Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan vælger man en mountainbikehjelm til børn?

Dit barn vil gerne lære at cykle mountainbike. Du ønsker naturligvis, at han skal udøve denne aktivitet i fuld sikkerhed, og det indebærer, at han skal vælge en god hjelm. Efter at have tilbudt dig en sammenligning af mountainbikehjelme, er det tid til at tilbyde dig en lille guide til at opdage, hvordan du korrekt vælger en mountainbikehjelm til børn.

Hjelmen, et vigtigt tilbehør...og obligatorisk

Siden 2017 har det været obligatorisk for børn under 12 år at bruge hjelm, når de cykler. Dette gælder, uanset om barnet er passager eller fører på cyklen. Det siger sig selv, at det stadig anbefales kraftigt at bære hjelm over denne alder, for at dit barn kan køre sikkert, især på en mountainbike. Når man kører mountainbike, er terrænet (sten, rødder, klipper osv.) en kilde til yderligere skader i tilfælde af et fald, og derfor bør man for enhver pris undgå at køre uden hjelm.

En hjelm er god; en hjelm med standarder er bedre

For at en hjelm kan garantere sin effektivitet, skal den opfylde sikkerhedsstandarderne.
I Frankrig skal en hjelm til cykling absolut være CE- eller NF EN 1078-standard. Denne standard skal være skrevet læseligt på indersiden af hjelmen, så den kan kontrolleres på købstidspunktet.

En hjelm, der er tilpasset dit barns størrelse

For at sikre maksimal sikkerhed skal en hjelm, der opfylder standarderne, også være tilpasset perfekt til størrelsen på dit barns hoved for at sikre maksimal sikkerhed. Ellers kan den i tilfælde af et fald bevæge sig på hans hoved.
Derfor skal du måle hans hovedomkreds med en fleksibel måler for at kunne vælge den rigtige hjelmstørrelse til ham. Du kan således finde hjelme, der er tilpasset til hver alder, uanset om det er til en baby (hvis du bærer den i en bæresele eller en anhænger bag din cykel) eller til en teenager. Nogle mærker tilbyder også justerbare hjelme, så de kan justeres i takt med, at dit barn vokser.

Hvordan du justerer dit barns hjelm.

Når du har valgt den rigtige hjelmstørrelse til dit barn, skal du blot tilpasse den korrekt på hans eller hendes hoved ved at foretage nogle justeringer.
En hjelm skal altid bæres vandret over øjenbrynene. Hjelmens forside bør bestemt ikke vende opad, da dit barns hoved ellers ikke vil blive beskyttet ordentligt.
Når hjelmen er placeret på dit barns hoved, skal du justere den med knappen på bagsiden af hjelmen (hvis den model, du har valgt, er udstyret med en sådan), så den sidder perfekt på plads og ikke bevæger sig rundt på barnets hoved. Derefter skal du kun justere sidestropperne (som skal danne et Y under ørerne). Den sidste justering, når hjelmstroppen er lukket, skal du kunne føre en finger mellem hagen og stroppen.

Valg af en hjelm, som dit barn kan lide

For at sikre, at det ikke er en pligt for dit barn at bære hjelm, og at det gerne tager den på til hver eneste tur eller mountainbiketræning, er det vigtigt at vælge en hjelm, som dit barn kan lide. Du skal derfor ikke tøve med at vælge en hjelm, der passer til dit barns smag (farver, mønstre osv.), uden at glemme at kontrollere, at den valgte model opfylder de europæiske sikkerhedsstandarder.
Hvis han får vanen til at bære en mountainbikehjelm til børn, før han fylder 12 år, vil det hurtigt blive en refleks for ham og tilskynde ham til at fortsætte med at bære den, når han er teenager eller voksen.

Hvilken hjelm skal du vælge til mountainbikecykling?

Hvis dit barn kører på mountainbike, skal du vælge en hjelm, der passer til deres sport. Der findes nemlig forskellige typer hjelme. Men uanset om dit barn bruger sin mountainbike til at gå tur med familien i skoven, om han dyrker cross-country, enduro eller DH, vil du uundgåeligt finde en hjelm, der er tilpasset til hans praksis.

På familieture eller til cross-country kan du vælge en klassisk mountainbikehjelm (som også kan bruges på en racercykel). Dens særlige kendetegn er at være let og ventileret: dit barn vil således være beskyttet, men vil ikke blive generet af dette sikkerhedstilbehør. Nogle modeller, der er designet specielt til mountainbike-cykling, er udstyret med visirer (aftagelige eller ikke) for at beskytte mod solen eller grene. Andre modeller er også udstyret med lysdioder på bagsiden af hjelmen for at give bedre synlighed, især når det bliver mørkt. Det kan f.eks. være praktisk, hvis dit barn bruger sin cykel til at komme hjem fra skole om vinteren.

Hvis dit barn kører langrend på en lidt mere engageret måde eller ønsker at opdage glæderne ved enduroen, foreslår vi, at du kigger på en all mountain model. Sidstnævnte har de samme egenskaber som en klassisk hjelm: let og ventileret, den har visir, men har først og fremmest den store fordel, at den også beskytter nakken, hvilket er meget nyttigt i tilfælde af en kollision bagfra.
Ligesom for voksne er nogle modeller endda udstyret med MIPS-teknologien (Multi-directional Impact Protection System), som har en højere pris, men giver maksimal beskyttelse i tilfælde af et fald, herunder mod hjernerystelser.

Hvis dit barn kører DH, enduro i stor stil eller viser sig at være en rigtig vovehals, vil du være tryg ved at se ham eller hende køre mountainbike med en helm, enten klassisk eller hybrid (med aftagelig hagerem), der giver optimal beskyttelse i tilfælde af et fald. Ud over kraniet og halsen (som på tidligere modeller) vil ansigtet således også være beskyttet i tilfælde af et fald i ansigtet (f.eks. hvis han falder over styret).

I blandt de mange eksisterende modeller vil du uundgåeligt finde din lykke og især den model, der svarer til den mountainbike-disciplin, som dit barn praktiserer, så han/hun cykler i fuld sikkerhed.

Hvornår skal du skifte dit barns hjelm?

Du spekulerer sikkert på, hvornår du skal skifte dit barns mountainbikehjelm. For det første skal den skiftes, når dit barn vokser op, og hjelmen bliver for lille. Men det er ikke den eneste grund.

Som med enhver hjelm skal du tænke på at udskifte dit barns hjelm hvis det tabes eller stødes på den, for selv om den ser intakt ud for dig, vil den ikke kunne klare endnu et stød bagefter. Dette kan derfor få konsekvenser for dit barns helbred i tilfælde af et nyt fald med en beskadiget hjelm.
Hvis der er et synligt problem med hjelmen (revner, en foring, der løsner sig, en beskadiget rem osv.), skal du desuden straks skifte den ud, også selv om den ikke har været udsat for et slag.

Som en generel regel anbefales det, at en PVC-hjelm udskiftes hvert andet år, mens en polycarbonathjelm skal fornyes hvert femte år (bortset fra fejl).

Nu hvor du ved, hvordan du vælger en mountainbikehjelm til dit barn, hvad så med de bedste enduro mountainbikehjelme eller hvordan du vælger din full face mountainbikehjelm?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic