Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Vores købsguide til at finde dine mountainbikehandsker

Når det drejer sig om mountainbiking, er cykelhandsker langt fra tilfældige! De viser sig endda at være obligatoriske i ekstreme discipliner som downhill og enduro, og det er ikke så lidt. Hvad skal du kigge efter, når du køber en mountainbikehandske? Hvilke parametre skal man se på? Skal du vælge korte eller lange handsker for at opnå god beskyttelse? Med 6 købskriterier undersøgt hjælper Ekoï dig med at fuldende dit mountainbikeudstyr ved at finde et par, der passer perfekt til din træning.

Fejlehandsker til mountainbike cykling, en vigtig beskyttelse

Når man kører mountainbike, er det utænkeligt at køre med bare hænder. Uanset om du er spændingssøgende eller søndagsrytter, er denne observation den samme for alle!

Brug af handsker giver faktisk en tredobbelt beskyttelse mod:

  • Extern aggression i sadlen: På smalle stier kører mountainbikeren så tæt på vegetationen som muligt. Hænderne er derfor særligt udsat for risikoen for ridser på grund af de mange grene.
  • Kollisioner i tilfælde af fald, især på stenede stier: handsker forhindrer ridser og undgår at ende med rå hud.
  • Blister, der opstår ved gentagen gnidning af håndfladen i kontakt med mountainbike-styret.

1. Typen af mountainbikehandsker: korte handsker vs. lange handsker

Generelt set, og det gælder også for mountainbike, er der to typer cykelhandsker: korte og lange modeller. Lad os se nærmere på deres karakteristika.

Korte handsker klæder håndfladen og toppen af hånden, men dækker kun fingrene op til det første fingerben. De to sidste fingerled er således udsat for luft. Korte handsker, også kendt som vanter, giver delvis beskyttelse af hånden.

Lange handsker dækker derimod hænderne fuldstændigt. Denne optimale beskyttelse garanterer således en højere grad af sikkerhed end handsker.

De lange handsker er derimod

Så, korte handsker eller lange handsker? Det er det, der er spørgsmålet!

To elementer vil være afgørende for valget af dit par mountainbikehandsker: den disciplin, du dyrker, og vejrforholdene.

Terrænerne udforskningsområder er talrige i mountainbike-sport og er udsat for forskellige grader af fare. I cross-country og touring er korte handsker derfor at foretrække, mens lange handsker er at foretrække til mere ekstreme øvelser på barske baner, såsom all-mountain, enduro og downhill.

Den Mountain Bike er den bedste måde at beskytte din krop på

Temperaturen og vejret spiller en fremtrædende rolle ved valg af model. I det varmere vejr er det oplagt at køre med vanter eller sommerudgave af lange handsker. Om vinteren er det vigtigt at have cykelhandsker. De, der fryser, vil ikke tøve med at købe underhandsker for at beskytte deres hænder mod kulde.

2. Polstring af håndfladen

Vores andet købskriterium er graden af polstring i bunden af handsken. Ikke alle cykelhandsker giver samme niveau af komfort. Det afhænger først og fremmest af dine krav i denne henseende og de køreoplevelser, du er på udkig efter.

Her er et par ting, der kan hjælpe dig med din sammenligning af MTB-handsker.

Hvis du er en dygtig styrmand og ønsker at bevare maksimal smidighed og kontrol på styret, skal du vælge en tynd, slidstærk håndflade.

Hvis du ønsker at kombinere ridning med komfort, kan du vælge en polstret handske med gel- eller skumindlæg i stedet. De hjælper med at absorbere vibrationer, som er meget almindelige på stenede stier og skovstier, og giver optimal dæmpning. Det er det ideelle alternativ til at begrænse følelsesløshed i hånden og mikrotraumer i forbindelse med rystelser.

Sørg under alle omstændigheder for, at dine mountainbikehandsker har et non-slip-greb, der er beregnet til at maksimere grebet og styrgrebet.

3. Graden af beskyttelse mod elementerne

Lad os fortsætte denne købsguide med de beskyttende egenskaber ved mountainbikehandsker. Som nævnt ovenfor beskytter mountainbikehandsken hånden mod eventuelle skader. Men det har også en beskyttende funktion:

    • imod varme;
    • mod kulden;

Rider du i varmt vejr? Uanset om det er korte eller lange handsker, skal dit par handsker give sveden mulighed for at blive effektivt transporteret ud, så du undgår at dine hænder glider på styret. Et atmende netstof, let og tyndt, giver god ventilation og opfylder denne rolle perfekt.

Har du lyst til at træde i pedalerne, selv når temperaturen er kølig? En lang handske holder naturligvis dine hænder varmere end et par vanter. De fleste mærker tilbyder en hel serie af handsker til efterår og vinter, afhængigt af de grader, som termometeret viser. Brugen af tekniske og innovative fibre har flere fordele: isolerende effekt, varme, vandafvisende membran, endda vandtæt, så du kan køre i regnvejr og samtidig holde dine hænder tørre.

4. Lukningssystemet

Selv om det er mindre afgørende end de andre, fortjener dette købskriterium stadig din opmærksomhed.

På markedet findes der to typer lukninger på mountainbikehandsker:

      • Med velcro: Med en velcrobånd kan du lukke handsken og justere den efter din smag. Håndter den med omhu for at begrænse risikoen for at den kan hænge fast i dit cykeltøj.
      • Med elastik: ingen velcro på denne model, kun en elastisk åbning ved håndleddet. Handsken passer perfekt til din hånd, som en anden hud. Bemærk, at denne model derfor er vanskeligere at tage af og på. Der tilføjes undertiden en fane for at hjælpe med at fjerne dem.

Køb en handske med eller uden velcro: valget er dit!

5. Størrelsen på mountainbikehandsken

Det er vigtigt, at dine cykelhandsker passer perfekt til din håndstørrelse. En handske, der er for stram, vil få dig til at føle dig presset sammen og forårsage dårlig blodcirkulation og ubehag. Desuden kan stoffet skære af mellem fingrene. En handske, der er for løs, vil fremme gnidning og fremkomsten af læsioner, hvilket naturligvis er helt kontraproduktivt.

Så et godt råd: Vælg en handske, der passer. Hvis du ikke har mulighed for at prøve dem i butikken, kan du se størrelsesguiden fra producenten (XS til XL). Det er normalt nok at måle drejningen af din håndflade ved knoerne.

Hvor du bestiller, skal du huske at tjekke, om det er en herrehandsker eller kvindehandsker model. Hvis de ikke er blandet, kan handskerne have en anden størrelsesreference, hvis de ikke er blandet. På samme måde findes der mountainbikehandsker til børn, der passer til deres håndjern.

6. Designet af par handsker

Det sidste købskriterium er helt subjektivt. Det er din smag, der bestemmer dit valg. Selv om de er en integreret del af mountainbikerens udstyr for at sikre beskyttelse, er mountainbikehandsker også et modetilbehør.

Nogle ryttere vil foretrække diskrete og klassiske farver som f.eks. sort, mens andre vil blive forført af de mange farver, der findes på markedet. Hvis du ønsker at maksimere din sikkerhed og gøre dig selv mere synlig, er fluorescerende handsker en god mulighed.

Du kan også matche dine handsker med dit cykeltøj eller vælge dem i farverne på dit yndlingshold, som KMC Orbea. Alt er tilladt!

Du har nu alle de elementer, du har brug for til at sammenligne de forskellige modeller af mountainbikehandsker og købe den, der passer dig bedst. Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du supplere dit mountainbike-kit med vores købsvejledninger om Mountainbike-briller og Mountainbike-sko.

#EKOIMTB
Utilisez #ekoimtb et taguez @ekoimtb sur vos photos pour avoir une chance d'être mis en avant.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic