Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Spotlight på andre cykeldiscipliner

Fremtiden er meget populær hos franskmændene! Mange mennesker ønsker at begynde at cykle. Når man nævner cykling, tænker man straks på den berømte Tour de France, mountainbike- og cykelture eller lange cykelture. Men vidste du, at der findes en lang række andre cyklerelaterede discipliner? Bane- eller indendørscykling, triatlon, BMX... en oversigt over cykelsportsmetoder, som stadig er lidt ukendte.

Sporcykling

Den olympiske disciplin banecykling har været olympisk siden de første olympiske lege i den moderne æra, men er stadig ret ukendt for den brede offentlighed. Alligevel har denne spektakulære sport noget, der kan overraske mange mennesker!

Princippet er enkelt: banekørerne kæmper et hektisk løb, ofte mod uret, på en velodromebane, hvis 40-graders sving giver disciplinen sin imponerende karakter. Denne konfiguration giver cyklisterne mulighed for at nå en blændende hastighed på over 70 km/t!

Velodrombanen er udendørs eller overdækket og opfylder strenge designkrav, herunder længde, bredde og overflade (træ, beton eller asfalt).

Endeligt er racercykler ganske originale: de har ingen bremser, ingen gear og ingen friløb!

Triatlon

Har du nogensinde hørt om denne overraskende disciplin, hvor atleter ikke kun dyrker én sport, men tre ad gangen?

Triatlon triatlon blev født i USA i 1970'erne og har nu et stigende antal tilhængere i Frankrig og internationalt. Målet er at tilbagelægge en given distance i svømning, cykling og løb. Den første, der kommer over målstregen, bliver kåret som vinder.

Den rækkefølge af disciplinerne foregår uden at stoppe stopuret, hvilket betyder, at triatleterne skal foretage deres overgange så hurtigt som muligt. De kan således vinde tid på deres modstandere eller tværtimod opbygge en invaliderende forsinkelse. Disse mellemliggende faser er afgørende og rykker ofte ved ranglisterne! De professionelle triatleters eksemplariske fart efterlader mere end én tilskuer lamslået.

Foddelen på cyklen er den vigtigste del

Cykeldelen er et cykelløb på landevej (eller mountainbike i en cross-triatlon). Ekstreme atleter træder i pedalerne på distancer fra 10 km (XS-format) til 180 km (XXL- eller Ironman-format) eller endda tusindvis af kilometer i ultra-triatlon.

Foddelen på cykel er en landevejscykelbegivenhed (eller mountainbike i en cross-triatlon)

Kortdistancetriatlon (M-format) er på det olympiske program. Det mest berømte langdistancetriatlonløb er intet mindre end det legendariske Hawaii Ironman, der anses for at være en af de hårdeste konkurrencer i verden. Det er på den legendariske bane i Kona på Big Island, at Ironman World Championships afholdes: 3,8 km svømning, 180 km cykling og et maratonløb som afslutning.

Hvis du vil prøve disciplinen, skal du bruge triatlon-specifikt udstyr, herunder en trifold, neopren våddragt og triatlonsko til cyklen.

Duathlon

Duathlon er en disciplin på højt niveau, der er afledt af triatlon, og som hører under det franske triatlonforbund (FFTRI). Duatleter yder også en tredobbelt indsats, men har ikke en svømmebegivenhed. De starter med at løbe, følger op med en cykelsektion og tager så løbeskoene på igen for at afslutte løbet.

Kør på cykel og løb

Denne disciplin hører også under FFTRI. Der konkurreres af hold af to i løbet af tider, der nogle gange er under 45 minutter og andre gange over to timer.

Parret består af en løber og en cyklist: partnerne skiftes til at træde i pedalerne, og udvekslingen af cyklen sker efter eget ønske. Målet er at gennemføre begivenheden sammen. Bike and run er især sjovt for børn og kan praktiseres i naturen.

Cyklecross

Cyclo-cross, der ikke må forveksles med cykelturisme, har sine karakteristika fra både vejcykling og cross-country mountainbike-cykling. Det er en disciplin uden for sæsonen, som finder sted om efteråret og vinteren fra oktober til slutningen af februar. Det er især populært blandt landevejsryttere til træningsformål som forberedelse til den kommende sæson.

Deltagerne vil kunne deltage i løbet

Deltagerne konkurrerer på en bane på ca. 3 km over en række forskellige terræner: asfalt, stier, stier, stier... Nogle sektioner kræver afstigning fra sadlen og skal gennemføres til fods.

BMX

Men blandt de andre cykelrelaterede discipliner er BMX. Denne ekstreme sport findes i to former, som begge er med i den olympiske kalender:

  • BMX-løb eller bicross: Løbet sætter otte kørere op mod hinanden på en ujævn 340 meter lang bane.
  • BMX freestyle: Kørerne udfører spring (park) eller balancetricks (flad).

En akrobatisk disciplin med et stort show!

Indørscykling

I modsætning til hvad du måske tror, har indendørs cykling intet med banecykling at gøre. Den omfatter tre discipliner:

  • Figurcykling: atleterne udfører en musikalsk forestilling bestående af figurer og akrobatik, svarende til kunstskøjteløb.
  • Boldcyklen: Der findes noget, der hedder cykelfodbold! To hold på to konkurrerer i en kamp og scorer mål ved hjælp af hjulene eller deres kroppe.
  • Indørspolo: Princippet svarer til cykelbold, bortset fra at spillerne slår til bolden med en hammer, der er op til en meter høj. Polo-cykling kan også spilles på græs eller asfalt, selv om kampbetingelserne er forskellige

Der findes mange flere cykeldiscipliner, f.eks. grus. Cykelsporten er helt sikkert repræsenteret i mange sportsgrene! Ekoï foreslår, at du genopfrisker dine klassikere: Lær mere om vejcykling eller de mange mountainbike-arrangementer.

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic