Favorit kategorier
Top Start for Ekoï CRAZY DAYS! Optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

XXL Triathlon: liste over Ironman i Frankrig

Du behøver ikke at tage til udlandet for at deltage i en Ironman! Hexagon er vært for seks langdistancetriatlonløb, der arrangeres under dette mærke og er fordelt mellem Vendée, Allier, Var og Alpes-Maritimes. Har du lyst til at svømme 3,8 km, cykle 180 km og løbe et maraton i vores land? Et kig på Ironman i Frankrig for at vælge legeplads for dit fremtidige XXL-eventyr.

Ironman France Nice

Nice har været vugge for europæisk triatlon siden 1982 og var den første by på det gamle kontinent til at tilbyde et Ironman-mærket løb i 2005.

Omkring 3.000 passionerede amatører og professionelle triatleter konkurrerer hvert år i juni i hjertet af Alpes-Maritimes, på den franske Riviera, i idylliske omgivelser... og i til tider brændende varme! Klimaet er faktisk en af de største vanskeligheder ved denne internationale konkurrence med et termometer, der ofte er på grænsen til 30 grader eller mere.

Efter en svømmetur i Middelhavet, i Engelbugten, hvor vandet er tæt på 25 grader, begav atleterne sig ud på en meget hård cykelrute. De skal træde i pedalerne på over 180 km og skal i alt næsten 2.000 m positiv højdeforøgelse. Heldigvis går Ironman France Nice-ruten gennem det smukke bagland: en betagende ramme, der står mål med den indsats, der skal ydes. Triatleterne vil finde en flad bane til løbetræningen på den berømte promenade des Anglais.

Bref, Nice Ironman er et must, især hvis du aldrig har besøgt den franske riviera!"

Den hurtigste tid nogensinde opnået i denne konkurrence tilhører britiske Corinne Abraham i kvindernes løb (9 timer 11 min 39 sek) og belgiske Frederik Van Lierde i mændenes løb (8 timer 8 min 59 sek).

I september er Nice Côte d'Azur også vært for Ironman 70.3 Nice, en forkortet udgave af den ekstreme triatlon.

Jernmanden i Vichy

Kør til midten af landet for at finde den anden Ironman i Frankrig. Det er i Auvergne-Rhône-Alpes, i departementet Allier, at Ironman Vichy har været afholdt siden 2011, hvor omkring 4.000 deltagere kæmper om startlinjen hver sommer. Dette er ikke uvæsentligt: Konkurrencen, som ligger i top 10 i tilfredshedsundersøgelser, er meget populær blandt triatleterne.

Byen er også den eneste by på planeten, der samler to langdistancetriatlonløb i en enkelt weekend: Ironman Vichy og Ironman 70.3 Vichy (siden 2015).

Dertil kommer to andre arrangementer:

  • Jernpigen, der er dedikeret til unge kvinder over 15 år;
  • Jernkids, et løb til fods for børn i alderen 5 til 13 år.

Så meget at tiltrække for entusiaster med tredobbelt indsats, unge som gamle!

Et remarkabelt forløb venter på atleterne: en løkke svømmet i Allier-søens varme vand, et formidabelt cykelløb med mere end 2.300 m positiv højdeforøgelse gennem Montagne bourbonnaise og til sidst et relativt fladt maratonløb i vandbyernes dronning.

Ironman Vichy, ligesom den i Nice, gør det muligt for de bedste at blive udvalgt til Ironman World Championship på Hawaii.

Den kvindelige rekord på Vichy-banen tilhører den tyske triatlet Diana Riesler med en sejr på 8 t 59 min 48 s i 2013-udgaven. På mændenes side var det den britiske Harry Wiltshire, der tog rekorden for begivenheden i 2016, da han gennemførte de 226 km på 8 timer og 17 minutter og 14 sekunder.

Jonman 70.3 Les Sables-d'Olonne Vendée

Det er på Atlanterhavskysten, at vi finder atleternes foretrukne Ironman i 2019! Nærmere bestemt i Pays de la Loire-regionen, i Vendée, i byen Les Sables-d'Olonne. Byen er kendt for at være vært for det ikoniske Vendée Globe hvert fjerde år, men siden 2019 er det en helt anden konkurrence, der finder sted i juni og juli.

I sommeren er det tid til Ironman 70.3 Les Sables-d'Olonne! Efter en svømmetur i byens kanal tager cyklisterne af sted for at opleve Côte Lumière på en rullende bane med kun 600 m positiv stigning, inden de løber de resterende 42,195 km for at fuldføre løbet.

Løbet afholdes i Les Sables-d'Olonne, Frankrig

Rekorden i løbet, som kun har set to udgaver indtil videre, indehaves i mændenes løb af amerikaneren Rodolphe Von Berg, den sidste forsvarende vinder (2019). Han vandt det 113 km lange løb efter en tredobbelt indsats på 3 timer og 44 minutter og 12 sekunder.

I kvindernes løb var det franske Justine Mathieux, der samme år satte den hurtigste tid i Les Sables-d'Olonne med 4 timer og 17 minutter og 55 sekunder.

Jernman 70.3 Aix-en-Provence

Den seneste begivenhed arrangeret af World triathlon corporation (WTC), der ejer Ironman-mærket, afholdes i Sydfrankrig, hvor cikaderne synger hele sommeren. Hver juni siden 2011 har byen Aix-en-Provence været klædt ud i mærkets farver til en Half Ironman, der lugter af lavendel.

På programmet:

  • en svømmesløjfe i Peyrolles-søen;
  • En kuperet cykelløbsevent på vejene i Pays d'Aix og Sainte-Victoire-bjerget med mere end 1.000 m positiv højdeforskel;
  • et halvmaratonløb i byens centrum og Torso parken, der slutter på Cours Mirabeau.

Ironman 70.3 Aix-en-Provence og Ironman 70.3 i Les Sables-d'Olonne giver begge mulighed for at kvalificere sig til Ironman 70.3 Worlds.

Når det drejer sig om rekordtider, skinner Frankrigs farver. I 2016 sejrede franskmanden Bertrand Billard med en imponerende tid på 3 h 30 min 32 s. En uovertruffen rekord den dag i dag! Hos kvinderne skal man tilbage til den allerførste udgave for at finde den nuværende rekordindehaver på banen i Aix-en-Provence. Det var i 2011, at Jeanne Collonge, en fransk triatlet, kom i mål efter 113 km på 4 timer og 17 minutter og 42 sekunder.

Se nu listen over Ironman internationalt og lær mere om Ironman-distancen.

#EKOITRIATHLON @ekoitriathlon

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic