Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Vinter outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Vejcykeltræning

Du er lige begyndt at cykle på landevej. Du er begyndt at nyde at cykle, og du spekulerer logisk nok på, hvordan du kan træne godt for at gøre fremskridt, især hvis du planlægger at gøre klubcykling. Her er en hurtig vejledning, der hjælper dig med at starte træningen på den rigtige måde.

Bør du træne alene eller i en gruppe?

Når du begynder at cykle, spekulerer du på, om det er bedre at køre alene eller tilmelde dig en klub. Begge dele har deres fordele og ulemper. Ideelt set vil det være bedst at veksle mellem solo- og gruppeture, så du kan træne og gøre fremskridt på flere områder.
Gruppeture er mere venlige og giver dig mulighed for at lære at køre i flok. De vil også stimulere dig og sandsynligvis give dig mulighed for at udmærke dig i visse øvelser. Men du vil være afhængig af gruppen, og du vil nogle gange være nødt til at overholde visse data (hastighed, kilometerstand, turdag osv.), som ikke altid passer dig.
Træning alene giver dig mulighed for at være i kontrol over dine ture (distance, tempo osv.). Derudover kan du også beslutte at tage ud i sidste øjeblik, afhængigt af dit ønske eller vejret. Selv om det ikke altid er let at motivere dig selv til at gå ud alene, kan det give dig mulighed for at arbejde målrettet med visse punkter.

Sådan gør du fremskridt på din cykel

Når du har kørt et par ture på din nye cykel og er begyndt at nyde den, vil du spekulere på hvordan du kan gøre hurtige fremskridt på din cykel. Denne udvikling afhænger af flere parametre og især af dit startniveau, som ikke vil være det samme afhængigt af din alder, din fysiske form, afhængigt af om du starter med sporten eller om du allerede har en sportslig baggrund inden for et andet område (løb, holdsport osv.).

Der er naturligvis nogle fejl, som man skal undgå, såsom at ville køre for hurtigt (som ordsproget siger "Hvem der vil langt, skåner sin hest") og især ikke tage hensyn til den restitutionstid, som den enkelte cyklist har brug for.

For at gøre fremskridt i cykelsporten er det konsekvens, der betaler sig. Det ideelle er at kunne køre mindst to til tre ture om ugen for at kunne gøre fremskridt, men det er bedre at køre en god tur om ugen end at køre tre ture på en uge og så holde sig to uger uden at køre: det ville være totalt kontraproduktivt.

Sådan træner du, når du er nybegynder i cykling

Når du har taget disse få parametre i betragtning, spekulerer du sikkert på hvad for et træningsprogram du skal følge, når du begynder at cykle?

Når du begynder at cykle eller genoptager cykling efter en pause, er det første, du skal arbejde på, udholdenhed, og det indebærer undergrundsarbejde, før du begynder at lave noget specifikt arbejde. Det betyder, at du skal køre i et stabilt tempo (uden at øge pulsen) på længere og længere ture for at forlænge sadletiden undervejs. Denne periode bør vare mindst to måneder, især hvis du er en stor nybegynder. Dette vil især give din krop mulighed for at tilpasse sig til positionen på cyklen og dit hjerte til at vænne sig til anstrengelsen.

Og frem for alt skal du huske at varme op i begyndelsen af hver tur i ca. tyve minutter ved at træde jævnt i pedalerne uden at tvinge dig selv. Det gælder også, når du angriber et specifikt arbejde eller deler træningen op for at udvikle andre områder ved en målrettet indsats. Arbejdsbyrden øges gradvist, efterhånden som du gør fremskridt.

Hvilket cykeltræningsprogram bringer dig videre?

Når du har samlet de grundlæggende kilometer og har sammensat et par specifikke træningspas, spekulerer du sikkert på hvad du skal følge for at komme længere på cyklen.

Dette afhænger af dine mål. Uanset om dit mål er at deltage i lokale konkurrencer over en distance på 50 km eller at deltage i et cykelløb over en distance på 200 km, vil målet ikke være det samme ... og derfor vil træningen heller ikke være den samme. Det samme gælder højdeforskellen for den begivenhed, du forbereder. Man træner ikke på samme måde til at bestige Mont Ventoux som til at løbe på en meget kuperet bane eller til en tidskørsel.

Men i alle tilfælde er det vigtigste faktum regelmæssighed. Hvis du vil gå videre, skal du nå at gennemføre mellem 3 og 5 træningspas om ugen. Hvis du arbejder og har lidt tid, kan du erstatte nogle ture med hjemmetræning for at opbygge din intensitet, kraft, hastighed og PMA, mens ture på landevejen giver dig mulighed for at arbejde på din core og dit tempo, hvis du kører i en gruppe.

Nu har vi gennemgået træning på racercykel, og måske får du lyst til at melde dig ind i en klub for at træne i en gruppe. Men ved du hvordan du finder en cykelklub, der passer til din profil?

#ekoi
Brug #ekoi og tag @ekoicycling på dine fotos for en chance for at blive vist.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic