Favorit kategorier
Ny Ekoï 2024-kollektion: GRATIS gaver. Intro-tilbud Vinter outlet Ekoï: Optil -70 % rabat!!

Velvære som cyklist

Når du vil begynde at cykle, har du som ny cyklist sikkert en milliard spørgsmål. Ud over valget af udstyr (cykel osv.), tøj (trøje, shorts, hjelm, sko osv.) er det også nødvendigt at bekymre sig om dit velbefindende, når du er cyklist. Hvis du undrer dig over, hvad det indebærer, giver vi dig alle svarene i denne lille guide.

Hvad er velvære, når man er cyklist.

Velv som cyklist omfatter alt, hvad der har at gøre med:

    • Den forberedelse og genopretning efter en udflugt for at forebygge ømhed i særdeleshed;

    • Den fødevarer, som cyklisten får før, under og efter en indsats for at optimere præstationen.

      Og hvis du har problemer med dit syn, dækker dette også:
    • Den tilpasning af dit syn for at gøre det lettere for dig at cykle.

Hvilken kost bør en cyklist følge?

Når du er interesseret i cykling, vil du sikkert spekulere på hvad man som cyklist skal spise. Når du lige er begyndt at cykle, eller når du ønsker at forbedre din cykling, f.eks. som forberedelse til et cykelløb, er kost en nøglefaktor for en cyklists præstationer. Og cyklisternæring vedrører både energidrikke og mad - fast eller flydende - der skal indtages før, under eller efter anstrengelserne. Du kan eventuelt lade dig inspirere af, hvad professionelle cykelryttere er vant til at spise under begivenheder som Tour de France eller følge vores råd. Dette er naturligvis en del af en afbalanceret daglig kost.

Sådan restituerer du godt og forebygger muskelømhed.

Når du begynder at cykle, spørger du uundgåeligt hvordan du kan restituere godt for at undgå ømhed, så du kan nå at køre flere ture i træk. Denne restitution omfatter flere ting: hvile, strækninger, god hydrering efter træning (foretrækker en natriumrig sodavand), et varmt bad for at berolige ømme muskler osv.
For at undgå ømhed før din cykeltur skal du lytte til din krop: dæmp din indsats, hvis du ikke har gjort det i lang tid, og øg intensiteten efterhånden, og husk at varme op i ca. ti minutter før træningen. På samme måde skal du strække dig ud eller i det mindste gå en tur i ca. ti minutter i slutningen af træningen for ikke at stoppe din indsats voldsomt. Husk også at drikke godt med væske før, under og efter anstrengelserne.

Hvordan jeg tilpasser mit syn under mine cykelture.

Ved cykling anbefales det, at du bærer briller for at beskytte dine øjne mod de forskellige projektioner, som de kan blive udsat for. Selvom antallet af modeller af cykelbriller er enormt, kan det blive problematisk, når du har synsproblemer. Hvis det er din situation, spekulerer du måske på hvordan kan jeg justere mit syn under cykelture? Der er to måder at gøre dette på: brug kontaktlinser under almindelige cykelbriller eller brug cykelbriller, der er tilpasset dit syn takket være en indsats, der i de fleste tilfælde er placeret mellem brilleglasset og dit øje, så du kan se normalt, samtidig med at du er perfekt beskyttet og har et cykellook.

Nu hvor du ved alt om velvære ved cykling, hvad med at finde ud af hvad cykling på landevej er? Har du også kendskab til andre cykeldiscipliner? For dig, hvad er grus? Vil du vide alt om mountainbiking? Endelig kan du finde svarene på praktiske spørgsmål, som du har stillet dig selv.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic