Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Vinter outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Hvordan vælger man en cykelhjelm til børn?

Hjelme er en vigtig del af dit barns sikkerhed, når det kører på cykel. Siden 2017 har hjelme været obligatoriske på cykler for børn under 12 år, også hvis de er passagerer. Men ved du, hvilke kriterier du skal tage hensyn til, når du vælger en cykelhjelm til landevejs- eller mountainbikecykler, der passer til dit barn?

Valg af en godkendt hjelm

For at sikre dit barns sikkerhed skal du sørge for, at den hjelm, du vælger, opfylder sikkerhedsstandarderne.

Så til cykling skal hjelmen have CE- eller NF EN 1078-godkendelse. Nogle hjelme, der er beregnet til både cykel- og vintersport, vil i mellemtiden have EN 1077-standarden.

Denne standard er let at kontrollere, da den skal være obligatorisk skrevet på en etiket inde i hjelmen.

Valg af en hjelm, der passer

Som med køb af en hjelm beregnet til en voksen er det første punkt at vælge en hjelm, der passer til barnets størrelse. For at gøre dette skal du måle hans eller hendes hovedstørrelse med et fleksibelt målebånd. Mål fra midten af panden over øjenbrynene fortil og ved det mest udbulede niveau bagtil på kraniet, idet du går over ørerne.

En for stor hjelm kan faktisk bevæge sig i tilfælde af et fald og ikke opfylde sin funktion med at beskytte dit barns hoved.

I dag findes der hjelme, der passer til alle aldre, herunder babyer fra 9-12 måneder til ture på cykelstativet eller i en trailer.

Finalt set tilbyder de fleste mærker justerbare hjelme, der kan tilpasse sig børns vækst over flere måneder.

Valg af den rigtige hjelm til din praksis

Der findes flere typer hjelme, som er velegnede til hver enkelt træning:

  • Til familieture eller til cykelture til skole er hjelme, der er komfortable og godt ventilerede, så du ikke sveder for meget, perfekt egnede;
  • Hvis dit barn er til Mountainbiking, kan det være værd at kigge på en hjelm med visir, der ikke kun beskytter barnet mod solen, men også mod grene;
  • For BMX vil det være at foretrække at vælge en skålhjelm, som også vil være egnet til scooterkørsel;
  • For de mindste i cykelsædet skal du sørge for, at hjelmens bagside er kompatibel med sædets ergonomi, så dit barn ikke føler ubehag.

Vælg en hjelm, som han kan lide

Producenterne af cykelhjelme indså hurtigt, at de for at appellere til yngre ryttere var nødt til at gøre modellerne attraktive, så de ville have lyst til at have dem på hver dag. Derfor findes der nu hjelmmodeller i forskellige farver, der passer til både piger og drenge.
For de små er nogle hjelme endda prydet med design med deres yndlingshelte som eksempel.

Så hvis du vil have dit barn til at tage hjelmen på frivilligt eller endda selv bede om den, hver gang det vil cykle, så lad det vælge den.

Sådan konfigurerer du det

Når dit barn har valgt sin hjelmmodel, og du har tjekket størrelsen, er det tid til at justere hjelmen, så den passer perfekt til hovedet.

Hjelmen skal bæres vandret, over øjenbrynene. Den bør især ikke komme op til toppen af panden, da dens effektivitet ellers vil blive stærkt forringet i tilfælde af et fald.

Hjelmen skal bæres vandret over øjenbrynene

For at justere den skal du sætte den på dit barns hoved og justere knappen på bagsiden af hjelmen, indtil den passer perfekt til dit barns hoved (hjelmen må ikke bevæge sig, når han/hun vipper hovedet). Juster derefter sidestropperne, som skal danne en Y-form under ørerne. Med hensyn til hageremmen skal du, når remmen er spændt, kunne føre 1 finger mellem remmen og hagen.

Hvornår skal den ændres?

Som med en cykelhjelm til voksne skal du overveje at skifte din hjelm, hvis du falder. Det er nemlig muligt, at det stød, som hjelmen har absorberet, ikke længere giver optimal beskyttelse i tilfælde af et nyt fald.

Det er også tilrådeligt at skifte den hvert 2. år, hvis hjelmen er lavet af PVC, eller hvert 5. år, hvis hjelmen er lavet af polycarbonat, samt i tilfælde af fejl på hjelmen (foring, der går af, beskadiget rem, lukkeproblemer osv.), og naturligvis hvis dit barn vokser op og hjelmen bliver for lille.

Med alle disse tips burde det være en leg at vænne dit barn til at bære cykelhjelm... og det vil hurtigt blive en refleks, også for fremtiden, når de er teenagere eller voksne.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic