Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Sådan overmaler du din cykelramme i 3 trin

Hvad med at give din cykel et nyt liv eller tilpasse din cykelramme? Gode nyheder: Det er ikke svært at male en cykelramme om. Du kan opnå et fejlfrit resultat ved at følge et par enkle regler og bruge den rigtige spraymaling. Find ud af, hvordan du lakerer din cykel som ny i 3 trin.

1. Vælg en kvalitetsmaling

Kvaliteten af den anvendte maling spiller en afgørende rolle! Så sørg for at vælge en kvalitetsmaling, der kan holde til dine mange cykelture.
Vælg også en spraymaling, der passer til din cykelramme. Nogle producenter, såsom Spray Bike, tilbyder alsidige dåser til aluminiums-, stål- og kulstoframmer.
Der findes en hel farandole af malingstyper til at bringe dit cykelstel på fode: blank eller mat effekt, sobre, lyse eller fluorescerende farver, metalliske nuancer...
Med hensyn til det nødvendige udstyr skal du sørge for at have en beskyttelsesmaske, handsker, beskyttelsesbriller og gammelt tøj (eller et forklæde) til at beskytte dig mod eventuelle stænk. Husk også at lægge en presenning på jorden eller papkasser ud for at undgå at efterlade malingmærker på dem.

2. Forbered din cykelramme: slibning og grunding

Før du sprøjter maling, er det vigtigt at forberede din motorcykel ordentligt:
affedt cykelrammen og gaflen, rengør og tør dem derefter ordentligt;
slib de områder, der skal males, med finkornet sandpapir, så malingen kan hæfte ordentligt;
påfør en korrosionsbeskyttende primerunderlak for at forhindre, at malingen skaller af, og for at maksimere dens levetid.
Vi anbefaler, at du skiller din cykel ad for at gøre håndteringen nemmere. Fjern sadlen, styret, kranksættet, hjulene... kort sagt alt tilbehør på cyklen for at isolere den ramme og forgaffel, der skal males.

3. Overmaling af cykelrammen med en spraydåse

Er din cykelramme klar? Sæt det op udenfor eller i et område med tilstrækkelig ventilation til at undgå at indånde malinglugt.
Derefter skal du bevæbne dig med din spraymalingdåse for at påføre det første lag. Sprøjt på rammen ca. 10 cm fra rammen, mens du holder sprayflasken oprejst. Lad det tørre i et par timer. Hvis du opdager uregelmæssigheder, skal du bruge sandpapir igen for at slibe ujævnhederne ned og få et bedre resultat.
Gentag processen for det andet lag. Tørre i 12 til 24 timer. Tøv ikke med at påføre en topcoat eller klar lak for at forbedre malingens holdbarhed over tid.
Har du lyst til en original og unik cykel? Flere farver, stencils i alle former og klæbebånd er alle værktøjer til at tilpasse din cykelramme ... den eneste grænse er din fantasi! Så er du klar til at skabe din drømmecykel?

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic