Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Vores købsguide til at finde dine mountainbike-briller

Hersker du efter at købe en beskyttelsesbrille til at køre i bjergene eller skoven? Et par gode briller er et vigtigt element i det nødvendige udstyr til mountainbike-cykling. De beskytter øjnene og den øverste del af ansigtet mod mange angrebsfaktorer: sol, regn, projektiler... Hvordan vælger du dine cykelbriller? Hvilket beskyttelsesindeks skal du vælge til dine solbriller? Polariserende eller fotokromiske linser? Aftageligt stel, med eller uden kant? Ekoï tilbyder dig en komplet guide med 8 nøje undersøgte købskriterier. Så er du klar til at finde det rigtige par mountainbike-briller til din kørsel? Pas på dine øjne!

Mountainbike-briller: uundværlige eller overflødige?

Har du nogensinde set mountainbikere komme hjem fra deres søndagstur med mudder i ansigtet? Hvis du stadig tvivlede på det, bør du nu forstå, hvorfor det er vigtigt at have briller på, når du kører mountainbike!

Øjet er et værdifuldt og skrøbeligt organ, der udsættes for en hård test under cykelture. I lyset af klimatiske faktorer og risikoen for alle former for projektioner er briller ikke en luksus, men en reel nødvendighed.

Multifunktion, brillen sikrer sikkerheden for dine øjne ved at tilbyde flere beskyttelsesmuligheder:

  • mod solen, både med hensyn til UV-stråler og blænding fra stærkt lys (ja, der findes noget, der hedder solskoldning på øjnene!);
  • mod vinden for at undgå, at der dannes tårer, der kan sløre dit syn
  • mod regnvejr for at holde dine øjne tørre;
  • mod ydre fremspring, som er særligt almindelige på mountainbike: mudder, støv, småsten, sand;
  • mod insekter og andre myg, der kan forstyrre udsigten og tvinge dig til at stoppe.

Briller er på grund af deres barrierefunktion en god allieret for alle cyklister!

1. CE-mærkning på mountainbike-briller

For at være sikker på, at du køber et pålideligt produkt, skal du først kontrollere, at dit par briller har Ce-mærkningen. Ved at anbringe dette betyder det, at brillerne er godkendt i henhold til NF EN ISO 12312-1 2013-standarden. Det garanterer, at produktet opfylder de krav til konstruktion og ydeevne, der er fastsat i lovgivningen.

Dertil kommer, at du skal have en indlægsseddel med oplysninger om dine brillers egenskaber. Dette er obligatorisk.

2. Kategorien af briller

I modsætning til hvad du måske tror, er UV-beskyttelse ikke relateret til linsens farve, men til dens filtreringskraft. Mørke briller er således effektive til at bekæmpe blænding, men giver ikke nødvendigvis tilstrækkelig beskyttelse mod solstråling og omvendt. Pas derfor på med farvet plast!

De gældende standarder skelner mellem fem beskyttelsesklasser fra 0 til 4 alt efter sollysgrad. Valget af klasse og farvetone på dine briller skal således tilpasses efter vejret på dine mountainbike-ture:

  • Kategori 0: Disse klare linser beskytter ikke mod UV-stråler. De er forbeholdt brug om natten eller i meget svagt lys.
  • Kategori 1: Disse briller filtrerer mellem 20 og 57 % af lyset og er derfor nyttige, når himlen er overskyet eller i tåge.
  • Kategori 2: Briller, der er beregnet til at blive båret på dage med delvis overskyet vejr.
  • Kategori 3: Denne er den mest velegnede til cyklister på grund af den optimale UV-beskyttelse. Det er ideelt i stærkt lys, for at bevare et godt syn selv i stærkt sollys og forhindre for tidlig aldring af nethinden.
  • Kategori 4: Disse briller er velegnede til situationer, hvor lyset er ekstraordinært kraftigt. Den er beregnet til vinter- eller vandsportsudøvere.

Hvis en flot brille fanger dit øje, skal du sørge for at tjekke brillenes kategori først, før du falder for den spottede model.

Vi anbefaler, at du primært kigger på Mountainbike-briller i kategori 3 for effektivt at beskytte dine øjne mod solens stråler og undgå at blive blændet. Det er dog nyttigt også at have et sæt briller i kategori 1 til 2, så du kan gå ud i gråvejr og have tilstrækkelig klarhed.

3. Typologien af solbriller

Og ud over kategoriseringen af linser er det værd at se på typen af linser. De fleste ATV-linser er fremstillet af polycarbonat. Denne særligt hårde polymer gør brillerne ubrydelige for at gøre dem robuste.

Den anvendte teknologi er et købskriterium, der skal tages i betragtning. Du vil primært have valget mellem:

  • Polariserende linser: De giver en enorm kontrast, der fremhæver alle detaljerne på den rute, du tager, og forbedrer synet betydeligt i skarpt lys. Risikoen for blænding er elimineret, og den visuelle træthed er reduceret.
  • Fotokromiske linser: Det særlige ved disse linser ligger i deres alsidighed, da de har evnen til at ændre farven i forhold til lysforholdene. Deres farve bliver lysere og mørkere alt efter din rute og de skyggeområder, du krydser. Nyttigt også, når vejret skifter!
  • Spejllinser: takket være Iridium-teknologien forbedrer disse linser solreflektionen og giver et sporty, selvsikkert og moderne look.

Linserne på mountainbike-briller gennemgår nogle gange specifikke behandlinger for at forbedre deres ydeevne, med antidug-, vandafvisende eller endda oleofobiske egenskaber.

4. Muligheden for korrigerende linser

Det er ikke nemt at køre på mountainbike med briller på recept, når det er solskin! Alle erfarne ryttere ved, at det er en praksis, der stærkt frarådes.

Selv om kontaktlinser kombineret med et par solbriller er et muligt alternativ, er den bedste løsning helt sikkert at investere i korrigerende linser. Nogle mærker tilbyder modeller med mulighed for øjenkorrektion. En mulighed, der bør appellere til praktiserende læger med synsproblemer!

Det er tilfældet hos Ekoï: vi har tilpasset vores bestsellere med synstilpassede linser, så du kan træde i pedalerne under de bedst mulige forhold med et minimum af begrænsninger.

Processen er kun et par klik væk. Du skal blot indtaste de vigtigste oplysninger fra din recept (kugle, cylinder, akse, halv pupillær afstand mellem dine to øjne) for at bestille dine briller med korrigerende linser.

Vi tilbyder også modeller, der kan rumme en optisk indsats, som kan fastgøres på næsebroen bag skærmen.

5. Typen af ramme

Efter linserne er det tid til at tale om stellet på dine fremtidige briller. Lad os gennemgå de forskellige typer af rammer, der findes på markedet:

  • Solbriller med ringformet stel: Hele linsen er fanget af stellet. De er stive og stærke og har den ideelle styrke til offroadkørsel.
  • Halvbøjede solbriller: stellet dækker ikke den nederste del af linserne. De er derfor lettere, men også mere skrøbelige.
  • Solbriller med aftageligt stel: De er alsidige og giver mountainbikeren mulighed for at jonglere mellem de to muligheder, da det nederste stel kan tages af. Med den nederste ramme på plads er det ikke sandsynligt, at linsen vil skære i ansigtet i tilfælde af et uventet fald.

I stedet for de traditionelle briller med to linser findes der par med en enkel linse, som udvider synsfeltet betydeligt. Nogle XL-wrap-around-modeller dækker mere af ansigtet for at give ekstra beskyttelse. Til mere ekstreme discipliner som enduro eller downhill skal du vælge en mountainbikemaske.

6. Begrebet komfort

Hvis linserne har en beskyttende funktion, er stellet på den anden side garanten for din komfort! Et par gode cykelbriller skal være behagelige at have på og passe til dit ansigtsmorfologi. Der er flere købskriterier, der spiller ind her:

  • produktets lethed;
  • en skridsikker belægning på rammens tindinger giver fremragende støtte under tekniske nedkørsler og passager;
  • justering af næsebroen for at justere sine briller korrekt;
  • muligheden for at justere længden af grenene;
  • ventilationspunkter på rammen for at forhindre tåge.

Køber du komfortable og bløde briller på næsen, vil du glemme, at du har dem på!

Hvor du bestiller, skal du kontrollere brillernes og skærmens dimensioner for at sikre dig, at de passer. Briller er ofte unisexbriller, men der findes naturligvis også modeller til mænd og kvinder samt til børn.

7. Designet af mountainbike-briller

Solbriller er et stilelement i sig selv i mountainbikerens outfit. Og ja, æstetik har også noget at skulle have sagt!

Cyklisterne byder os på et væld af farver med prangende farvede briller: prutblå, ildrød, smaragdgrøn, flammende orange, pigetrosa... der er masser at holde af. Uanset hvad, vil de helt sikkert give dit look det sidste touch med deres ubestridelige sporty side for et trendy og moderne resultat.

Drømmer du om et par unikke mountainbike-briller? Vil du skille dig ud fra andre cyklister? Nogle mærker tilbyder at tilpasse dine briller til dit billede. Du har kontrol over en lang række elementer: farven på linserne, rammens farve, bøjlerne, ærmerne eller endda næsebroen. Som prikken over i'et kan du endda trykke dit navn på glassene!

8. Briller efter shopping

Er du en spændingssøgende og deltager du regelmæssigt i konkurrencer? Når du har krydset målstregen, er der gode chancer for, at du er glad for at bytte din højtydende skærm ud med svedfri briller. Derfor er det en god idé at købe et andet par briller til efter løbet, ligesom de professionelle!

Disse mere urbane modeller har stadig en sporty følelse med tonede linser, der er lige så effektive mod solen. Faktisk kan du bruge dem som solbriller til hverdag.

Andre nyttigt tilbehør til mountainbikes

Nu ved du, hvilke solbriller du skal vælge, og vi giver dig en kort oversigt over andet tilbehør, der er lige så undværligt til mountainbike-cykling.

cykelhjelme: Selv om lovgivningen kun gør dem obligatoriske for børn under 12 år, er det utænkeligt at cykle på mountainbike uden hjelm. Når du kører langrend, er en all-mountain-hjelm med visir perfekt til at køre i bjergene, i underskoven eller på stenede stier. Til mere risikable discipliner som enduro eller downhill er det bedst at vælge en hel hjelm, der dækker både kraniet og hagen.

Håndsker: De er også uundværlige på mountainbike! De beskytter hænderne mod skader i tilfælde af fald, men også mod lejlighedsvise ridser under ridning. Desuden hjælper de med at absorbere vibrationer og opretholde et godt greb om styret.

Mountainbike-sko: Det er en selvfølge, at du skal købe cykelsko, der er egnet til offroadkørsel. Det betyder også, at du skal vælge den type pedal, der skal monteres på din maskine. Dit valg vil være forskelligt alt efter hvad du bruger: langtur, freeride... Til hver disciplin hører en sko!

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic