Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Skal jeg bære briller eller kontaktlinser, når jeg cykler?

Hvis du har problemer med synet og ønsker at dyrke sport, har du sikkert på et tidspunkt spurgt dig selv: hvordan justerer jeg mit syn under cykelture? Derfor vil vi i denne artikel finde ud af, om det er bedre at bære sportsbriller med dit syn gennem korrigerende linser eller kontaktlinser til cykling.

Hvorfor du bør bære kontaktlinser, når du cykler.

Hvis du bruger kontaktlinser i dit daglige liv, ved du, hvordan de kan revolutionere livet med den frihed, de giver.
Når du cykler, vil du med kontaktlinser først og fremmest få en følelse af frihed og et ekstra bredt synsfelt. Desuden behøver du i modsætning til briller på recept ikke at trække dem op på næsen på grund af sved.
Endelig kan du bruge dem sammen med et par solbriller eller cykelbriller uden at bekymre dig om, hvorvidt de kan tilpasses til din korrektion.

På trods af alle de positive aspekter er der dog også negative aspekter at tage hensyn til, når man bærer kontaktlinser til cykling.
I forbindelse med udendørs sportsgrene som cykling eller løb, der giver en følelse af fart, kan kontaktlinser tørre ud og derfor forårsage irritation i øjnene, især på grund af vinden eller ved langdistanceture. Dette kan dog afhjælpes ved at anvende øjendråber til at fugte øjnene eller ved at bære cykelbriller uden optisk korrektion over linserne for at beskytte dine øjne perfekt.

Hvorfor skal du have briller på, når du cykler?

Hvis du derimod foretrækker at bære briller, fordi du ikke kan tåle kontaktlinser, ved du, at det kan give problemer at bære briller, når du dyrker visse sportsgrene...især cykling. Mellem transpiration - som får dine briller til at glide ned ad næsen - og rystelser, som får dem til at bevæge sig, er det sandsynligt, at dine briller går i stykker, hver gang du kører. For ikke at nævne det faktum, at de vil have svært ved at passe under din hjelm og give dig et reduceret synsfelt.

Så hvis du kun cykler på vej til arbejde eller tager et par ture i weekenden, vil det sandsynligvis ikke genere dig at have briller på. Men til sportsudflugter skal du vælge sportsbriller eller cykelbriller, der er specielt designet til dette formål, og som også vil give dig et bredere synsfelt og perfekt beskyttelse. Ganske vist er udvalget af modeller sandsynligvis lille, men du bør uden problemer kunne finde briller, der passer til din næse, takket være to systemer:

    • Den cykelbrille med optisk korrektion;

    • Den cykelbrille med optisk indsats.

På denne måde vil dine øjne være perfekt beskyttet af briller med dit syn og du vil kunne vedtage det perfekte cykellook. Som med ethvert par cykelbriller betyder det, at du kan vælge fotokromiske linser (som automatisk tilpasser sig lysniveauet og dermed hjælper med at reducere øjenbelastningen) eller et stel med en specifik farvetone. Nogle brillestelmodeller giver endda mulighed for at bruge udskiftelige linser, som kan tilpasses efter dagens lysstyrke.
Optiske indsatser gør det ofte muligt at udstyre sig selv til en lavere pris, da det i tilfælde af ændring af synet kun er indsatslinserne, der skal udskiftes, og det koster mindre.

Når det regner, kan det være problematisk at have briller på cyklen. En løsning er at bære en cykelhue under hjelmen (eller en hjelm med visir). Det skal beskytte dine brilleglas mod regndråber og give dig et klart udsyn. I overskyet eller regnfuldt vejr er det bedst at vælge klare eller let tonede linser for at opnå bedre synlighed.

Bør du i sidste ende foretrække briller eller kontaktlinser til cykling?

Som vi lige har set, afhænger valget mellem briller eller kontaktlinser til cykling i høj grad af dine præferencer, men også af din praksis. Hvis du er vant til kontaktlinser, og de ikke generer dig, vil de give dig større frihed, da du ikke har nogen begrænsninger, heller ikke når du skal vælge en model af cykelbriller. Men hvis det ikke er tilfældet, er det lige så praktisk at vælge et par cykelbriller med korrigerende linser eller en optisk indsats.

Nu hvor du har været i stand til at træffe dit valg mellem briller eller kontaktlinser til cykling, hvad med at finde ud af hvad for nogle briller med opskrift du skal vælge til cykling?

EKOI SPORT OPTICAL
Design-selv dine briller med styrke (glidende overgang er ikke muligt)

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic