Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Oplev mountainbiking

Hvis du er nybegynder og gerne vil vide mere om de forskellige discipliner inden for mountainbiking, så er du kommet til det rette sted. I dag giver vi dig et kig på mountainbiking.

Hvad er mountainbiking?

Mountainbike vandreturen er tilgængelig for alle, uden nogen form for niveaukrav. Det er ikke for ingenting, at det er den mest udbredte praksis inden for mountainbiking. Det svarer til vandreture med den forskel, at du skal bruge en mountainbike - i god stand - for at udøve det.

Mountainbiking er stadig en sportsaktivitet, der belaster dine muskler, men den er fuldt ud fritidsorienteret. Målet er derfor at have det sjovt og kombinere sport og afslapning med en sportsaktivitet midt i naturen, der giver dig mulighed for at opdage nye landskaber på hver udflugt.
Her er ingen konkurrence: det er dig, der vælger, hvor du vil hen og i hvilket tempo du vil ride. Så det er en fantastisk måde at opleve mountainbike på, hvis du aldrig har prøvet det før eller ikke har en stor sportsudøvers sjæl.

Hvor og hvordan kan man dyrke mountainbike?

Mountainbiking kan man gøre alene, sammen med familie, venner eller i en klub. Der er meget mange markerede stier i hele Frankrig opdelt efter niveau:

  • Grøn (meget let; kort og generelt tilgængelig for børn);
  • Blue (let; lidt længere: normalt op til 20 km);
  • Rød (svær; længere end 20 km og med tekniske sektioner eller en høj positiv stigning);
  • Sort (meget svær; lange ruter på over 35 km med stejle stigninger og/eller tekniske passager. Kun for erfarne cyklister).

Disse mountainbikekredsløb er bl.a. opført på FFC's hjemmeside eller på turistkontorer. For at følge dem skal du blot være opmærksom på skiltningen på din vej.
Blandt alle disse ruter er der flere ruter til rundrejser i hele Frankrig, som krydser flere regioner, f.eks. den store passage af Massif Central, Jura eller Chemins du Soleil.

Mange mountainbikeklubber arrangerer randos VTT i weekenden i forskellige regioner i Frankrig. Dette kan være en mulighed for mountainbikere til at opdage nye ruter, nye regioner og dermed nye landskaber i forhold til dem, hvor de er vant til at køre i løbet af året.
Disse arrangementer er venlige sammenkomster mellem cykelentusiaster og kan også være en mulighed for at lave gode møder. Desuden er de generelt tilgængelige for et bredt publikum takket være de forskellige ruteforslag.

Hvilket udstyr til mountainbiking?

Mountainbiking kan foregå med en klassisk mountainbike eller en elektrisk assisteret mountainbike. For at kunne vælge mellem den ene eller den anden model kan du i sidste ende teste dem. I mange turistområder og især i nærheden af starten af de markerede ruter udlejer forretninger mountainbikes og el-assisterede mountainbikes til halvdags- eller heldagsture. Før du investerer i en bestemt type cykel, er det ideelt at vide, hvilken type cykel der passer bedst til dig.
Til vandreture er de mest almindelige modeller trailcykler, men afhængigt af dit felt kan du også vælge en crosscountry- eller all mountainbike.

For en mere afslappet tur kan du også vælge at køre på en mountainbike

For at komme sikkert af sted skal du naturligvis have en hjelm egnet til mountainbike-cykling samt handsker (korte eller lange) for at beskytte dine hænder i tilfælde af et fald.
For at sikre maksimal komfort anbefales det også at købe mountainbikeshorts med indbygget skum eller mountainbike-underbukser til at tage på under shorts. Den komfort, den giver dig, vil ikke være ubetydelig efter flere kilometer. Du kan også supplere dit outfit med en cykeltrøje, der er designet til at transportere sved hurtigere væk end en almindelig t-shirt.
Endelig skal du ikke glemme skoene. Hvis du vælger pedaler med klamper, skal du helt sikkert bruge mountainbike-sko, der er kompatible med disse klamper (SPD eller MTB normalt). Hvis du vælger flade pedaler, kan du bruge dine sædvanlige sportssko.
For at beskytte dine øjne mod forskellige stænk (grus, støv osv.) skal du også huske at medbringe et par cykelbriller.

Nu hvor du ved alt om mountainbike, hvad så med at gøre det samme med andre mountainbike-discipliner som downhill, marathon downhill, enduro mountainbike, all mountainbike, cross country, cross-country-marathon, freeride, four cross, dual slalom, dirt mountainbiking, street mountainbiking, trial mountainbiking, eller slopestyle?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud