Favorit kategorier
Ekoï CRAZY DAYS, optil -60% 1 stk. gratis beholder til værktøj ved køb for mere end kr. 1.550,-

Hvordan skifter du din cykeltransmission?

Hvis dit drivlinetræk er et par år gammelt, eller hvis din cykling er ved at ændre sig, kan det være, at du ønsker at skifte din cykels gearkasse. Her er en lille guide, så du ikke går galt i byen ... og ikke glemmer noget.

Hvorfor skifte gearkasse på din cykel?

Du vil måske vælge en ny gearkasse på din racercykel af flere grunde:

  • Da nogle komponenter er slidte efter mange kilometer;
  • For at forbedre din præstation.

Den kæde er normalt den genstand, der slides hurtigst. Det anbefales at skifte den efter 4000 kilometer. Hvad angår kassetten, anbefales det at skifte den ca. hver 5.000 km eller hver anden kæde. Og pladerne bør skiftes hver anden kassette eller deromkring. Disse mål er kun vejledende: det kan afhænge af udstyrets kvalitet, hvor meget du bruger det, din vægt osv.

Hvis du fortsætter med at bruge en kæde, der er for slidt, vil du også beskadige kædebladene og kassetten for tidligt, for ikke at nævne det faktum, at det bliver mere kompliceret at skifte gear, og at kæden kan gå i stykker når som helst.

Det er også vigtigt at holde øje med bag- og forreste derailleurkabler regelmæssigt. Hvis du kan se, at de begynder at flosse, er det tid til at skifte dem hurtigt. Ellers er det fornuftigt at skifte dem ca. hver 15.000 til 20.000 miles.

Komponentkompatibilitet

Hvis du vælger at udskifte hele drivlinen, vil det ikke være noget problem, da alle komponenterne i et sæt er kompatible med hinanden.

Hvis du derimod kun udskifter nogle få dele som kæde, kassette, derailleurs eller kranksæt, skal du sikre dig, at den, du vil købe som erstatning, er kompatibel med dem, der er monteret på din cykel.
Til at begynde med skal du undgå at blande mærker (Shimano, Campagnolo, Sram), som sjældent er kompatible med hinanden, efterhånden som teknologien udvikler sig.
Og selv inden for det samme mærke skal du sikre dig, at komponenterne er kompatible med hinanden (kompatibilitet mellem ramme og bundbeslag, antal gear, længde af derailleurbøjle osv.).

Gør det selv eller få det lavet?

Nogle ting - som f.eks. kæden - er ret nemme at skifte selv, hvis du har det rigtige værktøj, medmindre du ikke er en gør-det-selv person.

For andre ting vil det være bedst at tage din cykel med til en cykelmekaniker, så det kan blive gjort ordentligt og indstillingerne optimeret.

Du har nu alle de oplysninger, du har brug for for at vide, hvornår og hvordan du skal skifte gearkassen på din cykel.

 Nyhedsbrev

Mail-formatet er forkert. Venligst tjek dette.
Der er sket en fejl.
Denne email er allerede tilmeldt
Registrering er lykkedes

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, så du ikke går glip af gode Ekoi tilbud

Fortsæt med at handle på EKOI Racing Fortsæt med at handle på EKOI Classic