Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Købsguide til valg af cykelundertøj

Som en integreret del af cykeludstyr og vejcykelbeklædning giver cykelundertøj mange fordele. Væk er bomuldsundertrøjerne fra 1970'ernes cykling, væk er de højteknologiske fibre! Isolerende, komfortabel, åndbar... om sommeren og vinteren er baselayer din allierede. Se vores købskriterier, der hjælper dig med at vælge det rigtige tekniske undertøj til at bære under din trøje. Men inden da er det nødvendigt med en afklaring.

Hvad menes der med cykelundertøj?

En ting, du bør vide: I landevejscykling har man ikke undertøj på som sådan. Det er rigtigt, de rigtige kører nøgne under deres shorts. Ingen trusser, underbukser eller underbukser, ligesom under en kilt! Hvis dette overrasker nybegyndere, er forklaringen ikke desto mindre indlysende.
Cyklisterne er langt fra alle skotter og forsøger at undgå enhver irritationsfaktor, ofte forårsaget af sømme eller elastik i undertøj. Med en kadence på ca. 90 omdrejninger i minuttet kan du forestille dig de potentielle hudskader i løbet af en flere timers cykeltur...
Antibakteriel, og cykelshortsens skind er specielt designet til at passe til dit sarte skridtetøj. Det er således numsen i vejret, at du skal tage dine cykelshorts på, før du sætter dig i sadlen.
For kvinder er en sports-bh derimod fortsat vigtig for at bevare brystet. Der findes cykel-bh'er, der giver fremragende støtte og høj modstandsdygtighed over for gentagne gnidninger.
Når vi taler om cykelundertøj til mænd eller cykelundertøj til kvinder, er der altså tale om badetrøjer, også kaldet baselayer eller undertrøjer. Disse tekniske og funktionelle membraner bæres under cykeltrøjen eller den termiske jakke for at optimere deres ydeevne.

Sæsonbetonet: til hver sæson hører undertøj

Om sommeren er det varmt, om vinteren er det koldt! Så du skal klæde dig på i overensstemmelse hermed og have undertøj at jonglere med efter vejrforholdene:
Cykeltøj uden ærmer: en perforeret, ultralet tank top, perfekt midt om sommeren til at køre i varmen;
Kortærmet cykeltøj: en ideel version af et basislag midt på sæsonen, der holder dig kølig på dine forårs- eller sommerture;
Cykelundertøj med lange ærmer: det første lag af de 3 lag, der er afgørende for cyklisten om vinteren eller endda om efteråret, for at beskytte dig mod hårde temperaturer.

Atmbarhed: et åndbart stof

Det er det vigtigste kriterium, når man køber cykelundertøj. I direkte kontakt med huden er det baselayerets opgave at fjerne den sved, som kroppen afgiver under hele anstrengelsen. Uden dette første lag ville din cykeltrøje absorbere al denne fugt. Resultatet er, at du vil være våd resten af turen. I dag er sommerundertrøjer fremstillet af innovative, meget åndbare og lette stoffer. Det åbne net sikrer en hurtig afledning af sved. Husk at sammenligne forskellige mærker, før du bestiller din dragt, da stoffernes tekniske egenskaber kan variere og påvirke produktets kvalitet.
Ved at købe cykelundertøj og tilpasse dit cykeltøj er du sikker på at holde dig tør på sadlen!

Thermisk isolering: baselayer til at holde varmen

Vores købsguide fortsætter med vinterundertrøjen, som er uundværlig, når du skal ud i koldt vejr. Cyklister er krigere, der aldrig holder op med at køre, selv når termometeret viser nul grader. Der er kun én løsning til at holde kropstemperaturen i balance: 3-lagsreglen.
Det er her, at det langærmede cykelundertøj kommer ind i billedet. Den er placeret under cykeltrøjen og den termiske jakke og spiller en afgørende rolle for at holde dig varm. Membranen er lige så åndbar som midseason-versionen og har fremragende termiske egenskaber, der giver mulighed for termoregulering af din krop.
Kort sagt skaber basislaget et ægte mikroklima, der beskytter dig mod temperaturudsving.

Komfort: flydende bevægelser

Sidst, men ikke mindst: komfort. Baselayer er generelt meget behagelige og har flade sømme for at undgå enhver risiko for irritation.
Med en tætsiddende pasform giver undertøjet en kappeeffekt, som en anden hud. Bare rolig, stoffet hindrer ikke dine bevægelser på nogen måde. Stretchindsatser og raglanærmer (ærmer, der er formet i ét stykke op til halsen) giver utrolig bevægelsesfrihed.
Cykelundertøj er nøglen til succes, når du cykler komfortabelt og i alt slags vejr!

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic