Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Verdensmesterskaberne i cykling

VM i landevejscykling er blandt de største cykelkonkurrencer i verden. Men vidste du, at de i virkeligheden omfatter flere begivenheder?

Hvad er verdensmesterskaberne i cykling?

Det første rigtige verdensmesterskab i cykling, der var åbent for professionelle, fandt sted i 1927. Før det var løbet kun åbent for amatører.

Verdensmesterskaberne i cykling er siden starten blevet arrangeret af UCI (Union Cycliste Internationale), og det arrangerende land skifter hvert år.

I modsætning til de fleste andre løb er verdensmesterskaberne et løb, der afvikles af nationale hold. I øjeblikket kan landene, afhængigt af antallet af UCI-point, som de enkelte nationer har fået tildelt, starte løbet med alt fra en til ni ryttere.

Regnbuetrøjen

Den forsvarende verdensmester vil bære regnbuetrøjen i et år i de løb, som han eller hun deltager i.

Alle ryttere, der har vundet mindst ét verdensmesterskab i deres levetid, vil bære en regnbue på ærmerne af deres trøje i hele deres karriere.

De forskellige begivenheder

I virkeligheden omfatter verdensmesterskaberne i cykling forskellige begivenheder, uanset om det er for mænd eller kvinder:

  • Løb i en række;
  • Tidsforsøg;
  • Under 23 år i landevejsløb (denne kategori findes kun for mænd);
  • Tidsforsøg under 23 år (denne kategori findes kun for mænd) ;
  • Junior road race;
  • Junior tidskørsel;

Prislisten for 2020

Den 2020 udgave fandt sted i Imola, Italien. Tidskørselen samt start og mål i landevejsløbet fandt sted på den legendariske racerbane i Imola.

Løbet blev afholdt i den italienske by Imola

I mændenes løb vandt den franske rytter Julian Alaphilippe landevejsløbet foran belgieren Wout Van Aert. Tidskørslen blev i mellemtiden vundet af italieneren Filippo Ganna.

I kvindernes løb fuldendte Anna Van Der Breggen doublen ved at vinde både landevejsløbet og tidskørslen. Hun er kun den anden kvindelige rytter, der opnår denne bedrift efter franskmanden Jeannie Longo i 1995.

På grund af Covid-19-pandemien er junior- og under-23-arrangementerne blevet aflyst i 2020.

Og selv om verdensmesterskaberne er blandt de vigtigste cykelløb i verden, er de stadig noget mindre populære end Tour de France eller Olympiske Lege.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic