Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Købeguide til at finde din mountainbike

Ønsker du at opdage glæden ved mountainbikecykling eller gøre fremskridt inden for disciplinen? Har du brug for råd om at finde den rigtige ramme? Din cykel er det vigtigste element i Mountainbike-udstyret og skal vælges omhyggeligt og tilpasses til din træning. Ekoï giver dig en gennemgang af de vigtigste kriterier, der kan hjælpe dig med at vælge din mountainbike.

Hvilken cykel skal du bruge for at begynde at cykle mountainbike?

Mountainbikes er en fantastisk følgesvend, som du kan bruge til at køre på alt fra de store skovveje til de mest barske bjergstier. Ikke desto mindre er det ikke alle ATV-modeller, der er beregnet til det samme formål.

De er ikke alle ens

Så du skal starte med at bestemme typen af ridning du planlægger at køre: fritid eller konkurrence, korte eller lange distancer, kuperet eller skrøbeligt terræn, opadgående eller nedadgående profiler osv. Alle disse elementer har indflydelse på valget af mountainbike og dens komponenter.

Selv om vi oftest støder på blandede mountainbikes på markedet, findes der også mountainbikes til mænd og kvinder. På damecykler er forbladet og bremsegrebene generelt tættere på hinanden, og den ergonomiske sadel er tilpasset den kvindelige kropsform.

Allmene egenskaber ved en mountainbike

En mountainbike til fritidsbrug har visse uundgåelige egenskaber, der sikrer 100 % sjove og komfortable ture i naturen:

  • En ophængt gaffel til at kompensere for ujævnt terræn;
  • a store, knoldede dæk med ret lavt tryk for bedre greb og støddæmpning;
  • en versatil transmission med dobbelt kædeblad og et stort antal gear til at klare stejle stigninger;
  • et fladt styr og en lille forgaffel for bedre at kunne manøvrere sin mountainbike.

Klassiske mountainbikes har grundlæggende en aluminiumsramme, der er både stærk og let og billigere end carbon-versionen. 27,5-tommers hjul og V-bremser eller mekaniske skivebremser fuldender designet af maskinerne på entry-level eller i mellemklassen.

Fjedring af mountainbikes

Den vigtigste del af en mountainbike er dens affjedring. Mens de fleste modeller nu er udstyret med forhjulsaffjedring, har ikke alle modellerne baghjulsaffjedring.

Fælge med et dobbelt dæmpningssystem kaldes full suspension mountainbikes. Med en ti gange større stødabsorberingskapacitet forbedrer de rytterens komfort, optimerer kørslen og giver adgang til de mest ujævne overflader for at give en sund dosis adrenalin. De er dog tungere og dyrere i indkøb og kræver omhyggelig vedligeholdelse.

Den ophængte ramme er velegnet til DH-, enduro- og all-mountain-ryttere. De aflaster rytterne ved at absorbere de stød, der opstår, når hjulene kører over rødder, bump, klippestykker og andre forhindringer, der skal overvindes. På den anden side er de ikke nødvendige til turcykling, hvor en halvstærk mountainbike er tilstrækkelig. Hvis du deltager i XC-maratonløb på langrend, kan en mountainbike med fuld affjedring have sin berettigelse.

Dæk og klamper

Dæk spiller en afgørende rolle i cykling. Dette gælder i endnu højere grad for mountainbike-cykling, hvor de mange forskellige terræntyper kræver særlige egenskaber.

For at vælge dine mountainbike-dæk skal du overveje flere kriterier:

  • det naturlige miljø, du planlægger at træde på: tørt, fedtet, blødt, blandet eller stenet terræn;
  • bredden af dæksektionen;
  • Tykkelsen og tætheden af studs;
  • Dækhærdningens fleksibilitet;
  • typen af perler, stive eller fleksible;
  • gummiets hårdhed;
  • Dækmonteringsteknologi: Slange med slange, slangeløs eller slangeløs klar.

Fører du lejlighedsvis mountainbike? Vælg alsidige dæk med en mellem tæt krampe, der er udtalt i enderne og lettere på slidbanen. Det giver dig et godt vejgreb i sving, samtidig med at du bevarer en kraftig ydeevne på tørt underlag.

Et lille tip til vejen: Hav altid et reparationssæt med dig i tilfælde af en punktering.

Størrelsen af mountainbikes

For at få mest muligt ud af dine cykelture skal du sørge for at vælge den rigtige størrelse mountainbike. Disse elementer vil hjælpe dig med at vælge den rigtige ramme:

  • Din højde i centimeter;
  • højden af din skridtlængde;
  • Din arms rækkevidde (ape-indeks).

Betragt tid til at prøve mountainbiken for at se, om du føler dig godt tilpas. En cykel, der har den rigtige størrelse, vil undgå smerter og skader som følge af dårlig kropsholdning. Overvej også at justere mountainbikes ydre dele som f.eks. sadlen og forgaflen. De har stor betydning for komforten!

Notér, at det er interessant at foretage en undersøgelse af kropsholdning for at finde den ideelle stilling i sadlen.

Finalt må du ikke glemme at gemme en del af dit budget til ekstra udstyr: Mountainbike-hjelm, Mountainbike-tøj, Mountainbike-handsker, Mountainbike-briller og Mountainbike-sko.

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic