Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger du størrelsen på din racercykel?

Efter at have fulgt dine yndlingscyklisters bedrifter på tv har du besluttet dig for at købe en racercykel for at komme i gang med at cykle. Efter at have forklaret hvordan du vælger din racercykel, giver vi dig i dag en lille guide til at hjælpe dig med at vælge din cykelstørrelse.

De rigtige målinger

Det er vigtigt at have en cykel, der passer dig, for en for lille eller for stor cykel vil hurtigt blive ubehagelig. Derfor starter valget af den rigtige rammestørrelse med at tage de rigtige mål.

Der er flere måder at gøre dette på, men den mest almindelige metode er at måle højden af dit skridt (for at gøre dette skal du placere en stiv genstand som f.eks. en bog mod dit perineum og måle afstanden fra gulvet til toppen af denne genstand) og gange det med 0,65 for at få den ideelle rammestørrelse.

Denne formel med skridthøjde er dog stadig vejledende, fordi forholdet mellem skridthøjde og torso- og underarmslængde kan variere fra person til person. Den kan derfor vægtes med rytterens samlede højde og underarmslængde.

Stillingsundersøgelsen

For at få en mere præcis måling er det derefter muligt at udføre en postural undersøgelse for at bestemme præcist, takket være alle de opnåede målinger, hvilken rammestørrelse der passer bedst til din morfologi.

Den posturale undersøgelse vil desuden give dig mulighed for at optimere indstillingerne på din cykel, uanset om det er med hensyn til sadelrørshøjde, forgavlængde osv.

Valg mellem to størrelser

Hvis du med de resultater, du har fået fra de tidligere beregningsmetoder, falder mellem to rammestørrelser, skal du træffe et valg baseret på din praksis inden for landevejscykling:

  • Hvis du har en sportlig træning af landevejscykling eller hvis du konkurrerer, skal du vælge den mindre størrelse;
  • Hvis du derimod er på udkig efter en mere komfortabel cykel til lange ture, skal du vælge en større størrelse.

Tøv under alle omstændigheder ikke med at gå til en cykelforretning og spørg en sælger til råds. Og frem for alt er der ikke noget bedre end at kunne prøve en cykel, før du køber den, fordi målene på en ramme kan variere fra det ene cykelmærke til det andet.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic