100 Kr GRATIS fra 1550 Kr og opefter, for at fejre starten på Giro! Koden GIROEK15

Giacomo Nizzolo vinder Circuito de Gexto

med Ekoï AR14-hjelm

Offentliggjort den  2021-08-02 09:24:39
Opdateret den  2021-08-02 09:26:04

Giacomo Nizzolo vandt Circuito de Gexto - Memorial Hermanos Otxoa i en spurt til sejr. Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe) sluttede på andenpladsen og Santiago Buitrago (Bahrain-Victorious) på tredjepladsen.

I Circuito de Gexto UCI 1.1 gennemførte rytterne 6 omgange på en kuperet rundstrækning mellem Bilbao og Gexto, inden de gennemførte en bredere afsluttende rundstrækning, herunder den vanskelige sidste stigning på Pike Bidea, for en samlet distance på 194 km.

Qhubeka NextHash holdet sigtede efter det øverste trin på podiet med sidste års andenplads Giacomo Nizzolo, så det sydafrikanske UCI World Tour hold samledes bag den europæiske mester gennem hele løbet.

Løbet startede meget hurtigt med mange angreb, og tempoet var så højt, at det tog næsten 90 km, før et udbrud fik et betydeligt hul. 11 stærke ryttere startede i front af løbet, og Qhubeka NextHash-holdet samt Caja-Rural og Bora-Hansgrohe tog op i jagten.

Med omkring 55 km tilbage var der virkelig pres på for at få lederne tilbage, og som følge heraf blev der en splittelse i front af feltet, da 12 ryttere gik efter de tidlige ledere. Qhubeka NextHash-holdet havde både Nizzolo og Carlos Barbero i den gruppe.

Barbero spillede en vigtig rolle som støtte for Nizzolo helt frem til den sidste stigning på Pike Bidea med 15 km tilbage og arbejdede hårdt for at sikre, at udbryderne blev indhentet før stigningen.

På stigningen var det op til Nizzolo at forsøge at holde trit med de angribende klatrere på de stejle stigninger. Den italienske sprinter holdt fast og kørte en fantastisk stigning og nåede toppen som nummer 5, kun 15″ efter de førende ryttere. Han var derefter i stand til at slå bro til fronten på nedkørslen, hvilket lagde op til en spændende finale.

Bora-Hansgrohe havde en numerisk fordel i gruppen, som blev reduceret til kun 7 ryttere. Nizzolo måtte følge et hårdt angreb fra Ide Schelling med 6 km tilbage, men det lykkedes ham, og det gav anledning til en slutspurt mellem Nizzolo, Buitrago og Aleotti og Schellings holdkammerater.

Nizzolo var for stærk i det sidste træk for de tre andre ryttere, og med 150 meter tilbage trak han fra og tog en flot sejr til Qhubeka NextHash-holdet. Barbero formåede også at komme hjem på en respektabel 11. plads, hvilket gjorde det til en god dag for holdet.