, der bliver udsat, og du skal derfor tænke på at beskytte dem. Og til det formål er der intet bedre end et par gode handsker. Og et par gode handsker vælges i henhold til din praksis: landevejscykling, mountainbike, velotaf, osv.

Ud over sikkerheden i tilfælde af et fald er handsker også nyttige for at sikre dig komfort på cyklen ved f.eks. at reducere vibrationer og mindske friktion. I tilfælde af regn eller sved under anstrengelsen forhindrer de dig også i at glide på styret.

Kort sagt, ved at bære et par handsker undgår du at få vabler fra friktion eller endda hudafskrabninger på håndfladerne i tilfælde af et fald.

Hvilke handsker skal du vælge til gruskørsel?

Da gravel er en hybrid og alsidig sport, hvor du kører på både asfalterede og trailstrækninger, kan valget være lidt mere kompliceret end for andre discipliner, men vi vil forsøge at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Suden nogle få producenter, der har et udvalg af cykeltøj og tilbehør specifikt til gruscykling, kan du vælge mellem racercykler og mountainbikes og vælge det par, der passer dig som en handske.

Hvis du mest kører på veje og stier, har du brug for et par mere polstrede handsker til at absorbere vibrationer på grund af de variationer i terrænet, du møder. En gravelcykel har nemlig - i modsætning til en mountainbike - ikke nogen støddæmper: dine hænder vil derfor tage flere stød på styret.
I dette tilfælde skal du i stedet vælge mountainbikehandsker eller i det mindste forstærkede eller polstrede handsker i håndfladen med f.eks. gelindlæg, der skal absorbere vibrationer. Inden for disse modeller kan du frit vælge mellem modeller med velcro for en perfekt pasform af handsken eller uden velcro for en anden hud effekt.

Hvis du kører mest på asfalterede strækninger og lejlighedsvis på stier, kan road bike gloves være tilstrækkeligt. De er generelt blødere og lettere, så du har et bedre greb om styret, men giver lidt mindre komfort på de mindre rullende dele, fordi de er mindre polstrede.

Til sidst, hvis du bruger dit grus til at pendle til arbejde og derfor kører i et bymiljø midt i tæt trafik, så overvej at anskaffe dig blinkende handsker - vælg f.eks. fluorescerende farver - eller reflekterende handsker, så du er tydeligt synlig for bilisterne, især når du skifter retning.

Valget mellem de to typer modeller afhænger således mest af dine præferencer, men også af de typer af underlag, du kører på med dit grus.

Korte eller lange handsker?

Debatten mellem korte handsker og lange handsker har eksisteret i lang tid. Man kunne tro, at korte handsker er forbeholdt det varme vejr og lange handsker til vintertemperaturer, men debatten er meget bredere end det.
For eksempel foretrækker nogle cyklister, der især er dygtige til mountainbike, at bære lange handsker hele året rundt for at beskytte sig mod ydre aggressioner som grene eller torne afhængigt af det terræn, de kører på.
Du skal dog ikke tro, at du er nødt til at have vinterhandsker på om sommeren, når temperaturen er 30 grader: Der findes lettere lange handsker af åndbart stof, der transporterer sved væk og regulerer temperaturen. Desuden vil dine hænder være bedre beskyttet i tilfælde af et fald på stenede stier, da dine fingre også vil være dækket af handskerne.

Hvis dine foretrukne terræner hovedsageligt er koncentreret på vejene eller stier uden for meget vegetation, vil du uden problemer kunne vælge korte handsker (også kendt som mitts) på dejlige dage.
Medmindre du kører mest på asfalt, skal du huske at kontrollere, at de har god dæmpning i håndfladen (skum eller gel) for at undgå stød og følelsesløshed på skovstier eller stenede stier.
Hvis du bor i et område, hvor det er varmt om sommeren, skal du vælge et godt ventileret stof (f.eks. mesh) på toppen af hænderne, så luftcirkulationen og sveden kan slippe ud, samtidig med at dine hænder beskyttes effektivt i tilfælde af et fald.

Om vinteren, i de koldere måneder af året, skal du vælge termiske handsker, der kan holde dine hænder varme under dine ture. Nogle er gode til mellemsæsonen, mens andre er forbeholdt de mere ekstreme temperaturer, der kan forekomme i nogle områder om vinteren. Hvis det er rigtig koldt, kan du endda supplere med et par silkeunderhandsker.
På samme måde har nogle handsker en vandtæt membran, der holder dine hænder tørre under træningen, hvis du er dygtig til ture i regn.
Ligesom med korte handsker finder du mere eller mindre polstrede handskemodeller (dvs. med gelindsatser eller ej), som du kan vælge alt efter dit udforskningsområde.

Og for de mere kølige blandt jer eller dem, der bruger deres grus dagligt for eksempel til at gå på arbejde, skal I ikke tøve med at vælge en opvarmet handske.

Handsker til mænd og handsker til kvinder, hvad er forskellen?

Som med det meste cykeltøj og tilbehør findes der handsker til mænd og handsker til kvinder. Tænk ikke på det - bare - som et modeudtryk: Forskellen mellem herre- og damemodeller er, ud over farverne, lavet for at passe til alles kropstyper, og derfor er der modeller til mænd og andre til kvinder.
Selv om forskellene på et par handsker er mindre markante end f.eks. på en shorts, som har en specifik hud, så tøv ikke med at vælge et par damehandsker, hvis du finder en, der passer dig, for så vil den være perfekt tilpasset dine hænder.

Valg af den rigtige handskestørrelse

For at handsker kan beskytte dig effektivt, skal de passe perfekt til dine hænder, dvs. ikke for små og ikke for store. De fleste mærker tilbyder størrelser fra XS til XL.
Så, for at vælge den rigtige størrelse, hvis du ikke kan prøve dem på før du køber, skal du måle omkredsen af din hånd med et målebånd og se størrelsesdiagrammet fra mærket for at træffe dit valg.

Nu ved du, hvordan du vælger dine grushandsker, og hvad med at finde ud af hvordan du vælger din grushjelm, hvordan du vælger din grustrøje eller hvordan du vælger dine grussko?

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic