Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Vinter outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Teknik til at lære at hoppe på en mountainbike

Nu, hvor du kender det grundlæggende i mountainbiking, kan det være, at du skal gå lidt længere i din træning. Med det i tankerne tager vi i dag et kig på teknikken til at lære at hoppe på en mountainbike.

For springet

Hvilken mountainbiker har aldrig drømt om at udføre et spring på en cykel? For at få ro i sindet er det vigtigt at gå gradvist frem, ikke at overvurdere dit niveau og starte med små, lette spring, som du gradvist øger i sværhedsgrad.

Hvor du hopper, skal du tage dig tid til at tjekke din cykel og dit udstyr (glem ikke at medbringe en hjelm af sikkerhedshensyn), og derefter analysere dine omgivelser for at definere din bane før, under og efter springet. Det giver dig mulighed for at ankomme selvsikker og vide præcis, hvordan du skal præsentere dig selv på forhindringen. For at nærme dig forhindringen skal du sørge for at komme vinkelret på den med pedalerne i niveau og med en vis hastighed, mens du stopper med at træde i pedalerne et par meter før opkaldsfasen.

Kort før springfasen skal du forberede dig på at lette starten ved at bøje arme og ben lidt, mens du trykker på jorden, og derefter, som en fjeder, strække arme og ben samtidig, mens du holder godt fast i styret for at lette.

Under springet

I den fase, hvor du er i luften, skal du fortsætte med at holde styret fast, mens du kigger så langt fremad som muligt for at forberede dig på din landing og identificere det område, hvor du vil lande.
Sørg for at holde cyklen centreret under kroppen og tag en dyb indånding. Du ønsker, at din cykel skal være så parallel med jorden og landingsområdet som muligt.

Springlandingen

Bøj armene og benene en smule, lige før du lander, så din krop bedre kan absorbere stødet ved landingen.
Det vigtigste er, at du sørger for, at dit forhjul og dit baghjul rører jorden på samme tid for at undgå at komme i ubalance. Hvis dit forhjul rammer jorden først, er du dømt til at falde. Når du er mere erfaren, kan du øve dig i at lande på baghjulet. Men det vigtigste først.
Endelig skal du huske at dreje forhjulet i den retning, du vil køre, så snart du rammer jorden.

Nu, hvor du kender teknikken til at lære at hoppe på en mountainbike, hvad så med at lære det grundlæggende i downhill mountainbiking og hvordan man lærer trial mountainbiking?

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud